Arkistot kuukauden mukaan: elokuu 2014

Perjantain aitatreeni

Sannan tämän päivän treeni aloitettiin Areenassa. Perusverryttely tapahtui koripalloa viskelemällä, siihen menikin noin 45 minuuttia. Seiväspatjalla tehtiin muutamia tiikerihyppyjä sekä paria erilaista voimaliikettä. Lisäksi verryttelyyn kuului normaalit liikkuvuusjutut sekä aitakävelyitä 5x2x6-aitaa ja seinää vasten tehtyjä aitajuttuja noin 6×10-toistoa. Nopeita koordinaatioita tehtiin vielä noin 5×20 metriä. Verryttelyjen jälkeen siirryttiin ulos jatkamaan normaaleilla aitajuoksuilla.

4-aitaa (84cm) juostiin 5 askeleen rytmillä 4 kertaa ja 3-askeleella (8,2m väli) noin 4 kertaa. 10-aitaa (84cm, 8-8,2m) oli tarkoitus juosta kahdesti, mutta juoksut jäivät pariin kokeiluun ja yhteen 10 aitaiseen. Noissa tuli sen verran kolisteluja ja kompasteluja että treeni oli pakko lopettaa vähän kesken. Nyt täytyy vaan toivoa, että paikat eivät olisi hajalla kovin pahasti. Sen näkee sitten parin päivän sisällä miten käy, päästäänkö kesäkauden viimeiset viikot tekemään suunnitellusti vai ei.

Treeni kesti reilut kaksi tuntia.

Sannalla telinelähtötreeni

Nyt jo reilun viikon ajan Sanna on ollut ainoa minun urheilijoista, jolla kisakausi vielä jatkuu. Reilun kahden viikon päästä on kesän viimeiset kisat ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kunto on vielä kivassa noususuunnassa.

Päivän päätreeni aloitettiin parilla hölkkäkierroksella ja reilulla setillä hyppynaruhyppyjä. Normihyppyjen lisäksi kokeiltiin kolmoispyöräytystä ja se onnistuikin ensimmäistä kertaa. Naruhyppyjen jälkeen tehtiin normaalit liikkuvuusjutut.

Koordinaatioita tehtiin 10×20 metriä ja liikkeinä olivat jalan heilautus, jalanheilautus-/polvennostohyppely, polvennostohyppely 1 ja 2 saksauksella, kuopaisuhyppely, pakarajuoksu, polvennostojuoksu, juoksuloikasta juoksuun siirtyminen. Lisäksi tehtiin pari kiihdytystä kolmipistelähdöllä.

Telinelähtöjä otettiin noin 6×20 metriä ja 1×40 metriä. Näissä keskityttiin eritoten jalkojen asentoon telineessä ja ensimmäisen askeleen suuntaukseen. Viimeisenä juoksuna juostiin 100 metriä omasta pystylähdöstä. Käsiaika tuohon juoksuun oli kaikkien aikojen paras 100 metrinen 12,26. Eikä tuo ollut vielä edes ihan täydellä teholla juostu. Ihan hyvällä mallilla tuntuisi siis nopeus olevan.

Loppuverryttelyksi hölkkäiltiin vähän, tehtiin pitoliikkeitä keskivartalolle, lonkankoukistajan hallintaan keskittyviä liikkeitä sekä nilkkakävelyitä.

Treeni kesti vähän alle kaksi tuntia.

Aamulla lenkkeilyä ja aitakävelyitä

Urheiluakatemian yleisurheilijoiden ohjatussa aamutreenissä oli tänään neljä yleisurheilijaa, Sanna ja Iida minun urheilijoista. Tällä kertaa treeni aloitettiin lenkkeilemällä reilut neljä kilometriä. Lenkin aikana käytiin juoksemassa laululavan portaat kuusi kertaa.

Lenkin jälkeen käveltiin kentällä aitakävelyitä 15×6-aitaa eri tyyleillä. Treeni kesti taas hieman reilun tunnin.

Aamulla pelailuja ja punttitreeni

Akatemian aamutreenissä pelattiin jalkapalloa tänään koko tunnin treenin ajan. Mukana oli kuusi urheilijaa, joiden joukossa Iida, Oona ja Sanna. Tuommoinen tunnin pelisessio on kyllä jo kunnollinen kestävyystreeni, ja semmoisia tässä vaiheessa vuotta pitääkin saada tehtyä.

Sannan kanssa jatkettiin tuon yhteisen peliosion jälkeen vielä punttitreenillä. Parin verryttely rinnalleveto sarjan jälkeen nostettiin rinnalle 4×40/50 kiloa + 3×55/60 kiloa. Yhden jalan maastavetoa tehtiin 5+5×30/40 kilolla ja ylöstyöntöä 3x4x30 kilolla. Penkkikyykkyä tehtiin 6×60/80/90 kilolla ja hauista+ylöstyöntöä 3x10x6 kilon käsipainoilla. Loppuun tehtiin vielä lihaskuntoa normaalisti.

Sannalla treeni kesti kokonaisuudessaan reilut kaksi tuntia.

Treenit jatkui juoksutreenillä

Viikonlopun kisoista on jo melkein toivuttu, joten tänään palailtiin Sannan kanssa reenailemaan. Ohjelmassa oli helppo nopeustreeni.

Verryttelyksi hölkkäiltiin kentällä neljä kierrosta, venyteltiin vähän ja juoksenneltiin/hypeltiin/käveltiin katsomon portaita 6x melko monta porrasta ja hypittiin 10 pohjehyppyä käsillä auttaen.

Perusjuoksukoordinaatiota juostiin 6×20-30 metriä. Juoksutreeninä juostiin lenkkareilla 3×60 metriä + 3×200 metriä + 3×60 metriä rentoja vetoja. Vauhdit luiskahtivat kuitenkin selkeästi kovemmiksi kuin oli tarkoitus. 60 metriset menivät 8,20-8,60 ja 200 metriset 31,50-33,50. Palautukset olivat noin kävelypalautuksia ja sarjapalautuksina noin 5 minuuttia.

Loppuverryttelyksi hölkkäiltiin vähän ja Sanna teki venyttelyjuttuja yms.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Sanna aitafinaalin viides

Eilinen päivä oli ehkä suurin pettymys mitä minun tähän astisella valmentajan uralla on sattunut. Sannan piti taistella 17-vuotiaiden aitajuoksun mitalista mutta lopulta mitali jäi melko kauas.

Mukana alkuerissä oli vain yhdeksän juoksijaa, joten loppukilpailusta karsittiin pois vain yksi. Sannalla alkuerän loppujuoksu meni vähän plörinäksi mutta omasta erästä tuli silti kakkospaikka ajalla 15,85.

Loppukilpailusta oli tiedossa, että noin 14,50:n aika pitäisi riittää mitaleille ja kaikki merkit olivatkin sellaisia, että Sannan pitäisi siihen normaalilla hyvällä juoksulla pystyä. Jostain vielä toistaiseksi tuntemattomasta syystä juoksu ei kuitenkaan kulkenut loppukilpailussakaan. Viimeisellä aitavälillä Sanna totesi mitalin karanneen ja hölkkäili maaliin ajassa 15,21. Mitaliin olisi riittänyt 14,69.

VIelä viime viikonloppuna kaikki näytti olevan hyvässä kunnossa ja senkin jälkeen valmistautuminen tehtiin täysin suunniltelmien mukaan. Kisareissullakin kaikki tehtiin kuten oli tarkoitus mutta jostain syystä kisoihin sattui vaan vuoden (ja ehkä koko uran?) huonoimmat päivät. Tämänkin äärettömän kovan pettymyksen jälkeen kuitenkin pikku hiljaa aletaan valmistautumaan syksyn viimeisiin kisoihin.