Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2014

Marianne 165 ja kolmastoista

Mariannen Kalevan Kisailu toi tuloksen 165 ja jaetun kolmannentoista sijan. Olosuhteet eivät tällä kertaa sattuneet naisten kisaan kohdilleen. Kisan ja verryttelyn aikana kentällä pistäytyi pari pientä sadekuuroa mutta enemmänkin hyppyjä häiritsi kova sivuvastainen tuuli. Puuskissa tuulta oli varmaan yli 5 metriä sekunnissa ja jatkuvasti ainakin parin metrin luokkaa.

Marianne sai kuitenkin hypättyä ihan hyviä hyppyjä. Aloituskorkeus 165 meni yli toisella ja 170:sta etenkin toinen hyppy oli todella hyvä. 170 ei kuitenkaan lopulta enää ylittynyt ja tulokseksi jäi 165. Hyppääminen oli parasta mitä minä olen Mariannelta tällä kaudella nähnyt. Kesällä urheilua haitanneet vaivatkaan eivät tänään hyppyä häirinneet joten siinä mielessä kisa jätti positiivisen maun. Vähänkään paremmissa olosuhteissa tälläinen tulos ei olisi tyydyttänyt. Tämän kesän tilastoissa Marianne oli kisaan osallistuneista viimeisenä mutta pystyi tuloslistalla ohittamaan neljä kanssakisaajaa, joten loppusijoitukseenkin voidaan olla tyytyväisiä.

Seuraava kisa Mariannella on edessä viikon päästä Seinäjoella, jossa kisaillaan 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Siellä sitten kauden parasta korotellaan toivottavasti uusille lukemille.

Tämän päivän hyppyä voi katsella TÄÄLTÄ.

Marianne ja Sanna Kalevan Kisoissa

Kuopion Kalevan Kisat alkavat tänään. Minun urheilijoista kisaamassa ovat viime vuotiseen tapaan Marianne ja Sanna. Mariannen kisaurakka alkaa tänään klo 17.45 korkeushypyn karsintakisassa. Karsintaraja on kova 179, jos sen ylittäneitä ei ole tarpeeksi niin huomiseen loppukilpailuun otetaan kuitenkin vähintään 10 hyppääjää.

Sannan 100 metrin aitakisa on vuorossa lauantaina 16.40. Tuolloin juostavista alkueristä illalla juostavaan loppukilpailuun selviytyy 8 nopeinta juoksijaa.

Itse olen seuraamassa kisoja Kuopion katsomossa koko viikonlopun ajan.

Loikkaa ja nopeutta aamun treenissä

Niinan ja Oonan kanssa hölkkäiltiin pari kierrosta nurmikolla aamupäivän treenin verryttelyksi. Lisäksi tehtiin verryttely- ja liikkuvuuskoordinaatioita noin 10×20 metriä ja venyteltiin normaalisti ja keskivartalolle tehtiin pari aktivointiliikettä.

Niina jatkoi tuosta tekemällä hyppelykoordinaatioita 5×20 metriä. Ja sitten siirryttiinkin pituuskasalle. 5-vuoroloikkaa hypittiin noin 7 kertaa. Nämä eivät tänään lentäneet oikein mihinkään. 3-loikkaa noin 7 askeleen vauhdilla Niina pomppi lähes 20 kertaa. Vauhdista tehtävät loikat kulkevat tällä hetkellä huomattavasti vauhdittomia paremmin. Tänäänkin useilla kerroilla kaikki loikat olivat kimmoisan näköisiä. Useilla kerroilla lensi yli 10 metriä.

Oona teki juoksukoordinaatioita 6×20 metriä ja juoksi 7×100 metriä reipasta vauhtia (16-18 sekuntiin). Viimeinen oli sitten hieman nopeampi tasan 15 sekuntiin.

Treeni kesti vähän alle kaksi tuntia.

Kimmo heitti 53,52

Kimmo heitti eilen Lieksan tähtikisoissa moukariennätyksensä. Pisin kaari lensi tällä kertaa lukemiin 53,52 eli entinen ennätys kohentui vajaan metrin.

55 metrin rajapyykin metsästys jatkuu sitten seuraavissa kisoissa.

Sannalla telinelähtötreeni

Sannan treenit ovat viime aikoina lähes aina alkaneet jalkapallon pomputteluilla ja niin aloitettiin nytkin. Verryttelyliikkeinä tehtiin lisäksi paria koordinaatioliikettä, pysäytysloikkia, vaakoja silmät kiinni, etunojassa jalan vaihtohyppelyitä, etunojassa muutamia muita hyppelyitä ja yhden jalan kyykkyjä korokkeella. Verryttelyjen jälkeen tehtiin liikkuvuutta kuminauhan kanssa ja normaalisti.

Nopeampina koordinaatioina tehtiin pakarajuoksua, pohjehyppelyä, pikkuvuorohyppelyä ja korkeaa tripplinkiä. Telinelähtöjä varten aktivointiliikkeinä tehtiin vielä pari lyhyttä sarjaa borzoveja ja juoksuloikkaa.

Telinelähtöjä otettiin muutamia kertoja normaalisti ja noin 7 kertaa yhden aidan kanssa lähetyksestä. Loppuverryttelyksi höntsäiltiin muutama kierros.

Nyt Sannankin kanssa on tehty kaikki treenit ennen lauantaista Kalevan Kisojen starttia. Pari kevyttä päivää toivottavasti tuo vielä tarvittavan herkkyyden ja tehokkuuden juoksuun.

Treeni kesti melko tarkasti tasan kaksi tuntia.

Heidin ja Maijun loikkatreeni

Heidin ja Maijun treeni aloiteltiin ultimaten pelailulla nuorempien kanssa. Verryttelykoordinaatioita lähinnä hypähdellen tehtiin noin 8×20 metriä ennen liikkuvuusjuttuja. Reippaampia hyppelyitä tehtiin vielä muutamia ennen kuin siirryttiin normaaleihin loikkiin.

5-vuoroloikkaa hypättiin noin 7 kertaa, 5-kinkkaa suunnilleen saman verran ja 2 sekä 4 askeleen vauhdeilla 5-loikkaa pari kertaa kummallakin. Loppuverryttelyksi tytöt vielä hölkkäilivät vähän.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.