Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2018

Tyttöjen voimaharjoitus

Jos torstai oli kelien puolesta täydellinen (aurinkoista, lähes 25 astetta lämpöä ja sopiva myötätuuli juoksuihin), oli eilinen lähes täydellinen vastakohta. Illalla kun tultiin tyttöjen treeniin, näytti kentän tulostaulu 8 lämpöastetta, vettä tihkutti ja välillä satoi kovastikin ja tuultakin oli varmaan 8 metriä sekunnissa. Joten treeni tehtiin lähes kokonaan jäähallilla. Mukana treenissä olivat Elina, Emilia, Peppi-Rosa ja Sofia.

Pari verryttelykierrosta tytöt kuitenkin hölkkäsivät kentällä ennen kuin siirryttiin sisälle. Sisällä verryttelyä jatkettiin peruslämmittelyliikkeillä, joita tehtiin noin 10×20 metriä. Näiden jälkeen tehtiin neljän pisteen kuntopiiriä neljä kierrosta. Ensimmillä kahdella kierroksella liikkeinä olivat vatsaliike, yhden käden tempaus 4 kilon käsipainolla ja jalan nostolla penkille, tasapainotyynyllä kurkiliike ja kuminauhakävely. Toiset kaksi kierrosta tehtiin si-nivel-liikettä, 4 kilon käsipainoa ylhäällä suorana pitäen laskeutuminen selälleen ja ylösnousu-liikettä ja lantionnostoliike kuminauha polvien ympärillä -liikettä. Jokaista liikettä tehtiin noin 30 sekuntia.

Näiden jälkeen siirryttiin sitten punttisalille. Rinnallevetoa vedettiin 4×6 nostoa 20-30 kilolla, kyykkyä tehtiin 4x6x30-50 kilolla, ylöstyöntöä saksaten 3x10x20 kilolla ja hauiksia 3x10x6-8 kilolla. Loppuun tehtiin vielä lihaskuntoa noin 150 toistoa.

Treeni kesti tasan puolitoista tuntia.

Tuulin voimaharjoitus

Eilen aamupäivällä käytiin Tuulin kanssa tekemässä voimaharjoitus. Verryttelyhölkän jälkeen siirryttiin jäähallille jatkamaan treeniä. Kuminauhakävelyitä käveltiin noin 8×10 metriä ja lisäksi kuminauhalla tehtiin muutamia hallintaliikkeitä. Näiden jälkeen vähän venyteltiin.

Askelkyykkykävelyitä käveltiin 3×10 askelta 20 kilon tangolla. Normikyykkyä tehtiin 4x8x40 kilolla ja pohjenousuja 4x10x40 kilolla. Treenin loppuun tehtiin vielä lihaskuntoa parisataa toistoa.

Treeni kesti vajaat kaksi tuntia.

Torstain toinen treeni

Eilen tehtiin illalla vielä päivän toinen treeni. Siinä mukana olivat Peppi-Rosa, Tuuli, Emilia, Venla ja Sofia. Alkuverryttelyksi hölkkäiltiin yksi kierros ja pelailtiin käsipalloa noin 15 minuuttia. Näiden jälkeen viskottiin kuulaa 5 kertaa alhaalta eteen ja 5 kertaa pään yli taakse. Näiden jälkeen venyteltiin vähän.

Juoksukoordinaatioita tehtiin noin 6×20 metriä. Harjoituksen pääosiona oli telinelähdöt, joita juostiin noin 6×10 metriä ja 5×20 metriä. 20 metriset juostiin kisana toisten kanssa ja 10 metriset yksin.

Tuuli ei noita juoksuja juossut vaan teki lähinnä keskivartalon voima/hallintaa.

Treeni kesti puolitoista tuntia.

Torstain aitatreeni

Eilen päivällä käytiin juoksemassa kilpailunomainen aitajuoksutreeni, jossa mukana olivat Peppi-Rosa ja Emilia. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät yhden kierroksen katsomon portaita pitkin hyppien ja lisäksi nurmella tehtiin verryttelyliikkeitä noin 8×20 metrin ja käveltiin muutama aitakävely. Verryttelyn loppuun vielä tehtiin venyttelyjutut ja lihaskuntoa noin 6×10 toistoa.

Treenin tavoitteena oli siis juosta kilpailunomainen aitatreeni, joten lajinomaisempi verryttely tehtiin samantyyppisesti kuin kisoissa. Juoksukoordinaatioita noin 6×20 metriä ja noin 4 aidan yli 5 askeleella juoksuja pari kertaa. 3 askeleella myös juostiin pari kertaa samat noin 4 aitaa. Päivän tärkeimmät vedot olivat sitten 40 metriä aitojen yli täysillä ja kisamatka (Pepillä 80 metriä ja Emilialla 100 metriä) täysillä. Molemmilla aitakorkeus oli 76 senttiä ja Pepillä aitaväli 8 metriä ja Emilialla noin 8,25 metriä. 40 metrin juoksuissa ajat olivat Pepillä 6,38 ja Emilialla 5,83. 80 metriä Peppi meni noin 12,96 ja Emilialla 100 metriä noin 14,50. Näiden juoksujen jälkeen tytöt juoksivat vielä pari kertaa ensimmäiset pari aitaa.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Tuuli Lieksassa kisaamassa

Keskiviikkona kisattiin Lieksassa Junnukisat, joihin Tuulikin tuli kisaamaan. Pituushypyssä Tuuli hyppäsi pisimmillä hypyillään 440 vaikka vastaista tuulta oli -1,7 m/s. Hypyt olivat nyt selkeästi parempia kuin mitä esimerkiksi tiistaina harjoituksissa.

Toisena lajina Tuuli heitti keihästä. Siinä tulokseksi jäi 28,38. Heittotekniikka on tällä hetkellä vähän sekaisin ja heittokontrolli enemmän ja vähemmän kateissa. Lisäksi viimeisellä heitolla käsi vielä kipeentyi melko ärsyttävästi.

Tyttöjen aitadrilli- ja seivästreeni

Tyttöjen (Peppi-Rosa, Emilia, Elina ja Venla) päivätreeni tiistaina alkoi parilla hölkkäkierroksella ja muutamalla kuperkeikkasarjalla korkeuspatjalla. Lisäksi eilisen tapaan verryttelyyn tehtiin lyhyttä rataa, joka tällä kertaa sisälsi patjoilla ja patjoilta toisille hyppimisiä, aitojen alituksia ja aitajuoksuja. Tuollaisia yksinkertaisia ratoja tehtiin muutamia kertoja. Verryttelyn loppuun vähän venyteltiinkin.

Päivän treenin ensimmäinen pääosio sisälsi aitakävelyitä ja -drillailuja. Kävelyliikkeinä olivat suoraan ylitykset, takaperin ylitykset, sivuttain hypähtelyt ja väliaskeleella kävelyt. Osa näistä tehtiin kuntopallon kanssa, joko palloa kantaen tai heitellen. Yhteensä aidan ylityksiä tuli ehkä 16×6-aitaa. Aitadrillailuina tehtiin puolestaan lähinnä taemman jalan ylityksiä kolmen askeleen rytmillä ja etumman jalan ylityksiä kolmen askeleen rytmillä. Noita tuli yhteensä noin 8×5-aitaa.

Näiden jälkeen treeniä jatkettiin seiväspaikalla. Siellä seiväshyppyjä kaikille tuli ilman rimaa ehkä reilut puolenkymmentä ja riman kanssa muutama enemmän.

Treeni kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.