Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2011

Neljän treenin tiistai

Tänään vedin normaaliin tiistaiseen tapaan neljät treenit, aamupäivällä kahdet Joensuussa ja illalla kahdet Lieksassa. Harjoitusten sisällöt olivat suurin piirtein seuraavanlaiset:

Juho ja Marianne:

Mariannen kanssa oli tarkoitus tehdä hyvä tekniikkatreeni ja Juholla oli torstaiseen karnevaalien 3-loikkakisaan valmistautumista. Normaaliin tapaan alkuun hölkkäilyä nurmikolla kaksi kierrosta jonka päälle tehtiin 3×8-menninkäistä (2 viimeistä sarjaa kierrolla), sivuttaislaukat 2x(20m+20m), lantion pyöritysjuoksu 20m+20m, kottikärrykävely 15m, mittarimato x4, mittarimato sivuttain 3+3. Verryttelyn päälle venyttelyt ja liikkuvuusliikkeet (mustekalat + selällään saman puolen jalka saman puolen käteen, selkärullat, aitarullat, takareisipumput, pakarapumppaukset) ja muutama liike lihaskuntoa.

Koordinaatioista tehtiin: polvennosto/jalanheilautushyppely etuperin 20m ja takaperin 15m, pakara/polvennostojuoksu etuperin 20m ja sivuttain 2x20m, kuopaisujuoksu 2x20m.

Tämän jälkeen eriydyttiin.
Marianne: vähän voimistelua patjalla, avausveto kaarteeseen, korokkeelle ponnistukset 6+4+6, n. 10-15 korkeushyppyä (eipäs hypyt tällä kertaa onnistuneetkaan oikein hyvin joten ei hypätty enempää). Tasajalkaa palkintopallille 3×8-hyppyä.
Juho: avausveto, 3x60m kiihdyttäen, n. 12-15 x 3-loikkaa 6-8-askeleen vauhdilla helposti. Palkintopallille hypyt tasajalkaa 3×8
Loppuun molemmille 15 minuuttia jalkapallon pelailua tyttöjen kanssa.

Sanna, Niina, Ella ja Emilia:

Jalkapallon pelailua n. 15 minuuttia jonka päälle venyttelyt.

Koordinaatiot: polvennosto/jalanheilautushyppely etuperin 20m ja takaperin 15m, kuopaisukävely 30m, kuopaisuhyppely 20m, polvennostojuoksu 20m, polvennostojuoksusta juoksuun 2x30m.

Pituuden tekniikkatreeni: laukkaponnistukset eteenpäin 3x30m (ajatuksena loppuun ponnistaminen ja hyvä eteenpäin suuntautuva ponnistus). Pituusponnistuksia hiekalle n. 6×15 metrin vauhdilla. Pituutta täydellä vauhdilla noin 8 kertaa. Sannalla hypyt olivat ihan perushyvää, ei kuitenkaan mahtihyppyjä. Ella hyppäsi varmaan pisimmät hypyt mitä koskaan on hypännyt ja Niinakin sai viimeisillä hypyillä tosi hyviä onnistumisia. Emiliakin hyppäsi ainakin tämän vuoden parhaita hyppyjään. Tosi hyvä harjoitus siis kokonaisuudessaan.

”Virallisen” treeniin jälkeen Niina ja Sanna hyppivät vielä muutamia kertoja 3-loikkaa. Niina taisi hypätä harjoitusennätyksensä ja Sanna kokeili loikkaa ensimmäistä kertaa. Ja pitkällehän nuo tuntui loikatkin lentävän.

Iidan, Niinan, Ellan ja Sannan kanssa ollaan torstaiaamuna lähdössä pituus-/loikkakarnevaaleille Jämsään. Hyvässä kunnossa on ainakin siis kolme tytöistä, toivottavasti Iidakin tervehtyy niin että on täydessä iskussa jo torstain kisassa.

Urheilukoulu:

Urheilukoulussa vedin tänään 5-vuotiaiden ryhmälleni pelailuja, keihäänheittoa, ketteryysosiota ja erilaisia hyppyjä korkeuspatjalle(/-lla).

Maarit ja Jutta:

Eilisen viestit painoivat vielä sen verran, että tehtiin vain ylävartalon voimaa.

Verryttelyksi yksi kierros ja vähän koordinaatiota (jalan heilautukset ja jalkapalloilijoiden jalan pyöritys), 2 x 6-menninkäistä kierrolla, venyttelyt ja vähän takareisipumppailua ja pakarapumppailua.

Punttiosiossa tehtiin niskan takaa työntöä 4x8xnoin 23kg, penkissä Jutta nosti 8×28/28/31/34kg ja Maarit (6+5)x28, 3×31 ja 5x28kg, hauista tehtiin noin 3x10x13kg ja 10x18kg, niskantakaa punnerusta kahdella kädellä noin 4x10x5-6,5kg.

Lopuksi vielä kuntopalloa noin 4×10-heittoa lähinnä ylävartalolle.

Pm-viestit juostu

Eilen juostiin Pohjois-Karjalan pm-viestit Lieksassa. Miesten pikaviestissä Atso ja Joona sekä Samit Oinonen ja Jaatinen juoksivat piirinmestaruuteen ajalla 46,27. 4×400 metrillä joukkue juoksi järjestyksessä Sami O, Joona, Atso ja Sami J. Tällä matkalla mestariksi juoksi tiukan kamppailun jälkeen Valtimon Vasama. Lieksalaisten aika oli kuitenkin tosi hyvä 3.38,62. Osuudet epävirallisesti 55,0, 51,9, 59,4, 52,3.

N19 sarjassa lieksalaiset juoksivat kaksi viestiä. 4×100 metrillä juoksujärjestys oli Siiri, Maarit, Jutta ja Hertta. Tytöt juoksivat ajalla 52,75 mestariksi. 3×800 metrillä Jutta aloitti osuusajalla 2.35,8, Hertta jatkoi 2.33,2:lla ja Maarit ankkuroi 2.42,8. Loppuaika 7.51,57 riitti tiukan loppukirikamppailun jälkeen kakkospallille ja 19-vuotiaiden A-luokkaan.

15-sarjassa Katajan tytöt ottivat kaksi ylivoimaista mestaruutta. Normijoukkueesta mukana olivat Sanna, Niina ja Ella. Pykäläisen Johanna tuli tuuraamaan sairastunutta Iidaa, ja hyvin paikkasikin. Aitaviesti juostiin järjestyksessä Sanna, Niina, Ella ja Johanna. Loppuaika 53,33 ja epäviralliset osuusajat 12,7, 13,4, 13,2 ja 14,0. Pikaviestissä järjestys oli Johanna, Sanna, Niina ja Ella. Tässä ajaksi kirjattiin 52,94. Ensi viikolla tyttöjen kanssa on tarkoitus lähteä Sm-viesteihin taistelemaan hyvistä sijoituksista.

15-vuotiaiden poikien pikaviestissä Kimmo juoksi kolmatta osuutta. Loppuaika pojilla oli 57,58.

Videoita kisoista löytyypi täältä: Pm-viestien videot

Seuracup Joensuussa

Eilen Joensuussa kilpailtiin Vattenfall-seuracupin ensimmäinen piirikisa. Kisailemassa olivat Iida, Niina, Ella, Sanna, Kimmo ja Siiri.

Niina ja Siiri ottivat 3-loikassa kaksoisvoiton. Niina loikki 10,76 ja Siiri 9,92. Molemmilla loikkaaminen oli sellaista perustekemistä johon nähden tulokset olivat ihan ok-tasoa. Siirillä oli kyseessä myös loikkakauden avaus.

Iida ja Sanna ottivat tiukasti yhteen 80 metrin aidoissa. Otatus oli sen verran tasainen, että kädetkin kopsahtelivat tytöillä yhteen useasti juoksun aikana. Sanna vei lopulta voiton ajalla 12,66 ja Iida juoksi 12,87. Molemmille siis omat ennätykset vastatuulesta huolimatta.

Ella avasi kisakautensa juoksemalla 300 metrisen. Tällä kertaa Ella uskalsi lähteä matkaan riittävän terävästi mikä onkin ehtona sille että matkan voi juosta kovaa. Vielä tällä kertaa loppusuora oli hivenen liian pitkä mutta kun startteja saadaan lisää niin aika paranee vielä huomattavasti. Aika 46,04 on kuitenkin yli sekunnin edellistä ennätystä parempi.

Moukaripaikalla Kimmo heitti parhaimmallaan tuloksen 43,87. Heittäminen ei vielä ole ihan niin varmaa kuin se voisi olla mutta silti Kimmo sai puristettua itseltään hyvän tuloksen. Moukarissa oli mukana myös Iida, joka hänkin kiskaisi hienosti tuloksen 31,45. Näin tässäkin lajissa ylittyi Sm-kisaraja.

Kun kyseessä oli seuracup, urakoivat urheilijat myös hieman vieraampia lajeja, josta osoituksena siis myös tuo Iidan moukari. Iida osallistui myös 1000 metrin kävelyyn, jonka hän myös suoritti tyylikkäästi ajallaan 6.37,80. Niina puolestaan hölkkäili 4×800 metrin viestissä. Osuusaika 2.50 oli tuohon tilanteeseen aivan riittävä.

FJG:stä hyviä tuloksia

Leppävaaran kentällä Espoossa kilpailtiin lauantaina ja sunnuntaina Finlandia Junior Games-kisat. Mukana olivat monien muiden tavoin Marianne, Iida, Niina ja Sanna.

Marianne hyppäsi korkeudessa kauden parhaansa 165. Mariannen sanoin ”hyppääminen on ihanaa”. Se kertonee kaiken olennaisen.

Niina hyppäsi kolmiloikassa ennätyksensä 11,02. Hypyn aikana puhalteli kuitenkin pienoinen vastatuuli. Uudelle metriluvulle pääsy on aina hieno juttu ja samalla vielä ero Suomen ykköshyppääjiin senkuin pienenee.

Iida puolestaan hyppäsi samassa loikkakisassa ulkorataennätyksensä 10,74, joka sekin oli vastatuuleen. 80 metrin aidan kulkivat finaalissa ennätysaikaan 12,92 ja nekin vastaiseen tuuleen. Alkuerissä aikaa meni pari sadasosaa enemmän.

Sannan viikonloppu oli melkoista urakointia. 100 metrillä alkuerän myötätuuliaika 12,94 oli hyvä juoksu hieman huonosta lähdöstä huolimatta. Finaalissa sitten liikayritys kostaantui ajan ollessa 13,08. Pituuden karsinnassa syntyi heti ensimmäisellä hyvä hyppy, joka kantoi 546. Finaalissa hypyt eivät sitten onnistuneet aivan yhtä hyvin vaikka pisin kantoikin 520. 80 metrin aitojen alkuerässä Sanna juoksi ajan 12,88 vastatuuleen. Finaalissa oli sitten vieläkin kovempi vastatuuli mutta aika parantui 12,75:een. Juoksun alkuun jäi kuitenkin vielä paljon petrattavaa.