Arkistot kuukauden mukaan: helmikuu 2013

Korkeutta ja kestävyyttä

Illan treenissä mukana olivat Maarit, Heidi ja Marianne. Omatoimisen alkuverryttelyn jälkeen tehtiin koordinaatioita noin 10 x 20 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu eri suuntiin, yhden jalan polvennostojuoksu, kuopaisuhyppely, polvennostohyppyly saksaten yhdellä ja kahdella saksauksella, jatkuvia saksauksia).

Avausvetoina juostiin 2 x 60 metriä kaarteessa. Korkeuspaikalla Heidi ja Marianne hyppäsivät muutamia verryttelyhyppyjä ja niiden jälkeen noin 15 hyppyä 4-6 askeleen vauhdeilla. Marianne hyppäsi korkeimmillaan noin 157 ja Heidi 151. Mariannen hyppäsi tänään pari aivan tämän talven parhaimpiin kuuluvaa hyppyänsä. Heidillä jostain syystä vauhdin rytmi ei kulkenut ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Maarit hyppäsi noin kymmenkunta hyppyä. Korkeimmat riman ylitykset olivat noin 127:stä. Ylempää Maarit ei juurikaan uskaltanut hypätä vaikka nuo matalammat menivätkin monesti hyvin yli.

Hyppyjen jälkeen Maarit juoksi 60m + 2x300m + 400m. Tarkoituksena oli juosta kaikki juoksut 800 metrin kisavauhtia ja palautukset olivat noin 1min + 2,5min + 5min. Vauhdit 300 metrisissä olivat 1.01,42 ja 55,95 sekä 400 metrisellä 1.21. Nuo ovat siis suunnilleen 2.40:n 800 metrin vauhteja.

Heidi ja Marianne jatkoivat vielä korkeushyppyä. Harjoituksen loppuun tehtiin korkeushyppääjän kestävyysharjoitus. Meillä tämä kulkee nimellä ”peli”. Eli hypätään 10 kertaa sopivalla korkeudella olevan riman yli (nyt 135cm). Ja jokaiseen hyppyyn pitää ottaa vähintään 10 metrin vauhti. Palautuksen hyppääjä saa päättää itse mutta koko suoritukseen (siis 10 ylitystä) otetaan aika ja paremman ajan saanut voittaa. Ekalla kierroksella palautukset piti tehdä kävelemällä. Mariannella meni 2.36 ja Heidillä 3.21. Ekan kisakierroksen jälkeen pidettiin melkein 10 minuutin tauko. Toisella kierroksella sai sitten tehdä hölkkäpalautuksenkin jos halusi. Nyt Marianne sai ajan 2.05 (tosin 1 pudotus ja 10 ylitystä) ja Heidi 2.02. Kymmeneen hyppyyn meni siis aikaa noin kaksi minuuttia. Ei hyppääminen siis aina välttämättä kovin paljoa aikaa vaadi.

Loppuverryttelyksi kierrettiin vielä kaksi kierrosta. Reeni kesti verryttelyineen vähän alle 2 tuntia.

Tyttöjen moniottelutreeni

Tänään tytöistä reenaamassa olivat Sanna, Iida ja Niina. Koko kolmikko kilpailee viikonlopun kisoissa. Lauantaina Sanna juoksee 60 metriä ja Niina hyppää 3-loikan ja juoksee 60 metriä. Sunnuntaina Sanna ja Iida on ilmoitettu Sm-hallimoniottelujen 5-otteluun. Kovinkaan paljoa ei 5-ottelun lajeja olla talven aikana reenattu mutta hyvinhän tässä on vielä sunnuntaihin aikaa.

Päivän treeni alkoi kahdella hölkkäkierroksella ja 10×20 metrin koordinaatioilla. Liikkuvuusliikkeinä tehtiin kaikki perusliikkeet mitä muistettiin.

Päivän ensimmäinen laji oli pituushyppy. Ensin juostiin yksi 60 metrin avausveto. Sen jälkeen sitten pari kertaa tehtiin 40 metriä pituusponnistuksia 3 askeleen rytmillä. Pituuskasaan pituusponnistuksia hypittiin puolenkymmentä kertaa. Täysivauhtisia (Niinalla vähän vajaalla vauhdilla) hypittiin vajaat kymmenen kertaa. Koko kolmikko hyppäsi pisimmillään yli viisi metriä. Eli tämä laji on ainakin harjoituksissa ihan hyvässä iskussa.

Toisena lajina hypittiin korkeutta. Täydellä vauhdilla hyppyjä tuli varmaankin vähän yli 10. Kaikki taisivat hypätä omat harjoitusennätyksensä. Sanna ja Iida 145 ja Niina 140. Eli pieni kisalisä kun tähän saadaan sunnuntaina niin tämäkin laji on tosi hyvällä mallilla.

Viimeisenä treenattiin sitten 800 metriä varten. Ensin 2×60 metriä vauhdin testausjuoksuja ja sitten 2×300 metriä 2,5 minuutin palautuksella. Ajat 1.03,87 ja 59,01. Jos sunnuntaina juoksevat tytöt osaavat kisassa lähteä tuota vauhtia ja kuitenkin silleen rennosti niin tässäkin lajissa kyllä omat ennätykset paukkuvat rutkastikin. Vaikka loppumatkasta pientä hyytymistä tapahtuisikin.

Kokonaisuudessaan tämän treenin voisi laittaa taas kategoriaan ”tosi hyvä”.

Maaritin tekniikatreeni

Maarit teki päivän treeniin oman verryttelyn (sisälsi mm. aitakävelyitä)

Pituushyppyosion alkuun juostiin pari avausvetoa. 6-askeleen hyppyjä hypättiin noin 5. Sen jälkeen 8-12 askeleella hyppyjä tuli vajaat 10. Pari hyppyä oli ihan hyvän oloisia, mutta suurimmassa osassa näkyi selkeästi viimeisen viikon sairastelut. Kerran kokeiltiin myös täyden vauhdin askelmerkkiä.

Hyppyjen jälkeen siirryttiin aitajuoksupaikalle. Neljää 76 senttistä aitaa 7,5 metrin väleillä juostiin muutaman kerran. 84 senttisiä 8 metrin välillä juostiin pari kertaa 1-2 ensimmäistä aitaa ja muutaman kerran kaikki neljä aitaa. Aitajuoksussakin näkyi sairastelujen vieneen voimia. Kroppa ei vaan vielä toimi ihan niin terävästi kuin pitäisi ja toisaalta palautuminen juoksuista ei ole ihan normaalin nopeaa. Huomenna olisi tarkoitus jatkaa treenejä ja sitten myös päättää lopullisesti osallistumisesta sunnuntain kisaan.

Hertan viimeistelytreeni Sm-otteluihin

Hertta oli tänään treenaamassa Joensuussa viimeistelytreeniä viikonlopun Sm-otteluihin. Lajeista vuorossa olivat kuula, pituus ja pitkät vedot. Normaalin höntsäilyn päälle tehtiin menninkäisiä 3×8 ja koordinaatioita noin 10×15 metriä. Lisäksi hypättiin tasajalkahyppyjä 60 sentin arkulle noin 8 kertaa. Ja lisäksi taas vähän venyteltiin.

Kuulatreenissä työnnettiin vauhditta noin 8 työntöä ja vauhdilla noin 12. Useampi päivän työnnöistä lensi yli 11 metriä mitä ei ole tainut Hertalla koskaan ennen tapahtua. Suunta on siis oikea. Päivän työnnöissä ajatuksena oli saada työntö kunnolla tuen päälle ja toisaalta pidettyä toinenkin jalka tarpeeksi pitkään maassa.

Pituuspaikalla juostiin pari avausvetoa ja hypättiin noin 10 hyppyä. Hypyt tehtiin sillä periaatteella, että aloitettiin 6 askeleen vauhdilla ja otettiin aina kaksi vauhtiaskelta lisää kun hyppy onnistui. Loppuun juostiin vielä pari askelmerkkijuoksua täydelle vauhdille.

Harjoituksen loppuun juostiin vielä 60m + 300m + 300m + 400m. Tavoitteena oli juosta 2.24:n 800 metrin vauhtia mutta juoksut olivatkin koko ajan noin 2.30-2.34:n vauhtia. Palautus 300 metristen välissä oli noin 2,5 minuuttia ja ennen viimeistä noin 5 minuuttia.

Nyt Hertalla on ennen sunnuntain kisaa jäljellä enää kevyehkö voimatreeni, muuten kaikki oleellinen on tehty. Ja viikonloppuna lähdetään tavoittelemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta.

Päivän treeni kesti kaksi tuntia.

Hertalla aitajuoksua tiistaina

Eilen tehtiin Hertan kanssa aitajuoksutreeniä tennishallilla. Hertalla jäi viime viikonlopun Sm-kisat väliin pienen sairastelun takia mutta nyt olo alkaa jo olla melko hyvä.

Eilisen reenin alkuun höntsäiltiin vähän sisällä ja tehtiin koordinaatioita noin 8×25 metriä. Aitakävelyitä käveltiin noin 12×5-aitaa ja venyteltiin vähän.

Aitajuoksuja juostiin suunnilleen 5×4-aitaa (76-84cm, väli 7-7,5m) kolmella askeleella ja noin 5×3-aitaa (84cm, väli 7,5-8m) samoin kolmella askeleella.

Aitajuoksujen jälkeen heiteltiin vähän morkulaa verkkoon.

Mitään älyttömän kovia suorituksia ei tehty kun Hertalla oli jumeja sekä jaloissa että ylävartalossa. Ja toisaalta vähän säästeltiin myös tämän päivän treeniä varten.

Reeni kesti melkolailla tunnin.

Kimmon treeni tennishallilla

Kimmon kanssa oltiin pitkästä aikaa tennishallilla treenaamassa. Alkuun pelailtiin sulkapalloa reilut 20 minuuttia. Lihaskuntoa tehtiin suunnilleen 8×15-toistoa vähän normaalia raskaampia liikkeitä. Aitakävelyitä käveltiin 20×5-aitaa sekä 1-3 aidan yli edes-takaisin liikkeitä 5 x 3-5 kertaa. Nopeita koordinaatioita tehtiin 8×15 metriä ja lisäksi juostiin 2×20 metriä kovaa.

Yhteensä tähän reeniin saatiin taas menemään tunti ja 25 minuuttia.