Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2014

Tytöillä valmistavatreeni kisaa varten

Maanantai-illan treenissä mukana olivat Niina, Iida ja Sanna. Kahdella ensin mainitulla on huomenna kisapäivä Savonlinnassa, joten tänään tehtiin kisaan valmistavaa treeniä. Treeni oli tarkoitus tehdä ulkona mutta suunnitelma meni taas uusiksi huonon kelin takia. Joten treeni tehtiin sitten jäähallilla.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kymmenisen minuuttia. Verryttelyliikkeinä tehtiin jumppailua voimistelupallolla sekä muutamia liikkuvuuskoordinaatioita. Pysäytysvuoroloikkia hypittiin 2×10-loikkaa ja nopeaa kinkkaa 2×15+15 metriä. Noiden jälkeen tehtiin sitten muutamia liikkuvuusliikkeitä.

Oikeina koordinaatioita tehtiin sitten noin 9×20 metriä (pakarajuoksu, yhden jalan pyöräytysjuoksu, pyöräytysjuoksu, kuopaisujuoksu ja suorin jaloin juoksu) ja lisäksi juostiin 30 metrin kiihdytyksiä noin 4 kertaa. Lopuksi vielä tehtiin pituusponnistuksia laukkarytmillä 3×25 metriä. Sanna ei tehnyt kuin muutaman koordinaatiojutun ja niiden jälkeen tasapainolautajuttuja sekä lihaskuntoa.

Loppuun kaikki tekivät vielä 7 minuutin kuntopiirisetin. Sanna lenkkeili loppuverryttelyksi vielä kotiinsa reilut 4 kilometriä.

Treeni kesti vähän yli kaksi tuntia (+Sannalla loppuhölkkä).

Viikko alkuun punttitreenillä

Viikon ensimmäinen treeni oli punttitreeni jäähallilla. Ja onneksi olikin tälläinen treeni ohjelmassa, ulkona oli nimittäin taas vain vähän yli 10 astetta lämpöä ja vesisadetta. Verryttelyhölkkäilyn päälle tehtiin vähän tasapainoilua tasapainolaudalla/-tyynyllä sekä muutamia lihaskuntoliikkeitä voimistelupallolla. Lisäksi tehtiin muutama venytysliike ja 7×2-aitahyppyä.

Punttisalilla tehtiin sitten muutamia lihaskuntoliikkeitä lisäpainolla ennen kuin siirryttiin varsinaisiin tankoliikkeisiin. Rinnallevetoa vedettiin 4×3-nostoa. Heidi teki kaikki sarjat 50 kilolla, Marianne 40-50 kilolla ja Lotta 40-55 kilolla. Kyykkyä penkkikosketuksella tehtiin 5×6-4-toistoa. Heidillä näissä painoja oli 50-100 kiloa ja toisilla 50-90 kiloa. Lopuksi tehtiin vielä 4 toistoa 50 kilolla. Kyykkyhyppyä hypittiin 3×4 hyppyä 8 kilon tangolla ja jalanvaihtohyppyjä 2×6 hyppyä samalla tangolla. Näiden jälkeen tytöt tekivät kolmea vapaavalintaista liikettä pari noin 10 toiston sarjaa. Kaikki nuo liikkeet olivat keski- tai ylävartalolle. Lopuksi juoksenneltiin vielä vähän hallin portaissa ja pari normaalia vetoa.

Treeni kesti tunnin ja 45 minuuttia.

Sannan aitatreeni

Päivän ainoa treeni oli Sannan aitatreeni illalla Joensuussa. Verryttelyksi hölkkäiltiin pari kierrosta, juostiin ja hypittiin katsomon pikkuportaita 8 kertaa, tehtiin pari koordinaatiojuttua ja 4×10 metriä kuminauhakävelyitä. Lisäksi tehtiin vielä kuminauhajumppailua ja normaaleita liikkuvuusliikkeitä.

Aitakävelyitä käveltiin 3×4-5×6-aitaa (väliaskeleella, sivuttain hypähdellen ja suoraan hypähdellen). Seinää vasten tehtiin pyörityksiä ja liu’utuksia. Aitojen yli juostiin vielä 4×4-aitaa (76cm, 3,5m) laukkarytmillä taemman jalan liikkeenä ja 2×4-aitaa (76cm, 3,8m) keskeltä laukkarytmillä.

Päivän teemana oli telinelähdöt ja pari ensimmäistä aitaväliä. 3-aitaa (76cm, 8,25m) juostiin noin 6 kertaa. Viimeinen noista oli lähetyksestä ja muut omasta lähdöstä. Tavoitteena oli tulla ensimmäiselle aidalle mahdollisimman kovaa ja aidan ylitykset pyrittiin tekemään mahdollisimman nopeasti. Tänään juoksut yleisesti ottaen olivat selkeästi tasapainoisempia kuin tänä kesänä yleensä. Ja vauhtikin oli varsin hyvää. Omasta lähdöstä kolme aitaa telineistä meni 4,76 ja lähetyksestä 5,13.

Näiden jälkeen Sanna juoksi vielä pari kertaa 4 aitaa 84 senttisiä aitoja 5 askeleen rytmillä. Korkeilla aidoilla aitominen ei näköjään tuota edelleenkään mitään lisäongelmia. Tästä sitten pikku hiljaa aletaan sopivissa väleissä näitäkin juoksentelemaan, jotta kesälle saadaan noin neljä kisaa naisten aidoillakin juostua. Jo treenin alkuverryttelyssä oli vähän tuntemuksia jalassa, jotka sitten hieman voimistuivat näissä viimeisissä juoksuissa. Enempää ei siis tällä kertaa juostu vaan treeni lopetettiin suosiolla tähän.

Treeniin aikaa meni hieman vajaat kaksi tuntia.

Maaritin lähtötreeni Lieksassa

Eilen ehdin pitkästä aikaa vetämään yhden treenin myös Lieksassa. Edellisestä Lieksatreenistä aikaa vierähtikin puolisentoista kuukautta.

Maaritin treeni alkoi kahdella hölkkäkierroksella, parilla verryttelyliikkeellä, liikkuvuusjutuilla ja parilla keskivartalon aktivointiliikkeellä. Koordinaatioita tehtiin noin 10×20 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu, suorin jaloin juoksu ja juoksuloikka).

Päivän teemana oli telinelähdöt. Ensin otettiin pari helppoa ja lyhyttä kokeilulähtöä. 20 metriä juostiin sitten noin 5 kertaa, 40 metrinen ja 60 metrinen kerran. Lähdöt olivat varsin hyvän näköisiä ja juoksut liikkuivat hallitun oloisesti hyvin eteenpäin. Viimeinen 60 metriseen otin ajan 8,28.

Loppuverryttelyksi Maarit juoksi nurmella vielä pari kertaa noin 100 metriä avojaloin sekä hölkkäili jonkin verran.

Treeni kesti puolitoista tuntia.

Niinan erilainen lauantaipuntti

Niinalla oli eilen pitkästä aikaa vuorossa punttitreeni. Verryttelytehtiin kentällä parina hölkkäkierroksena, noin kahdeksalla erilaisella keskivartaloliikesarjana, parina nopeana koordinaatioliikkeenä sekä kolmella parinkymmenen metrin juoksuvedolla. Verryttelyn jälkeen oli tarkoitus siirtyä jäähallille puntille. Mutta jäähalli olikin kiinni ja treenin sisältö jouduttiin siten miettimään lennosta uusiksi. Kun voimatreeni piti kuitenkin saada tehtyä, päätettiin mennä kuntoilemaan pikkukolmion voimailutelineille.

Liikkeinä tehtiin etukyykkyä 5×10-toistoa, ylöstyöntöä 3×6-10-toistoa, rinnallevetoa 5×6-toistoa, yhden jalan kyykkyä paino suorilla käsillä 5×10-kertaa, pohjenousua 3x10x kahdella jalalla ja 2×8+8x yhdellä jalalla. Kentällä treeniä jatkettiin vielä muutamalla kahvakuulaliikkeellä sekä 7 minuutin kuntopiirisetillä.

Treeni kesti noin kaksi tuntia ja 20 minuuttia.

Mariannen ja Heidin hyvä korkeustreeni

Eilisen päivän ensimmäinen treeni oli Mariannen ja Heidin korkeustreeni. Mariannella oli tarkoitus hypätä ensimmäiset täysvauhtiset hypyt jalan ollessa vihdoin normikunnossa ja Heidillä oli tavoitteena saada hyviä hyppyjä.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät vähän ja nurmikolla tehtiin sivuttaisviivajuoksuja tötsiä kiertäen 6×7-tötsää. Lisäksi verryttelyyn kuului muutama lämmittelyliike (mittarimadot, menninkäiset, kottikärrykävelyt ja pari verryttelykoordinaatioita) ja liikkuvuusjutut. Normikoordinaatioita tehtiin vain noin 4×20 metriä ja lisäksi muutama ponnistussarja sekä kolme kaarrejuoksua korkeuspaikalla.

Saksihyppyjä tytöt hyppäsivät noin 4 kertaa. Heidi hyppäsi normihyppyjä kymmenkunta kertaa. Nyt hypyt olivat jo paremman oloisia kuin viime viikkoina. Korkeimmillaan ylittyikin 155. Heidi teki lisäksi vielä nurmikolla muutamia pohjehyppysarjoja. Marianne hyppäsi noin 6 hyppyä lentävän 4 askeleen merkillä ja suunnilleen saman verran lentävällä 8 askeleella. Päivän tavoitteena oli saada ehjiä ja onnistuneita hyppyjä tuolla 8 askeleella ja semmoisia saatiinkin tehtyä. Ylimmillään meni 160 ja korkeampaa ei kokeiltukaan.

Loppuhöntsäilyineen treeniin meni noin puolitoista tuntia.