Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2020

Torstain juoksutreeni

Tänään käytiin treenailemassa Emilian ja Nean kanssa. Tytöt hölkkäilivät alkuun ja tekivät verryttelyliikkeitä noin 8×15 metriä, askelkyykkyjä ja mittarimatoja sekä omatoimista liikkuvuutta.

Juoksukoordinaatioita tehtiin 6×20 metriä sekä nopeita tikapuujuttuja juostiin kymmenesti.

Emilia juoksi 4×60 metriä reippaita juoksuja niin, että välissä juostiin 20 metriä tötsien yli sopivaa askelpituutta hakien. Lisäksi juostiin piikkareissa noin 3×60 metriä normijuoksuja 90-95% vauhdeilla. Ja loppuun juostiin vielä 2×150 metriä noin 85% vauhdeilla.

Nea puolestaan juoksi aitajuoksuja noin 6×4-aitaa (68cm, noin 7m) reippaalla vauhdilla. Ja lisäksi noin 3×60 metriä sileän juoksemista myös reipasta vauhtia. Treenin loppuun tehtiin vielä 2 sarjaa leukoja pienellä kuminauhakevennyksellä. Päivän juoksut olivat vauhdillisisesti Nean kovimpia tämän vuoden juoksuja. Joten oikeaan suuntaan on juoksut koko ajan menossa.

Aikaa treeniin meni hieman vajaat pari tuntia.

Keskiviikon kisailut

Eilen oli taas kisapäivä kun Siirin ja Pepin kanssa käytiin Outokummussa ja Tuuli kävi Siilinjärvellä kisaamassa.

Siiri hyppäsi hyvän kolmiloikkakisan, jonka pisin hyppy kantoi 11,33. Huonoinkin neljästä mitatusta kantoi 11,19, joten sarja oli hyvin tasainen. Ja poikkeuksellisesti päivän pisin tuli viimeisellä kierroksella. Kisa hypättiin ihan tyveneen keliin, joten tuulista ei vieläkään saatu mitään apuja hyppyyn. Tälläisen kisan jälkeen voidaan luottavaisin mielin lähteä hakemaan ensi viikon Sm-kisoista puuttuvaa piikkiä hyppyihin.

Peppi juoksi kesän ensimmäisen aitakisansa josta tuloksena oli DNF. Joten jonkin verran epävarmemmat fiilikset on ensi viikon kisoihin lähtiessä kuin Siirin kolmiloikassa.

Tuuli kävi siis Siilinjärvellä työntämässä kuulakisan. Ainoa mitattu oli tällä kertaa ensimmäinen työntö, joka kantoi 10,99:ään. Jostain syystä kisatyönnöt eivät vieläkään halua pysyä ringissä.

Tuulin kuulatreeni

Tänään käytiin taas aamulla Tuulin kanssa työntämässä kuulatreeni Karhumäen koulun kentällä. Perusverryttelyrutiinien jälkeen (verryttelyliikkeet, liikkuvuus-/aktivointiliikkeet ja vähän lihaskuntoa) lajinomainen verryttely tehtiin paikaltaan työnnöillä ja vasemman käden vauhdillisilla työnnöillä.

Normaaleja vauhdillisia työntöjä työnnettiin noin 15 kertaa. Kaikki työnnöt työnnettiin taas vuoronperään neljän ja kolmen kilon kuulilla. Kevyemmällä on teknisesti helpompi tehdä hyviä työntöjä, joten tuolla tavalla saadaan enemmän onnistuneita työntöjä aikaiseksi.

Aikaa treeniin meni hieman vajaat puolitoista tuntia.

Maanantaina aitoja ja kuntopalloa

Eilisessä treenissä mukana olivat Tuuli ja Siiri. Verryttelyksi tytöt pelailivat poikien kanssa ”poikien peliä” kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen tekivät liikkuvuusliikkeitä.

Tuulin treeni oli tällä kertaa pelkkää kuntopalloilua. Toistoja tuli ehkä noin 30 kertaa kymmenkunta per liike. Pääpaino oli keskivartalon ja käsien liikkeissä mutta muutama tehtiin myös muita liikkeitä.

Siiri puolestaan juoksi aitadrillejä noin 6×6-aitaa, muutamia noin 5 aidan nopean 3 askeleen rytmin juoksuja ja niiden jälkeen noin 7 juoksua telinelähdölllä 2-3 aidalla.

Aikaa treeniin meni noin puolitoista tuntia.

Nean perjantaitreeni

Neankin kanssa käytiin tänään treenaamassa. Perusverryttelyn jälkeen juoksukoordinaatioita tehtiin noin 8×20 metriä (pakarajuoksu, yhden jalan polvennostojuoksu, yhden jalan pyöritysjuoksu, suorin jaloin juoksut). Näiden jälkeen juostiin 3×35 metrin reippaita juoksukiihdytyksiä.

Aitajuoksuina juostiin noin 7×5-aitaa helppoja (60-68cm, 5,5-6,5m) 3 askeleen juoksuja lähinnä aitarytmiä hakien. 7 metrin välillä juostiin noin 3×4-aitaa hieman vauhdikkaampaa juoksua. Käytännössähän Nean kanssa ei aitajuoksuja, kuten ei oikein muitakaan juoksuja, ole noin 10 kuukauteen juostu. Välillä on pari vetoa kokeiltu mutta ei oikeastaan juurikaan kokonaisia harjoituksia. Nyt viimeisen kuukauden aikana on muutama tälläinen juoksukokeilu nyt juostu ja tilanteeseen nähden juokseminen vaikuttaa ihan hyvältä, ja aitominen hyvältä kuten Nealla yleensäkin.

Loppuverryttelyksi Nea veti kaksi sarjaa leukoja. Aikaa treeniin meni reilut kaksi tuntia.

Loikka- ja aitatreeni

Siirin ja Pepin kanssa käytiin treenaamassa Areenalla normitapaan päivällä. Verryttely sisälsi tällä kertaa hölkkäilyä, pari verryttelyliikettä, aitadrillailuja noin 8×5-aitaa, liikkuvuutta ja pari keskivartaloliikettä.

Siirillä ohjelmassa oli kolmiloikkatreeni. 5-loikkaa hypättiin 3 kertaa, neljän askeleen vauhdilla 5-loikkaa kinkka-aloituksella noin 3 kertaa, 2-loikkaa kuuden askeleen vauhdilla noin 4 kertaa, 3-loikkaa 8-10 askeleen vauhdilla muutaman kerran ja 12 askeleen vauhdilla noin 3 kertaa. Loikkaaminen muuttui oikeastaan sitä paremmaksi, mitä pidempi vauhti otettiin. Loikat pysyivät treenihypyiksi riittävän hyvin kasassa ja hyppääminen onnistuneissa suorituksissa muutenkin hyvältä.

Peppi puolestaan juoksi aitoja. 5-aitaa 5 askeleella pari kertaa ja sen jälkeen noin 6×5-aitaa (68cm, 7,5-8m) hyvä rytmisiä 3 askeleen juoksuja, suurin osa juoksuista telinelähdöllä. Juokseminen oli koko treenin ajan tämän kesän parasta Peppiä.

Aikaa treeniin meni vajaat pari tuntia.