Aihearkisto: Lumi

Aamun kuulaharjoitus

Aamulla kävin vetämässä Tuulille ja Lumille akatamian aamuharjoitusten aikaan treeniä. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kolme kierrosta ja venyttelivät vähän. Kuntopalloa heiteltiin noin 9×10-toistoa ja sarjapalautusten ajan tehtiin aina lihaskuntoa (yhteensä 9×10-toistoa).

Näiden jälkeen siirryttiin kuulapaikalle. Lumi heitteli alhaalta eteen ja pään yli taakseheittoja, molempia 6 kertaa 3 kilon kuulalla. Ja näiden jälkeen Lumi työnsi paikaltaan ja vauhdilla yhteensä noin 15 työntöä, osan 4 kiloisella ja osan 3 kiloisella.

Tuuli ei kuulanheittoja heitellyt vaan pelkästään työnsi kuulaa. Paikaltaan työntöjä tuli kymmenkunta ja vauhdillisia noin 20. Työnnöt olivat jo pikkuisen parempia kuin viime viikon työntötreenissä. Vieläkään vauhdilliset eivät ihan niin hyvin onnistunut kuin vauhdittomat antoivat odottaa, mutta selkeästi edelliskerrasta eteenpäin kuitenkin oli menty.

Treeni kesti hieman vajaat puolitoista tuntia.

Tiistain aamutreeni

Tiistaina aamulla akatemian aamutreeneissä mukana olivat Emilia, Lumi ja kaksi muuta yleisurheilijaa.

Verryttelynä hölkkäiltiin muutama kierros ja juostiin/hypittiin katsomon portaita noin 8 kertaa sekä vähän venyteltiin hieman.

Treenin ensimmäisenä pääosiona käveltiin aitakävelyitä eri tyyleillä noin 20×8-aitaa. Toinen osio oli sitten kuulanheittoja eri tyyleillä, yhteensä noin 16 heittoa.

Treeni kesti reilun tunnin.

Akatemian aamutreeni

Tänään olin vetämässä Joensuun Urheiluakatemian yleisurheiluporukalle aamutreenejä. Noissa aamutreeneissä käy käytännössä pelkästään lukiolaisia, ja tänäänkin yleisurheilijoiden ohjattuun osioon osallistui 7 lukiolaista, mukana olivat myös Emilia, Lumi ja Tuuli.

Verryttelyksi hölkkäiltiin kilometri ja pelailtiin jalkapalloa kymmenisen minuuttia. Tuuli ei tästä eteenpäin yhteisiä juttuja tehnyt, vaan oli fysioterapeutin ohjeistuksessa lähes koko lopputreenin.

Toisten kanssa jatkettiin noin 8×15 metrin liikkuvuuskoordinaatioilla. Harjoituksen ensimmäinen pääosio oli tikapuilla tehdyt nopeus- ja rytmijutut. Niitä tehtiin yhteensä noin 30 kertaa.

Toisena osiona oli reaktiolähdöt, joita tehtiin kolmella eri tavalla. ”Normaaleita” reaktiolähtöjä otettiin noin 10×10 metriä. Kahteen suuntaan reagointeja juostiin noin 10×10 metriä. Lisäksi kaksi merkkiä kiertäen ”tötsä-kisa” juostiin noin 6 kertaa.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin puolitoista tuntia.

Tiistaiaamun kuntopallotreeni

Tiistaiaamuna kävin vetämässä tytöille aamutreeniä, mukana oli koko akatemiakolmikko Tuuli, Emilia ja Lumi.

Alkuhölkkäilyn jälkeen tehtiin pareittain pääasiassa ”kepeitä” kuntopalloliikkeitä noin 25×10 toistoa. Pääpaino liikkeissä oli keskivartaloliikkeissä mutta muutama liikkeistä oli myös jaloille.

Torstain aamutreeni

Torstaina urheiluakatemian aamutreenissä oli fysioterapeutin ohjaamaa selkä- ja pakarajumppailua. Mukana olivat Tuuli, Emilia ja Lumi. Lumin kanssa kuitenkin alkuverryttelyosion jälkeen siirryttiin tekemään muutamia ponnistussarjoja. Noiden jälkeen korkeutta hypittiin vajaat parikymmentähyppyä ja kuulaa työnnettiin parikymmentä työntöä.

Tuuli puolestaan teki ohjatun osion jälkeen muutaman sarjan ylävartalon voimaa punttisalilla.

Aamutreeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Tiistain aamutreeni

Tänään aamutreenissä yleisurheilijoille oli fysioterapeutin vetämänä lonkan ja selän alueen liikkuvuus-/jumppaharjoittelita. Mukana olivat Emilia, Tuuli ja Lumi. Lumin kanssa puolessa välissä treeniä siirryttiin kuitenkin tekemään nopeustreeniä. Nopeusosio alkoi noin 5×30 metrin koordinaatioliikkeillä. Varsinaisena juoksuosiona oli 3x4x60 metriä noin 90% vauhdeilla. Kahdeksan juoksuista oli ”normaaleita” ja 4 ins-outseja.

Treeni kesti vajaat puolitoista tuntia.