Aihearkisto: Elina

Sulkapalloilua

Areena on taas kaksi päivää kiinni, joten pari treeniä tehdään muualla. Huomenna vuorossa on jäähallitreeni, joten tänään ei viitsitty sinne mennä. Vaan mentiin vuorostaan Kuntokeitaalle ja pelailtiin sulkapalloa.

Treeni kesti tunnin ja mukana oli kolmikko Emilia, Elina ja Venla.

Maanantain aitatreeni

Eilen tyttöjen treenissä oli taas porukkaa mukavasti paikalla kun mukana oli seitsikko Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Sofia, Elina, Lumi ja Venla. Verryttelyksi hölkkäiltiin reilu kilometri, tehtiin verryttely- ja liikkuvuuskoordinaatioita noin 13×20 metriä, tehtiin liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä ja keskivartaloa 5 eri liikettä.

Aitakävelyitä käveltiin noin 18×6-aitaa (suoraan, takaperin, sivuttain, väliaskeleella, taempi jalka väliaskeleella, polvennostojuoksulla välit).

Aitajuoksuina juostiin 4 aitaa (68cm, 8,5m) viiden askeleen rytmillä kolme kertaa, 5-aitaa (68cm, 7-7,3m) kolme kertaa ja 5-aitaa (68-76cm, 7,3-7,6m) noin neljä kertaa. Aitajuoksussa ollaan tällä hetkellä sellaisessa vaiheessa, että Peppi-Rosa on ainut kuka tästä porukasta on vielä tällä kaudella juossut oikeilla (tai edes lähes oikeilla) väleillä aitoja. Toisten kanssa ollaan vasta lähestymässä kovavauhtista aitajuoksua ja useampikin tytöistä on vasta muutaman kerran aitojen ylityksiä saanut tehtyä. Hyvään suuntaan ollaan kuitenkin menossa ja varmasti seuraavan parin viikon aikana jo osa porukasta pääsee suunnilleen kisavälejäkin hyvin juoksemaan.

Elina ei aitajuttuja tehnyt vaan teki niiden tilalla reilusti lihaskuntoa ja ajoi kuntopyörällä 3x4x30 sekunnin vetoja.

Loppuverryttelyn kanssa treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Perjantai-iltana huoltavaa ja kuulantyöntöä

Perjantain tyttöjen treenissä mukana oli kolmikko Peppi-Rosa, Elina ja Tuuli. Alkuverryttelyksi pelailtiin jalkapalloa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen tehtiin omat venyttelyt. Peppi-Rosalla ja Elinalla lopputreeni sisälsi liikkuvuusjuttuja, erilaisia pitoliikkeitä ja parikymmentä erityylistä tikapuujuoksua. Tuuli puolestaan heitti muutaman kuulanheiton ja työnsi reilut parikymmentä työntöä kuulaa. Treeni kesti puolitoista tuntia.

Maanantain tyttöjen juoksutreeni

Tänään oli tyttöjen treenissä vaihteeksi paljon porukkaa kun samaan aikaan mukana oli seitsemän tyttöä: Peppi-Rosa, Emilia, Siiri, Tuuli, Sofia, Elina ja Venla. Verryttelyksi hölkkäiltiin kilometri ja pelailtiin käsipalloa 15 minuuttia sekä venyteltiin ja tehtiin omia fyssariliikkeitä.

Verryttelykoordinaatioita tehtiin 7×20 metriä ja nopeampia, selkeästi juoksuosioon valmistavia, juoksukoordinaatioita 5x2x20 metriä (pikkuvuorohyppely, yhden jalan pyöräytysjuoksu, polvennostojuoksu rytmiä vaihdellen ja juoksuloikka).

Siiri, Sofia ja Tuuli juoksivat tötsien yli juoksuja noin 8×10-tötsää (välit kasvoivat 5 kengästä 7 kenkään). Tämän jälkeen Tuuli juoksi yhden 60 metrin vedon ja teki jumppaliikkeitä, Sofia juoksi 2×60 metriä lenkkareissa ja 3×60 metriä piikkareissa helppoja juoksuvetoja. Siiri puolestaan juoksi piikkareissa 2×60 metriä kovaa, telineistä 2×20 metriä ja 1×40 metriä sekä aitajuoksun ensimmäistä aitaa (12m) noin 4 kertaa sekä kaksi ensimmäistä aitaa (12m ja 7,85m) kaksi kertaa.

Peppi-Rosa, Emilia, Elina ja Venla aloittivat heti koordinaatioiden jälkeen juoksemaan. Tarkoitus oli oli juosta 4×60 metriä + 3×60 metriä. Emilia ja Venla juoksivatkin kaikki juoksut, Peppi-Rosa ja Elina jättivät osan juoksuista juoksematta ja tekivät lopputreenin ajan liikkuvuutta/hallintajuttuja.

Loppuverryttelyjen kanssa treenin kesto oli vähän reilut puolitoista tuntia.

Huoltavaa ja aitajuoksua

Tänään tyttöjen treenissä oli kolmikko Nea, Peppi-Rosa ja Elina. Verryttelyn alkuun tytöt hölkkäilivät noin kilometrin jonka jälkeen pelailtiin käsi- ja jalkapallo noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen tehtiin vajaa puoli tuntia kaikenlaisia liikkuvuusjuttuja.

Nea jatkoi tästä 7×20 metrin juoksukoordinaatioilla (pakarajuoksut, polvennostojuoksu, kuopaisuhyppelyt aitajuoksu tyylillä ja suorin jaloin juoksut). Harjoituksen pääosiona oli vähän pidemmät aitajuoksuvedot, jotka juostiin pääasiassa kaarteeseen. Aitoja juostiin neljän aidan (68cm, 35m) yli. Vauhdit olivat reippaita, eivät kuitenkaan lähelläkään maksimaalisia. Vetoja juostiin 4+3 kävelypalautuksilla.

Toiset tekivät vielä tasapainotyynyllä tasapainoilua, seiväspatjalla vähän voimistelua, hallinta-/pitoliikkeitä sekä pientä keskivartalojumppailua.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.

Tyttöjen maanantaitreeni

Tyttöjen treenissä eilen olivat mukana Peppi-Rosa, Emilia, Siiri, Elina ja Sofia. Tytöt hölkkäilivät verryttelyksi kilometrin, jonka jälkeen tehtiin yhdet sarjat askelkyykkyjä ja mittarimatoja. Lihaskuntoliikkeet tehtiin tällä kertaa pariliikkeinä, yhteensä 7×6-15-toistoa sekä kuntopalloa keskivartalolle noin 6×10-heittoa. Näiden jälkeen venyteltiin ja tehtiin liikkuvuusliikkeitä.

Kaikki viskoivat kuulanheittoja alhaalta eteen 8 heittoa. Tämän jälkeen Peppi-Rosa, Siiri ja Elina heittivät keihästreeniä noin 20 heittoa ilman vauhtia, yhdellä ja kahdella hypähdyksellä sekä ristiaskelvauhdilla.

Emilia ja Sofia puolestaan tekivät kuulanheittojen jälkeen juoksutreeniä. Juoksukoordinaatioina tytöt tekivät 3×20 metriä pakarajuoksua, 2×20 metriä suorin jaloin juoksua ja 20+20 metriä yhden jalan pyöräytysjuoksua sekä 20 metriä pyöritysjuoksua. Juoksuina tytöt juoksivat 2x4x60 metriä noin 80-85% vauhdeilla ja reiluilla kävelypalautuksilla.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.