Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2012

Katajan kauden päättäjäiset

Tänään saatiin pidettyä Katajankin kauden päättäjäiset, eli nyt on kaikki päättäjäiset tältä syksyltä takanapäin. Kaikissa tälläisissä kauden päättäjäisissä näkyy aina se, että tietyille henkilöille oma seura on todella tärkeä juttu. Ja niin sen pitäisi kyllä olla kaikille. Esimerkiksi Keskisalon Jukka on aina tälläisissä tilaisuuksissa mukana jos vain sattuu paikkakunnalla olemaan. Ja niin oli tänäänkin hakemassa omat palkintonsa, vaikka palkintokaapissa on varmasti palkintoja vaikka minkälaisista tapahtumista.

Palkintoja sai taas useampikin minun urheilijoista. Ja kaikki hekin olivat paikalla, eli hyvä tytöt. Sanna palkittiin 15 sarjan parhaana tyttönä ja oli lisäksi yksi vuoden joukkueesta. Vuoden joukkueena palkittiin nimittäin naisten pikaviestijoukkue.

Niina palkittiin parhaana sarjassa naiset 16. Lisäksi Niina sai Jukan kenkä-kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Kenkä annetaan vuosittain 16-19-vuotiaalle potentiaaliselle tulevaisuuden menestyjäurheilijalle. Ja kenkä on muuten samainen jolla Jukka juoksi 2000 metrin Suomen ennätyksen vuonna 2009.

Marianne puolestaan oli 19 sarjan paras urheilija. Ja lisäksi paras nuori urheilija, siis sarjoista 16-19v.

Iidakin sai palkinnon. Iidan palkinto oli sellainen hieno erikoisyllätyspalkinto. Itse sain vuoden nuorisovalmentajapalkinnon.

Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta saattaa tulla joskus nähtäville. Kuten kesän kisoistakin.

Voimatreeniä jäähallilla

Mariannen ja Heidin kanssa reenailtiin tänään päivällä jäähallilla kun Areenassa on illalla konsertti eli sinne ei tänään päässyt. Yleensä jäähallilla on siedettävän lämmintä reenata mutta tänään tuulet tulivat ilmeisesti seinien läpi kun sisälläkin oli niin viileää. Valmentajana joiduin suuren osan reenistä olemaan takki päällä eikä urheilijatkaan ihan kovin vähissä vaatteissa pystyneet reenaamaan.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät katsomoa ympäri 15 minuuttia. Pikkuportaissa juostiin/hypittiin nopeammalla rytmillä ylös/alas noin 8 kierrosta. Koordinaatioliikkeinä tehtiin tällä kertaa 2 x 25 metriä lantion pyöritysjuoksua ja vuorohyppelyjä käsiä pyörittäen sekä menninkäisiä 8 kertaa eteen- ja taaksepäin. Verryttelyn loppuun juostiin ja hypittiin vielä katsomon portaita noin 10 kertaa ylös.

Punttisalilla aloitettiin aurinkoliikkeellä 2 x 5+5-toistoa 5 kilon painolla. Penkillä selällään tehtiin ensin kiertoja 2 x 20 x 5-10 kilolla ja sitten juoksun käsityötä 3 x 30-40 toistoa ilman painoa / 2 kilon käsipainoilla. Korkeushypyn käsiliikettä vapaa jalka korokkeella tehtiin 2 x 10 x 4 kilon käsipainoilla. Lisäksi takareisi-/pakaraliikettä lattialla toinen jalka korokkeella tehtiin 2 x 10+10-toistoa.

Marianne teki ”oikeina” punttiliikkeinä rinnallevetoa 6 x 30/35/35/35 kilolla ja prässiä 8 x 50 kilolla sekä 6 x 75/85/85 kilolla.

Heidi puolestaan teki ylöstyöntöä 6 x 30/35/35/35 kilolla ja hyppääjän maastavetoa 5+5 x 50/60/60 kilolla.

Molemmat tekivät nopeampana liikkeenä kyykkyhyppyjä 3 x 6 x 8 kilolla. Loppuverryttelyksi juostiin katsomon portaita pari kertaa ja 40 metrin juoksuveto 3 kertaa.

Reenin kesto oli tänään tunti ja 45 minuuttia.

Hyppelyitä ja korkeutta

Torstai-illan toisessa reenissä mukana olivat Atso, Marianne ja Heidi. Alkuun tuli taas omaa höntsäilyä ja venyttelyt ennenkuin itse pääsin edellisestä reenistä vaihtamaan tähän. Yhdessä tehtiin koordinaatioina 2×20 metriä jalkapalloilijoiden jalan pyöritysliikettä, 2×20 metriä kuopaisuhyppelyä, 3×20 metriä pikkuvuorohyppelyä ja 3×30 metriä isovuorohyppelyä. Korkeusponnistuksia kahden askeleen juoksurytmillä tehtiin 3×25 metriä ja hypähdellen myös 3×25 metriä. Hyppelyjen jälkeen juostiin reaktiolähtöjä 4×15 metriä.

Marianne jatkoi tästä loikkaosioon jossa vuoroloikkia tuli 4×10-vuoroa paikaltaan ja noin 4×10-vuoroa parin askeleen vauhdilla. Lisäksi 6-kinkkaa hypittiin noin 6 kertaa ja tasahyppyjä korkeuspatjalle noin 12 hyppyä. Kuulanheittoja pään yli taakse heitettiin 2,5 kilon kuulalla noin kymmenen heittoa niin, että heiton perään sai hypätä selälleen korkeuspatjalle. Pisin heitto lensi 14,25 eli selkeästi pidemmälle kuin mitä normiennätys.

Atso ja Heidi hyppäsivät korkeustreeniä. Pikkuisen hyppäämistä haittasi patjan sijoittelu jonka takia kuuden askeleen vauhdinkin joutui ottamaan ihan seinästä asti. Ja tuollaisessa ahtaassa tilassa, jossa vielä juoksuradan kaarrekin aiheuttaa vähän hahmoitusongelmia vauhdin juoksuun, ei hyppääminen ole kovin helppoa kenellekään. Mutta parempi silti tämäkin kuin ei hyppytreeniä ollenkaan. Hyppyjä tuli Atsolle noin 15 ja Heidille vähän enemmän. Atso ylitti korkeimmillaan noin 178 ja Heidi 152. Kummallakaan hypyt eivät olleet ihan niin hyviä kuin viime viikolla. Atsolla silloin toki oli vähän pitempi vauhtikin.

Reenin minun vetämä osio kesti tyttöjen kanssa noin puolitoista tuntia ja Atsolla jonkin verran yli tunnin.

Tyttöjen loikkatreeni

Verryttelyksi Sannan, Niinan ja Iidan kanssa hölkkäiltiin kaksi kierrosta, hypittiin seiväspatjalla pari kierrosta yhdellä jalalla, tehtiin vähän liikkuvuusliikkeitä sekä lihaskuntoiltiin keihäiden kanssa. Lisäksi venyteltiin pikaisesti.

Hyppely-/loikkaosiossa hypittiin seiväshypyn vauhtiradalla isovuorohyppelyä 3×30 metriä, pikkuvuorohyppelyä 4×20 metriä ja pituusponnistuksia 2 askeleen rytmillä 3+2 x 30 metriä. 10-vuoroloikkaa hypittiin noin 10 kertaa niin, että aina pyrittiin hyppäämään pidemmälle kuin edellisellä kierroksella. Niina hyppäsi pisimmillään (tulokset noin tuloksia, en ihan tarkkoja muista) 25,40, Sanna 24,85 ja Iida 24,30.

Harjoituksen loppuun hypittiin muutama hyppy seivästä.

Reenin urheiluosio kesti 75 minuuttia ja reenin alkuun pidetty pieni jutusteluhetki viitisentoista minuuttia.

Nopeustreeni koululla

Tänään oli Lieksan treenikolmikko pitkästä aikaa kolmestaan tekemässä reeniä koululla. Mukana olivat siis Hertta, Jutta ja Kimmo. Aluksi hölkkäiltiin pari minuuttia jonka jälkeen juostiin 20 metriä takaperin, sivuttain molemmille kyljille ja lantion pyöritysjuoksuilla. 8 menninkäistä tehtiin normaalisti ja nopealla rytmillä ja jalan heilautuskävelyä 20 metriä. Kuuden pikkuaidan yli juostiin polvennostojuoksuja eri rytmeillä 7 kertaa. Näiden jälkeen tehtiin liikkuvuusliikkeinä jalan heilautuksia seisten (normaalisti edestakaisin ja sivuttain, eteen, taakse ja sivulle), siltoja, selkärullailuja, mustekaloja selällään ja mahallaan sekä takareisipumppailuja. Lisäksi venyteltiin vähän aikaa. Nopeampina koordinaatiojuttuina tehtiin vielä 2 x 20 metriä isovuorohyppelyä ja 1 x 60 metriä pakarajuoksua kolmen askeleen rytmillä.

Juoksuosiossa tytöt juoksivat 2 x 5 x 60 metriä 85-95 prosentin tehoilla. Palautukset olivat alussa kävelypalautuksia ja lopussa luokkaa kolme minuuttia. Sarjapalautus oli noin 7 minuuttia. Perusjuoksut olivat ajoiltaan 8,60-8,90 ja viimeiset kovimmat juoksut Jutalla 7,97 ja Hertalla noin 8,10. Kimmo juoksi 60 metriä noin 6 kertaa kiihtyvillä vauhdeilla viimeisen ollessa 8,57.

Loppuun tehtiin vielä lihaskunto-osio jossa liikkeitä taisi olla kahdeksan ja toistoa 15-20 per liike.

Harjoituksen kesto oli puolitoista tuntia.

Aitajuoksua Hertan ja Jutan kanssa

Tytöt hölkkäilivät taas verryttelyksi 3-4 kilometriä tennishallille. Hallilla tehtiin verryttelykoordinaatioita noin 10×15-25 metriä (polvennostokävely kädellä auttaen, taaksepäin kuopaisu, ranskalainen polvennostohyppely, vuorohyppely käsiä pyörittäen, sivuttaislaukka käsiä pyörittäen, sivuttaislaukka puolta vaihtaen, jalka koukkuun/ylös-hyppely, menninkäiset kierrolla ja kuopaisujuoksu). Verryttelyjen jälkeen venyteltiin ja tehtiin lihaskuntoa 11×15-toistoa.

Terävämpinä koordinaatioina tehtiin 2×25 metriä polvennostojuoksua, 2×15 metriä polvennostohyppelyä kolmella polvennostojuoksuaskeleella välissä ja 1×25 metriä kuopaisuhyppelyä.

Aitajuoksureenissä juostiin ensin 2×4-aitaa (76cm, 7m) molemmille puolille. Sitten samat aidat juostiin kahdesti etumman jalan harjoituksena ja kahdesti taemman jalan ylityksillä (84cm aidoilla). Keskeltä juostiin vielä 4×3-aitaa (84cm, 7,5m) hyvällä rytmillä. Molemmilla keskeltä juoksut korkeammilla aidoilla olivat hyviä juoksuja, selkeästi parempia kuin nuo aiemmat. Jutalla joskus aiemmin ollutta sivuttaisliikettä aidan ylityksessä ei tänään juurikaan ollut. Hertalla etenkin viimeiset juoksut olivat sulavan ja hallitun näköisiä.

Loppuverryttelyksi tytöt juoksivat taas 3-4 kilometriä. Tennishallilla reeni kesti tasan tunnin ja verryttelyjen kanssa varmaankin vähän alle kaksi tuntia.