Aihearkisto: Venla

Tyttöjen tiistaitreeni

Eilisessä tyttöjen päivätreenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Venla ja Siiri. Neakin siis pikkuhiljaa palailee treeneihin mukaan, edellisestä harjoituksesta on tasan 7 viikkoa. Nytkin tosin Nea vain pelaili verryttelyä toisten kanssa ja kävi tekemässä voimaharjoitusta, lähinnä ylävartalolle, Areenassa.

Toisten verryttely sisälsi hölkkäilyä pari kierrosta ja jalkapallon pelailua kymmenisen minuuttia sekä verryttelykoordinaatioita noin 10 x 20 metriä ja muutamia muita verryttelyliikkeitä sekä venyttelyt/liikkuvuusjutut.

Emilia juoksi pari 60 metrin avausvetoa, 3×40 metriä täysillä ja 1×60 metriä kovasti (8,05). Näiden jälkeen Emilia juoksi vielä pari kertaa muutaman aidan (76cm, 8,3m).

Peppi, Venla ja Siiri tekivät aitadrillailuja noin 20×5-aitaa (väliaskeleella, hypähdellen, sivuttain yhdellä jalalla hypähdellen, taempi jalka, etumpi jalka) sekä juoksivat nurmella 4×80 metriä reippaan kovasti.

Emilia, Peppi, Venla ja Siiri viskoivat loppuverryttelyksi vähän keihästä.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.

Aitalähtötreeni

Tyttöjen oikeassa treenissä eilen olivat mukana Peppi-Rosa, Emilia ja Venla. Kahden verryttelykierroksen jälkeen hypittiin hyppynaruhyppyjä ja tehtiin tikapuujuttuja sekä venyteltiin.

Juoksukoordinaatioina tehtiin 3×20 metriä kuopaisuhyppelyä aitajuoksutyylillä, 2×20 metriä polvennostohyppelyä saksaten ja 2×20 metriä suorinjaloin juoksua nopealla rytmillä.

Peppi ja Emilia juoksivat pari kertaa 3 aitaa 5 askeleen rytmillä ja sen jälkeen laittoivat lähtötelineet paikalleen ja juoksivat kolme aitaa telinelähdöllä ja pääasiassa lähetyksestä. Yhteensä lähtöjä tuli noin 7 kertaa. Emilialla aidat olivat 17-sarjan (13m alku, 76cm, 8,3-8,5m väli) ja Pepillä 15-sarjan (12m alku, 76cm, 7,8m väli) asetuksilla. Emilialla on molemmissa kisajuoksuissaan ollut ongelmia alkusileällä mutta ainakin nyt harjoitustilanteessa ne onnistuivat riittävän hyvin. Tämä olisi se taso, joka riittäisi torstain kisaan vallan mainiosti. Pepillä ei ensimmäiselle aidalle tulossa eikä väleissä ongelmia ollut nytkään, ylitykset pitäisi vaan saada tarpeeksi matalaksi ja välijuoksun rytmi pysymään hyvänä. Venla juoksi 3×40 metriä ja 3×60 metriä sekä nurmella 2×50 metriä. Vauhdit juoksuissa olivat reippaan kovia.

Loppuhöntsäilyjen kanssa treenin aktiivinen osio kesti hieman reilut puolitoista tuntia.

Tiistaipäivän lajiharjoitus

Tyttöjen treenissä tänään olivat Emilia, Venla ja Sofia. Verryttelyksi hölkkäiltiin taas vähän, jonka jälkeen nurmella tehtiin liikkuvuuskoordinaatioita vähän. Nyt kun koko ryhmä sattui olemaan enemmän tai vähemmän voimistelleita, jatkettiin alkuverryttelyä korkeuspatjalla voimistellen. Tällä porukkalla liikkeinä oli flikkejä, arabialaisia, puolivoltteja ja takaperin voltteja. Lisäksi tehtiin vähän takaperin kuperkeikasta seiväshyppytyöntöjä riman yli.

Näiden jälkeen treeniä jatkettiin kolmessa eri osassa. Emilia teki 6×20 metriä hyppelykoordinaatioita sekä 6×5-aitaa pituusponnistuksia kolmen askeleen rytmillä. Noiden jälkeen Emilia sitten hyppi seivästä noin 15 hyppyä.

Venla puolestaan hyppi seivästä hieman Emiliaa enemmän.

Sofia teki aitakävelyitä ja -drillejä noin 18×5-aitaa (väliaskeleella, hypähdellen, hypähdellen vain taempaa jalkaa, kevyesti kolmella askeleella molemmin päin ja neljällä askeleella kevyesti). Näiden jälkeen juostiin 300 metrin aitajuoksutreeniä, joka sisälsi 1×1-aita, 1×2-aitaa, 1×4-aitaa, 1×5-aitaa ja 1×2-aitaa. Tämä treeni meni kyllä todella hyvin, askeleet osuivat aidoille riittävän hyvin ja vauhti oli reipasta (noin 16 sekunnin 100 metrisiä).

Treeni kesti kokonaisuudessaan reilut kaksi tuntia, kun suoritusten välisiä taukoja jouduttiin helteen takia pitämään normaalia enemmän.

Lähtötreeni Joensuussa

Eilisillan Joensuun treenissä olivat mukana Emilia, Venla ja Siiri sekä melkolailla normitreenin loppupuolella mukaan tullut Sofia.

Verryttelyksi hölkkäiltiin pari kierrosta, juostiin nuorempien ryhmiä varten nurmella olleiden aitojen ja tötsien yli muutamia rytmi-/polvennostojuoksuja sekä tehtiin vähän aitakävelyitä. Ja verryttelyn loppuun vähän venyteltiinkin. Verryttelyn loppuun tehtiin juoksukoordinaatioita noin 6×20 metriä (pakara- ja polvennostojuoksu, suorin jaloin juoksu sekä juoksuloikat).

Näiden jälkeen siirryttiin sitten telinelähtöjen pariin. Emilia juoksi lähtönsä kahden aidan (76cm, 13m alku, 8,5m väli) ylitse. Siiri juoksi osan juoksuista ilman aitoja ja osan kahden aidan (76cm, 12m alku, 8m väli) kanssa. Venla puolestaan juoksi kaikki juoksunsa ilman aitoja. Emilialla lähdöt olivat selkeästi kaikkien aikojen parhaita ja tuollaisilla lähdöillä aitajuoksun ennätys tulee parantumaan melkoisesti. Siirillä puolestaan ei lähdöt nyt olleet aivan niin varman oloisia kuin viimeksi, mutta onnistuneet lähdöt olivat kuitenkin hyviä. Venlakin sai lähtönsä onnistumaan edelliskertaa paremmin.

Venlalla ja Siirillä treeni loppui tähän ja Sofia tuli mukaan vähän aiemmin. Sofiakin juoksi aluksi aitoja, ensin viidellä askeleella ja sitten 14-vuotiaiden välejä normaalisti kolmella. Kun juoksut onnistuivat hyvin, ei aitajuoksua kovinkaan paljoa tehty.

Emilia ja Sofia jatkoivat seuraavaksi korkeuspaikalle. Emilia hyppi lenkkareissa ja Sofia piikkareissa, normihyppyjä tuli ehkä jonkin verran yli kymmenen.

Emilialla treeni kesti suunnilleen kaksi tuntia, Venlalla ja Siirillä puolitoista tuntia ja Sofialla tässä treenissä tekokas treeniaika oli ehkä tunnin luokkaa.

 

Torstain voimatreeni

Eilen käytiin tekemässä voimatreeni ja mukana olivat tällä kertaa Tuuli, Emilia, Venla, Peppi-Rosa, Elina ja Sofia. Verryttelyksi hölkkäiltiin kentällä kaksi kierrosta ja juostiin/hypittiin katsomon portaissa 8 x noin 20/40 porrasta ja lisäksi yksittäiselle portaalle 8×10-hyppyä.

Verryttelyjen jälkeen siirryttiin jäähallille, jossa ensin venyteltiin ja sitten tehtiin lihaskuntoa noin seitsemää keskivartaloliikettä ja yksi 75 sekunnin lankkupito. Rinnallevetoa+ylöstyöntöä tehtiin 3x6x15/20 kilon tangolla, kyykkyä jalat peräkkäin 4x6x noin 40 kilolla, pikajuoksun käsiliikettä 3×20 sekuntia 1,25 kilon painoilla, penkkiä 3x6x20-35 kilolla ja hauista 3x10x noin 6 kilon käsipainoilla. Tuuli ja Venla tekivät rinnallevedon+ylöstyönnön toisten kanssa ja sen jälkeen yhden jalan maastavetoa tasapainotyynyn päällä 2 sarjaa molemmille jaloilla 12 kilon kahvakuulalla, penkkiä 5×6 toistoa (Tuuli 25-35 kilolla ja Venla 30-40 kilolla ja 45 kilolla ei enää mennyt kuin 2-4 toistoa).

Loppuverryttelyksi pelailtiin norsupalloa. Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Tiistain voimatreeni

Eilen aamulla käytiin Tuulin ja Venlan kanssa tekemässä voimatreeni jäähallilla. Verryttelyn tytöt tekivät kuntopyörällä. Askelkyykkykävelyitä 5 kilon painolla käveltiin 3×10-askelta ja kuminauhakävelyitä käveltiin 4×10-15 metriä. Lisäksi voimaverryttelyosioon kuului vielä kuminauhan kanssa tehdyt lantion nostot noin 2×15-25 kertaa ja korkealle penkille nousut 2×8-kertaa. Lihaskuntoa 5 kilon painon kanssa ja ilman painoa tehtiin noin 8×10-20 toistoa (10 aina painon kanssa ja 20 samaa liikettä ilman painoa).

Punttisalilla pääliikkeenä tehtiin kyykkyä 4×6-toistoa, Tuulilla painot olivat 30-50 kiloa ja Venlalla 30-40 kiloa. Toisena liikkeenä Tuuli teki pohjenousua 4x10x40-kilolla ja Venla penkkiä useita sarjoja toistojen vaihdellessa kuudesta yhteen ja painojen 30-45 kilon välillä.

Treeniin aikaa meni noin tunti ja 45 minuuttia.