Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2019

Aamun kuulaharjoitus

Aamulla kävin vetämässä Tuulille ja Lumille akatamian aamuharjoitusten aikaan treeniä. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kolme kierrosta ja venyttelivät vähän. Kuntopalloa heiteltiin noin 9×10-toistoa ja sarjapalautusten ajan tehtiin aina lihaskuntoa (yhteensä 9×10-toistoa).

Näiden jälkeen siirryttiin kuulapaikalle. Lumi heitteli alhaalta eteen ja pään yli taakseheittoja, molempia 6 kertaa 3 kilon kuulalla. Ja näiden jälkeen Lumi työnsi paikaltaan ja vauhdilla yhteensä noin 15 työntöä, osan 4 kiloisella ja osan 3 kiloisella.

Tuuli ei kuulanheittoja heitellyt vaan pelkästään työnsi kuulaa. Paikaltaan työntöjä tuli kymmenkunta ja vauhdillisia noin 20. Työnnöt olivat jo pikkuisen parempia kuin viime viikon työntötreenissä. Vieläkään vauhdilliset eivät ihan niin hyvin onnistunut kuin vauhdittomat antoivat odottaa, mutta selkeästi edelliskerrasta eteenpäin kuitenkin oli menty.

Treeni kesti hieman vajaat puolitoista tuntia.

Maanantain juoksuharjoitus

Eilisillan tyttöjen treenissä mukana olivat tällä kertaa vain Nea ja Siiri. Verryttelyksi alkuun tytöt hölkkäilivät kolme kierrosta ja heittelivät frisbeetä. Lisäksi juostiin/hypittiin katsomon portaissa noin 7×30-60 porrasta sekä vähän venyteltiin.

Juoksukoordinaatioita juostiin noin 4×20 metriä (pakara-/polvennostojuoksut, kuopaisuhyppelyt ja suorin jaloin juoksut). Viestivaihtoja juostiin noin 4 kertaa niin, että molemmille tuli 40-50 metriä juoksemista. Näiden jälkeen Nea juoksi yhdesti kovan 150 metrisen (noin 20,3) ja Siiri muutaman noin 60 metrin juoksun telinelähdöllä. Treenin loppua tästä eteenpäin en ehtinyt seuraamaan kun siirryin vetämään aikuisten yleisurheilukoulua kesän ensimmäistä kertaa.

Treeni kesti vajaat kaksi tuntia.

Lauantain aitatreeni

Eilinen tyttöjen treeni oli oikeastaan ensimmäinen tälle vuodelle, joka tuntui aivan kesäharjoitukselta. Lämpötila oli parinkymmenen asteen luokkaa ja lisäksi kentällä puhalteli vielä poikkeuksellinen etusuoran myötätuuli. Treenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät pari kierrosta, jonka jälkeen pelailtiin jalka- ja käsipalloa reilut kymmenen minuuttia. Liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä tehtiin tärkeimmille lihaksille sekä erityisesti takareisien alueelle. Juoksukoordinaatioita juostiin/hypähdeltiin noin 7×20 metriä

Aitakävelyitä käveltiin noin 5×8-aitaa. Yksittäisen aidan yli pyörityksiä ja liu’utuksia seinää vasten tehtiin noin 8×10-toistoa. Aitadrillejä juostiin noin 7×5-aitaa. Näiden jälkeen juostiin piikkareissa yksi noin 40 metrin avausveto.

Varsinaisen aitatreenin alkuun juostiin 3 aitaa (kisavälit ja -korkeus) pari kertaa viiden askeleen rytmillä. Kolme aitaa (Siiri 76cm, 8m väli, toisilla 76cm, 8-8,2m väli) juostiin noin 6 kertaa kolmen askeleen rytmillä. Siiri juoksi lähes kaikki juoksut telinelähdöllä, Peppi muutaman kerran telineistä ja muut juoksut kaikilla pystylähdöillä. Emilia juoksi pari kertaa aitoja ja teki sen jälkeen lopputreenin huoltojuttuja.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Perjantain huoltava ja sivulajien treeni

Eilisessä tyttöjen treenissä teemana oli huoltavien ja monipuolistavien juttujen tekeminen. Mukana olivat tällä kertaa Nea, Peppi-Rosa ja Siiri. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät pari kierrosta ja jalka-/käsipalloa pelailtiin reilut kymmenen minuuttia.

Kuminauhakävelyitä käveltiin 8×10 metriä ja kuminauhojen kanssa paikallaan tehtiin neljää liikettä 10-15 toistoa per liike.

Näiden verryttelyjuttujen jälkeen siirryttiin tekemään korkeushyppyjä sekä keihään- ja kiekonheittoja. Siiri hyppi korkeutta saksihyppyinä noin 15 hyppyä ja heitteli kiekkoa ja keihästä kymmenkunta heittoa. Peppi-Rosa puolestaan heitteli keihästä reilut parikymmentä heittoa. Ja Nea keihästä parikymmentä heittoa ja kiekkoa kymmenkunta kertaa.

Harjoitus kesti jälleen puolitoista tuntia.

Perjantain kuulatreeni

Eilen päivällä käytiin tekemässä Emilian ja Tuulin kanssa kuulatreeni, Emilia heittämällä ja Tuuli työntämällä. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kolmisen kierrosta, heittelivät kuntopalloa noin 10×10-heittoa, tekivät lihaskuntoa noin 15×10-toistoa sekä normaalit liikkuvuus-/venyttelyjutut.

Kuulapaikalla Emilia heitteli kuulaa alhaalta eteen noin 10 kertaa (3kg, hieman yli 14m) ja pään yli taakse suunnilleen yhtä monesti (noin 15m). Lisäksi Emilia teki nurmella nilkkakävelyitä ja liikkuvuus-/huoltoliikkeitä.

Tuuli puolestaan työnsi kuulatreenin. Ilman vauhtia työntöjä tuli vajaat 10 ja vauhdilla varmaankin reilut 15. Tämä oli nyt ensimmäinen lajiharjoitus tälle kaudelle ulkona, ja työntäminen oli varmaankin sen takia enemmän tai vähemmän hakemista. Yksikään työntö ei lähtenyt oikein niin hyvin kuin normaalit hyvät työnnöt on sisällä lähtenyt. Mutta eiköhän tekeminen jo seuraavassa treenissä normalisoidu normaalille tasolle.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Torstain aitatreeni

Tällä viikolla alkuviikon iltatreenejä en tytöiltä ole varsinaisesti ehtinyt katsomaan kokous- ja kilpailujuttujen takia, joten tytöt ovat treenanneet omatoimisesti. Eilen ehdin viikon ensimmäisen oikean treenin pitämään kun ohjelmassa oli aitajuoksutreeni. Mukana treenissä olivat Nea, Peppi-Rosa ja Emilia.

Verryttelyksi tytöt hölkäilivät pari kierrosta, jalkapalloa pelailtiin noin 15 minuuttia ja liikkuvuutta tehtiin vähän.

Aitakävelyitä ja helppoja aitadrillejä tehtiin noin 15 x 6-8-aitaa. Päivän aitatreeni alkoi 3×6-aidan (7m, 68cm) helpolla 5 askeleen rytmin juoksulla. Tuon jälkeen juostiin noin 3×8-aitaa (7,7m, 68cm) kolmen askeleen rytmillä ja noin 3×8-aitaa (7,7m, 76cm) kolmen askeleen rytmillä.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti hieman urheilijasta riippuen reilusta puolestatoista tunnista noin kahteen tuntiin.