Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2019

Tyttöjen juoksu- ja voimatreeni

Tyttöjen illan treenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kolme kierrosta, kävelivät aitoja noin 10×6-aitaa ja tekivät liikkuvuusjuttuja.

Juoksukoordinaatioita juostiin 4×20 metriä, joiden jälkeen juostiin helpohko nopeusosio. Ensimmäisenä vetona juostiin 100 metriä noin 80% vauhdilla. Tämän jälkeen juostiin 6×100 metriä 200 metrin aitojen aitaväleillä. Näissäkään juoksuissa vauhdit eivät olleet kovin kovia, lähinnä juoksun ja aitomisen oli tarkoitus olla helpohkoa ”määräintervallityyppistä” juoksemista.

Juoksujen jälkeen siirryttiin jäähallin punttisalille. Emilia teki ylöstyöntöä terävästi 4x6x20 kilolla ja ranskalaista rinnallevetoa 4x6x20 kilolla. Nea puolestaan terävää ylöstyöntöä 4x6x20 kilolla ja puolikyykkyä 4x6x30-40 kilolla. Peppi-Rosa ja Siiri vetivät rinnallevetoa 4x6x20-35 kilolla ja tekivät ranskalaista ylöstyöntöä 4x6x20 kilolla. Kaikki tekivät lisäksi penkkiä 3×6-toistoa sopivalla painolla ja osa porukasta vielä muutamia sarjoja lihaskuntoa painon kanssa.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.

Tuulin kuulatreeni

Tuulin päivän treeni alkoi parilla hölkkäkierroksella, muutamilla liikkuvuusliikkeillä, 4×20 metrin juoksukoordinaatioilla sekä yhdellä 40 metrin avausvedolla. Portaissa hypittiin tasajalkahyppyjä noin 5×8-hyppyä.

Kuulapaikalla kuulantyöntöjä työnnettiin vauhditta vajaat 10 kertaa ja vauhdilla vajaat parikymmentä työntöä. Työnnöt olivat selkeästi edellisiä treenejä parempia. Edelleenkään eivät kuitenkaan parasta Tuulia. Mutta nyt työnnöissä oli selkeästi jo hyviä merkkejäkin olemassa ja työntöjen pituudet olivat pykälää parempia.

Treeni kesti vajaat puolitoista tuntia.

Siiri seuraottelussa kolmiloikkasi 11,39

Kuutena keväänä on kesäkauden alussa kisattu Katajan, Savonlinnan Riennon ja Kuopion Reippaan kesken 11-15-vuotiaiden seuraottelussa. Kolmena viime vuonna mukaan on kutsuttu myös neljäs joukkue järjestäjäseuran piiristä, nyt mukaan tuli Siilinjärven Ponnistus kun kisapaikkana oli Kuopio.

Meidän ryhmästä ainoana kisaamassa oli Siiri, jolla urakoitavana oli kolmiloikka, 200 metriä ja sukkulaviestin 60 metrin osuus.

Kolmiloikkakisa saatiin hyppiä mukavissa myötätuulissa, mikä antoi mahdollisuuden hyviin tuloksiin. Kolmiloikassa kauden avaus voi monesti olla hyvinkin haastava kun harjoitellessa ei yleensä pysty kovavauhtisia loikkia hyppimään ollenkaan samaan tapaan kuin kisoissa. Joten aina on melkoista arvailua ennen kisoja, miten hypyt tulevat menemään. Tänään Siiri kuitenkin näytti olevan hyvinkin valmis kisaamaan. Heti ensimmäisellä kisakierroksella syntyi nimittäin loistava tulos 11,39. Myötätuulta hypyssä oli 3,0 metriä sekunnissa, mutta se ei tällä kertaa oikeastaan haitannut mitään. Tälläisen kisan jälkeen tuleviin koitoksiin on kyllä varsin mukava lähteä.

200 metrin kisoja ei muuten vaan kovin usein tule juostua, joten siinä oli vaikea varsinaista tulostavoitetta laittaa. Viime viikolla kuitenkin tuli hyvä ennätysparannus 100 metrillä, joten juoksun tiedettiin kulkevan paremmin kuin aiemmin. Siiri juoksi ykkösradalta hyvän kisan, aika 27,56 ja myötätuulta vain +0,3 m/s. Hyvä kisa siis tämäkin.

Kisapäivän päättäneessä sukkulaviestissä Kataja otti vielä lajivoiton. Ja kokonaiskisankin Kataja voitti ensimmäistä kertaa. Tästä sitten onkin hyvä jatkaa kauden seuraaviin koitoksiin.

Lieksan juoksutreeni

Eilen Lieksassa käytiin vielä juoksemassa koulun käytävässä juoksutreeni kun ulkona keli oli vähän turhan epävakainen. Mukana menossa oli neljä urheilijaa.

Verryttelyksi hölkkäiltiin noin 480 metriä, tehtiin verryttelykoordinaatioita noin 10×20 metriä, jumppailtiin liikkuvuusliikkeitä ja tehtiin lihaskuntoa 10×10-toistoa.

Juoksuosion alkuun juostiin 2×60 metriä avausvetoja ja 4×40 metriä kovasti. Näiden jälkeen sitten juostiin 3×40+60 metriä niin, että eka 40 metriä juostiin reippaan kovaa, sen jälkeen huilattiin noin 40 sekuntia ja toinen 60 metriä juostiin suunnilleen täysillä.

Loppuverryttelyyn tehtiin nilkkakävelyitä. Treeni kesti normitapaan tasan tunnin.

Tiistai-illan treenissä vähän vaikka mitä

Tiistai-illan treeni sisälsi taas vaihteeksi lähes kaikkea mahdollista. Mukana treenaamassa olivat Siiri, Peppi-Rosa, Emilia ja Tuuli. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät muutaman kierroksen, juoksivat/hyppelivät pikkuportaita 12 kertaa, tekivät lihaskuntoa 10×10-toistoa ja venyttelivät.

Alkuverryttelyn loppuun, ennen lajiosioiden alkua heiteltiin kuulaa noin 6 heittoa. Juoksukoordinaatioita kaikki tekivät noin 6×20 metriä. Tämän jälkeen jakaannuttiin kolmeen ryhmään.

Siiri ponnisteli verryttelyponnistuksia ja loikki muutamia loikkasarjoja. Näiden jälkeen Siiri hyppi kolmiloikkaa vajaat kymmenen kertaa vauhtia pidentäen ja lopussa testailtiin vähän askelmerkkiä torstain kisaa varten.

Peppi-Rosa ja Emilia puolestaan tekivät vähän aitakävelyitä ja aitadrillailuja, joiden jälkeen siirtyivät aitajuoksuosioon. Ensin juostiin pari kertaa 3-aitaa 5 askeleella ja sen jälkeen 3-aitaa (76cm, 7,5m-8,1m) kolmella askeleella noin 7 kertaa.

Tuuli puolestaan teki muutamia voimaliikkeitä penkillä (penkille nousu normisti ja yhdellä jalalla, punnerrukset ja takadipit), heitteli muutamia 10 toiston sarjoja kuntopalloa ja kävi ulkopuntilla tekemässä 3×10-toistoa rintalihasliikettä ja etureisilaitetta.

Eritasoisten loppuverryttelyjen kanssa treenit kesti vähän reilut puolitoista tuntia.

Lumin kuulatreeni

Lumin kanssa käytiin tiistaina päivällä tekemässä kuulatreeni. Verryttelyhölkkäilyn jälkeen tehtiin muutamia penkillenoususarjoja, takadippejä ja punnerruksia sekä venyttelyjä.

Treeniin oli poikkeuksellisesti aikaa vain noin 50 minuuttia, joten tuon nopeahkon treenin jälkeen siirryttiinkin jo kuulapaikalle. Ilman vauhtia työntöjä tuli kymmenkunta ja vauhdin kanssa suunnilleen yhtä monta. Työnnöt olivat jopa yllättävän hyviä, muutama vauhdillinen työntö ”luiskahti” puolisen metriä vielä normaaliakin pidemmälle.

Vaikka treeni olikin hyvin lyhyt, ajoi se asiansa erinomaisesti.