Aihearkisto: Lumi

Viikon ensimmäinen treeni

Eilisessä ensimmäisessä treenissä treenaamassa olivat Emilia, Tuuli ja Lumi. Harvoin kesäkuussa on noin viileää keli kuin mitä eilisessä treenissä. Lämpömittari näytti 11 astetta ja lisäksi pohjoistuuli puhalteli reippaasti. Keli käytännössä jo määräsi sen, ettei kovin tehokasta treeniä tultaisi pitämään.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät muutaman kierroksen, hyppivät katsomon pikkuportaissa noin 12 kierrosta, tekivät verryttelyliikkeitä nurmikolla noin 12×16 metriä sekä askelkyykyt ja mittarimadot. Verryttelyosion loppuun tehtiin normaalit liikkuvuusjutut sekä muutama keskivartaloliike.

Jotta jalkoihin saataisiin vähän terävyyttä, tehtiin juoksukoordinaatioita noin 4×20 metriä. Tämän jälkeen heiteltiin kuulaa noin 10 heittoa alhaalta eteen heittoina.

Emilialla lopputreeni sisälsi oikeastaan vain 5×60 metriä helppoja juoksuja ja lihaskuntoa melko reilusti. Tuuli työnsi kuulaa noin kymmenkunta työntöä ja loikki noin 12×6-vuoroloikkaa. Lumi työnsi kuulaa ja loikkia hieman Tuulia vähemmän.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin puolitoista tuntia.

Perjantain voimatreeni

Tuuli ja Lumi tulivat treenailemaan heti toisten treenin jälkeen. Perusverryttely kesti parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen tehtiin lihaskuntoa noin 12×15-toistoa. Nurmikolla tehtiin erilaisia voima- ja hallintaliikkeitä (mm. askelkyykyt, mittarimadot, vaa’at, 180- ja 360 asteen tasajalkahypyt) sekä kuulantyönnön vauhtimallailuja.

Harjoituksen pääosio tehtiin jäähallin punttisalilla. Siellä tehtiin pohjenousua 4x10x40 kilolla, kiertoliikettä tangon kanssa tangon pään ollessa maassa 4x15x20 kilolla, takareisipenkkiä 3×10-toistoa, kiertoliikettä takanojassa istuen 3x20x5 kilolla, etureisipenkkiä 3×10-toistoa, jalkojen nostoa vatsalaitteessa 3×10-toistoa ja hauista 3×10-toistoa. Lisäksi vähän kokeiltiin myös muita liikkeitä.

Loppuverryttelyksi juostiin kentän nurmikolla 3 rentoa juoksuvetoa. Treeni kesti pari tuntia.

Ottelun toinen päivä

Moniottelun toisena päivänä Lumilla edessä oli vielä pituus, keihäs ja 800 metriä. Pituudessa ensimmäinen hyppy oli hyvä avaushypyksi (456). Tämän jälkeen kaksi muuta ei enää olleetkaan noin hyviä, joten ensimmäinen jäi myös parhaaksi tulokseksi.

Keihäänheitto oli etukäteen melko jännittävä laji. Taas ensimmäisellä tuli avausheitoksi riittävä 35,45. Kahdella muulla ei sitten kovemmasta yrityksestä huolimatta tulos parantanut. Positiivista keihäskisassa oli se, ettei käsi ilmeisesti/toivottavasti hajonnut aiempaa enempää.

800 metriä on ottelussa aina haastava laji. Nyt ensimmäinen kierros tuli vielä suunnittelusti noin 1.21:een. Toinen kierros oli kuitenkin tähän kisaan vielä liian pitkä. Loppuaika oli 2.53,14.

Kokonaispisteiksi muodostui 3376. Seuraavissa otteluissa pitäisi petrata tasaisesti kaikissa lajeissa ja saada pisteet sitäkautta lähemmäksi 4000 pistettä.

Moniottelujen avauspäivä

Tiistaina Outokummussa alkoivat moniottelujen piirin- ja aluemestaruuskilpailut. Lumilla tarkoitus oli otella koko 7-ottelu, Emilialla 7-ottelun avauspäivä ja Nealla sekä Peppi-Rosalla oli tarkoitus juosta vain avauslaji aitajuoksu.

Aitajuoksussa Emilia sai tällä kertaa sellaisen perussuorituksen ajan ollessa 14,37. Lumilla aika naisten aidoilla oli 17,92. Pepillä matka tyssäsi viime viikon tapaan yhdeksänteen aitaan. Nealla oli jo verryttelyssä haasteita ensimmäiselle aidalle tulon kanssa, eikä hän sitten kisassakaan sille asti päässyt.

Aitakisan aikana alkoi kisapaikalla satamaan vettä ja sadetta jatkui lähes koko kisapäivän ajan. Kostea keli ei yleensä paranna korkeustuloksia. Emilia hyppäsi tuloksen 149 ja Lumi 140.

Kuulantyönnössä Lumi työnsi 9,01 ja Emilia 8,24.


200 metriä juostiin nollatuuliin. Emilian aika siinä oli 26,91 ja Lumin 30,51. Ensimmäisen päivän yhteispisteet Emilialla oli 2671 ja Lumilla 1921.

Lumin lauantain treeni

Eilisessä treenissä Lumin kanssa vielä viimeisteltiin kaksi lajia kisakuntoon ensi viikon otteluja varten. Perusverryttelyn jälkeen juostiin ja hypittiin katsomon pikkuportaissa noin 16 sarjaa erilaisilla liikkeillä, joiden jälkeen venyteltiin vähän ja tehtiin lihaskuntoa 11×10-toistoa.

Juoksukoordinaatioita juostiin muutamia kertoja ja lisäksi ponnisteltiin pituusponnistuksia laukka- ja kolmen askeleen rytmeillä noin 8×20 metriä.

Pituuskasalla hypättiin 12 metrin vauhdilla noin 6 ponnistusta ja täydellä vauhdilla reilut kymmenen hyppyä. Muutama hypyistä oli sellaisia, joita ensi viikon kisassakin sitten tavoitellaan.

Treenin loppuun juostiin vielä 800 metriä varten juoksuosio. Se sisälsi 200 metrin vauhdintestausjuoksun, 5 minuuttia palautusta, 400 metriä kasin kisavauhtia, 10 minuuttia palautusta sekä 400 metriä kasin kisavauhtia. Näiden jälkeen vielä tuli yksi rento 100 metrinen vähän kasin kisavauhtia kovempaa.

Nyt on kaikkia lajeja juuri ja juuri riittävästi tehty, että ensi viikolla voi 7-ottelun kunnialla kisailla loppuun asti.

Loppuverryttelyn kanssa treeniin aikaa meni tunti ja 45 minuuttia.

Perjantain aitajuoksu- ja korkeustreeni

Perjantaina aamupäivällä käytiin Lumin kanssa tekemässä taas muutaman ottelulajin treeni. Verryttelyhölkkäilyjen jälkeen tehtiin aitakävelyitä noin 15×5-aitaa, vähän liikkuvuutta ja muutamia juoksukoordinaatioita.

Aitajuoksuja juostiin ensin pari kertaa 5-aitaa 5 askeleen rytmillä, jonka jälkeen kokeiltiin telinelähtöjä ensimmäistä kertaa tälle kesälle. Telineistä ilman aitoja juostiin 15 metrin lähtöjä reilut puolenkymmentä kertaa ja yksittäinen 76 sentin aita muutamia kertoja. 2-5 aitaa (84cm, 8-8,3m) juostiin sitten noin 5 kertaa kolmen askeleen rytmillä. Ja kun aitominen ei turhan helppoa ollut, juostiin myös neljän askeleen rytmillä juoksuja noin 4 kertaa. Saattaa hyvinkin olla, että ottelukisassa sitten mennään varman päälle 4 askeleen rytmillä ainakin suurin osa matkasta.

Aitojen jälkeen siirryttiin korkeuspaikalle, jossa piikkarihyppyjä hypittiin noin 15 kertaa täydellä vauhdilla ja samalla saatiin jonkinlainen kisamerkkikin varmistettua.

Treeni kesti melko tarkkaan kaksi tuntia.