Arkistot kuukauden mukaan: joulukuu 2012

Kuvia kuluneelta vuodelta

Vuoden vaihtuessa laitoin vielä jonkin verran ”uusia” kuvia kesältä 2012. Mariannen kamerasta löytyi nimittäin kuvia Marskin kisoista Lappeenrannasta, nuorten Eliittikisoista Jyväskylästä, pm-viesteistä Joensuusta, pm-kisoista Lieksasta ja nuorten Sm-kisoista Kauhajoelta.

Kuvia voipi katsella tästä.

Vuoden viimeinen harjoitus

Vuoden viimeisessä vetämässäni reenissä mukana olivat Marianne, Niina ja Iida. Iida tosin tuli mukaan tunnin toisten jälkeen, joten reeni oli melkolailla erilainen kuin toisilla.

Marianne ja Niina hölkkäsivät yhden kierroksen jonka jälkeen verryttelyä jatkettiin seiväspatjalla. Patjalla tehtiin yhden jalan hyppyjä, tasaloikkia sekä kuperkeikkoja eteen- ja taaksepäin. Lisäksi maassa tehtiin kärrynpyöriä. Patjalla tehtiin vielä puolivoltteja, päävoltteja ja pään kautta siltaan kaatoja sekä pään ympäri pyörimisiä. Niina teki lisäksi takaperin voltteja avustettuna ja Marianne flikkejä avustettuna ja yksin. Voimistelujen jälkeen venyteltiin.

Loikka-/ponnistusosiossa hypättiin isovuorohyppelyitä 4×20 metriä ja pituusponnistuksia 30 sentin aitojen yli 5×5-aitaa. Lisäksi pari kertaa loikattiin 10-vuoroloikkaa ja 5-10 kertaa 5-vuoroloikkaa kahden askeleen vauhdilla.

Marianne jatkoi loikkien jälkeen kevyellä voimaosiolla tekemällä kinnerjänneliikettä 3×6-toistoa, takareisipotkua pysäyttäen 3×5+5-kertaa, pakaranostoa toinen jalka korokkeella 3×5+5-kertaa, puolapuuvatsoja 8 toistoa, vatsakiertoa 5 kilon painolla 3 sarjaa ja korkeuskiertoa 3 noin 10 toiston sarjaa 5 kilon painolla. Lisäksi Marianne juoksi 2×60 metriä rennosti ja teki noin 8 erilaista normaalia keskivartaloliikettä.

Niina hyppi loikkien jälkeen pituutta 6-8 askeleen vauhdilla noin 15 kertaa. Tänään ei tullut mitään mahtihyppyjä, vaikka lyhyemmän vauhdin ponnistukset vielä hyviltä vaikuttivatkin. Kovemmasta vauhdista tehdyissä hypyissä ei loppujuoksu ja hyppytekniikka vaan enää pysynytkään niin hyvin hallussa. Hyppyjen jälkeen Niina juoksi 2×200 metriä rennon kovaa (noin 34 sekuntiin). Punttisalilla Niina teki rinnallevetoa 4×37,5/37,5/42,5 kilolla, hyppääjän maastavetoa 5+5×42,5/50/50 kilolla ja 4 kilon käsipainoilla hauista+ylöstyöntöä 3×10-toistoa sekä lähentäjiä ja loitontajia 3×10-toistoa. Lopuksi Niina teki vielä vähän erilaisia liikkeitä kahvakuulilla.

Iidan reeni alkoi normaalilla verryttelyllä, jonka aitakäveltiin suurin piirtein 16×5-aitaa. Iidan treenin pääjuttu oli tänään aitajuoksu. Ensin juostiin noin 4×5-aitaa (76cm, 9m) viidellä askeleella, jotta saataisiin hallittuja aidan ylityksiä ja vähän jalkoihin nopeampaa rytmiä. Noiden verryttelyjuoksujen jälkeen juostiin 5 aitaa (76cm, 7,3-8,2m) kolmen askeleen rytmillä niin, että aitaväliä pidennettiin aina kun saatiin hyvä juoksu alle. Yhteensä noita 3 askeleen rytmillä juostuja juoksuja tuli varmaankin kymmenkunta. Minun mielestä tänään juoksut olivat taas hyvää Iidan juoksua. Tekniikassa tärkein parannettava juttu välijuoksun pysyminen silleen korkealla, ettei kantapäät pääse tippumaan maahan. Juoksujen jälkeen Iida teki Niinan kanssa kahvakuulalla jonkin verran erilaisia liikkeitä.

Mariannen reeni kesti vähän vajaat kaksi tuntia, Niinalla reilut kaksi ja puoli tuntia ja Iidalla reilut puolitoista.

Mariannen juoksuharjoitus

Mariannen kanssakin reenattiin sunnuntaina. Parin hölkkäkierroksen jälkeen käveltiin aitoja noin 21 x 5-aitaa (suoraan, takaperin, pyörien, alitse sivuttain, alitse etuperin, sivuttain edes-takaisin, etuperin edes-takaisin). Koordinaatioina tehtiin pakarajuoksua, yhden jalan polvennostojuoksua, polvennostojuoksua, kuopaisujuoksua ja suorin jaloin juoksua. Yhteensä noita tuli suunnilleen 8 x 20 metriä.

Juoksu-osiossa avausvetona juostiin yksi 60 metrinen. ”Oikeina” juoksuina juostiin ensin 4 x 60 metriä korkeushyppymäisesti juosten. Pidemmän huilitauon jälkeen juostiin 2 x 60 metriä kovempaa (8,47) ja 3 x 30 metriä täysillä (4,47). Tänään juoksureeni oli siinä mielessä hyvä, että tekniikkaan keskittyessä saatinkin tekniikkaa muutettua haluttuun suuntaan ja viimeisissä täysillä juostuissa jalat toimivat nopeammin/tehokkaammin kuin yleensä tässä syyskaudella. Juoksutekniikka ja -tehot eivät kuitenkaan vielä samoissa juoksuissa olleet parhaimmillaan.

Treeniin loppuun voimisteltiin seiväspatjalla parikymmentä minuuttia. Ensin hypittiin tiikerihyppyjä, sitten tehtiin muutamia flikkejä avustettuna ja arabialainen + flikki avustettuna. Päivän tavoitteeksi asetettu flikki ilman avustusta onnistui lopussa pari kertaa mutta eiköhän se kohta onnistu jo joka kerta. Treeni loppui vielä loppuvenyttelyihin.

Treeni kesti vähän alle kaksi tuntia.

Hertan ja Jutan treeni Areenassa

Hertta ja Jutta olivat taas reenaamassa Joensuussa. Hertan eilen pyörähtänyt nilkka oli hieman kipeänä ja sen takia kaikki tekeminen yritettiin ottaa melko varman päälle. Tytöt hölkkäilivät pari kierrosta verryttelyksi ja sen jälkeen tehtiin normaalit koordinaatiot nurmella (noin 5x2x25 metriä). Venyttelyjen jälkeen tehtiin aitakävelyitä noin 12 x 4-aitaa ja taemman jalan liu’utusta yksittäisellä aidalla 3 sarjaa.

Piikkareissa juostiin 1-2 rentoa avausvetoa ja sen jälkeen alettiin aitomaan. Jutta juoksi 4 aitaa (76-84cm, 8,5m) juostiin 5 askeleella noin 4 kertaa. Jutta juoksi telinelähdöllä 4 aitaa (84cm, 8,1-8,3m) juostiin suunnilleen 7 kertaa. Tänään yritettin keskityttyä lähinnä etumman jalan asentoon aidan ylityksessä. Muuten esimerkiksi välirytmit ja ensimmäiselle aidalle tulot olivat ihan hyvän näköisiä. Hertta juoksi 5 askeleen rytmillä hieman useammin kun samalla vähän tunnusteltiin nilkan tuntemuksia. Kun kipuja ei pahasti ollut niin 3 askeleella 84 sentin aitoja 7,5-7,8 metrin väleillä juostiin noin 5 kertaa. Tekniikkajuttuihin ei kovin paljoa pystytty keskittymään kun suurin keskittyminen oli kuitenkin nilkassa.

Juoksujen jälkeen Jutta hyppäsi noin 7 saksihyppyä korkeutta ja noin 5 normaalia hyppyä 6 askeleen vauhdilla. Korkeus on tällä hetkellä hyvällä mallilla mutta enempää ei kuitenkaan hypätty kun aiemmin syksyllä kipeänä ollutta jalkapöytää ei haluttu kipeyttää. Ja tänään hieman jumisen kipeänä ollut selkäkään ei kovin paljoa hyppäämisestä tykännyt.

Hertta heitteli keihästä vauhditta ja pienestä kävelyvauhdista. Heittoja pressuun tuli reilut parikymmentä. Itse en heittoja juurikaan nähnyt mutta ne asiat joihin heitoissa piti keskittyä (jalat hyvin maassa heiton jälkeen ja vartalon asento heittohetkellä) onnistuivat useassa heitossa ihan hyvin.

Loppuverryttelyksi tytöt hölkkäilivät vähän ja venyttelivät. Reeni kesti melkolailla kaksi tuntia.

Tyttöjen sunnuntain juoksuharjoitus

Joensuussa sunnuntaina tyttöjen ryhmästä reenaamassa olivat Niina, Iida ja Oona. Tytöt hölkkäilivät kaksi kierrosta ja sen jälkeen tehtiin koordinaatiojuttuja noin 13 x 20 metriä (menninkäiset, pakarajuoksu, polvennostokävely kädellä auttaen, polvennostojuoksu, kuopaisujuoksu, pyöräytysjuoksu, suorin jaloin juoksu).

Juoksuosiossa juostiin ensin 2 x 60 metriä avausvetoina. Sitten juostiin 4 x 60 metriä reilun kovaa. Niinalla kovin aika oli 8,10, Iidalla muistaakseni 8,42 ja Oonalla noin 9,30. Päivän juoksut näyttivät ainakin minusta ihan hyviltä. Tyttöjen reeniä en juurikaan tuon jälkeen enää ehtinyt seuraamaan kun siirryin Hertan ja Jutan reeniä katsomaan.

Iida ja Niina ottivat kuitenkin telinelähtöjä noin 5 x 30 metriä ja tekivät vähän lihaskuntoa. Oona teki pelkästään lihaskuntoa.

Reeni kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.

Lauantain harjoitus

Lauantaina Lieksassa reenaamassa olivat Kimmo, Hertta ja Jutta.

Kimmo teki taas moukarinheiton tekniikkaan painottuvan reenin jota itse olin vain sivusta seuraamassa. Kuulalla ja kuntopallolla tapahtuneiden heittojen jälkeen Kimmo teki vielä voimaliikkeinä rinnallevetoa + ylöstyöntöä 6 x 28/33/33-kilolla ja askelkyykkyä 2 x 10 x 28-kilolla.

Hertta ja Jutta hölkkäilivät ihan vähän alkuverryttelyksi. Hertta myös vähän heilui renkaissa. Aitakävelyitä käveltiin noin 5 x 4 x 6-aitaa. Hertta pyöräytti viimeisessä liikkeessä nilkkaansa, mutta onneksi siihen saatiin ensiapu annettua melko nopeasti. Näitä tilanteita varten itselläni on lähes aina reeneissä mukana reppu, josta löytyy mm. kylmäpussit, -geeli ja -suihke, burana, laastareita sekä sidettä. Eihän noita tietenkään koskaan haluaisi käyttää mutta aina silloin tällöin pienempiä ja isompia vammoja tulee ja silloin apu pitää olla nopeasti läheltä saatavilla.

Jutta jatkoi reeniä venyttelyillä ja koordinaatioilla, joita tehtiin noin 7 x 2 x 20 metriä. Kuulaa Jutta työnsi noin 6 kertaa vauhditta ja kymmenkunta kertaa vauhdilla. Paikat olivat sen verran jumissa ettei työnnöt tänään oikein parhaalla mahdollisella onnistuneet, mutta pisin kuiteskin lensi melkein 12 metriä. Loppuun Jutta teki vielä lihaskuntoa noin 10 x 15-toistoa.

Herttakin kykeni tekemään koordinaatioita nilkan pyörähdyksen jälkeen noin 4 x 2 x 20 metrin verran. Lisäksi Hertta teki lihaskuntoa noin 18 x 20-toistoa.