Aihearkisto: Tuuli

Aamulla kuntopalloa ja aitadrillejä

Aamulla kävin vetämässä aamutreenin Tuulille ja Emilialle. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kilometrin, tekivät verryttelykoordinaatioita, venyttelivät ja tekivät muutamia lihaskuntoliikkeitä voimistelupallon päällä. Tämän jälkeen ”ryhmä” jaettiin kahtia: Tuuli heitteli kuntopalloa ja Emilia teki aitakävelyitä ja -drillejä.

Tuulin kuntopallon heitot olivat tällä kertaa lähes kokonaan ylä- ja keskivartalon liikkeitä. Heittoja tuli yhteensä ehkä noin 12×15-heittoa. Näiden jälkeen Tuuli teki vielä mm. kuminauhajumppailua käsille.

Emilia puolestaan teki 5-aidan yli kaikenlaisia aitakävelyitä ja -drillailuja. Ylityksiä tuli ehkä noin 32×5-aitaa. Osa liikkeistä tehtiin kuminauhavastuksella.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin puolitoista tuntia.

Tiistain punttitreeni

Tiistai-illan punttitreenissä mukana oli kolmikko Siiri, Emilia ja Tuuli. Reilun puolen tunnin verryttelyn tytöt tekivät omatoimisesti kun itse olin yhdessä koulutuksessa. Verryttely sisälsi mm. vähän kuntopalloilua, lihaskuntoa painon kanssa, parit sarjat puolapuuvatsoja ja leukoja.

Punttiliikkeinä tehtiin rinnallevetoa 5 sarjaa lähinnä kolmosia (Siirillä maksimina 1×57,5kg, Tuulilla 1x50kg? ja Emilialla 3x45kg). Siiri teki syväkyykkyä smithissä 5x4x40 kilolla ja sarjojen jälkeen kyykkyhyppyjä 2×4-hyppyä. Toiset tekivät takareisipenkkiä 4×10-toistoa ja pohkeita vaakaprässissä 4×10-toistoa (noin 120 kilolla?). Kolmantena pääliikkeenä tehtiin penkkiä, sitä nostettiin noin 4×3-toistoa ja 1×1-toisto. Emilialla isoin paino taisi olla 50kg, Tuulilla 45 ja Siirillä 40kg.

Näiden jälkeen Siiri teki vielä muutamat sarjat lähentäjiä ja loitontajia ja Emilia alataljaa.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Tiistaiaamun kuntopallotreeni

Tiistaiaamuna kävin vetämässä tytöille aamutreeniä, mukana oli koko akatemiakolmikko Tuuli, Emilia ja Lumi.

Alkuhölkkäilyn jälkeen tehtiin pareittain pääasiassa ”kepeitä” kuntopalloliikkeitä noin 25×10 toistoa. Pääpaino liikkeissä oli keskivartaloliikkeissä mutta muutama liikkeistä oli myös jaloille.

Torstain aamutreeni

Torstaina urheiluakatemian aamutreenissä oli fysioterapeutin ohjaamaa selkä- ja pakarajumppailua. Mukana olivat Tuuli, Emilia ja Lumi. Lumin kanssa kuitenkin alkuverryttelyosion jälkeen siirryttiin tekemään muutamia ponnistussarjoja. Noiden jälkeen korkeutta hypittiin vajaat parikymmentähyppyä ja kuulaa työnnettiin parikymmentä työntöä.

Tuuli puolestaan teki ohjatun osion jälkeen muutaman sarjan ylävartalon voimaa punttisalilla.

Aamutreeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Tiistain voimaharjoitus

Eilisessä tyttöjen voimaharjoituksessa mukana olivat Peppi-Rosa, Siiri, Emilia ja Tuuli.

Tuuli tuli treenaamaan ennen toisia ja teki pikaisen verryttelyn jälkeen muutamia kuntopallon heittelyjä, pari kuulanheittoa ja työnsi kuulaa noin 20 kertaa. Kuulantyöntöjen jälkeen Tuuli liittyi mukaan toisten treenin verryttelyyn.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kilometrin ja lisäksi pelailtiin poikien kanssa käsipalloa 15 minuuttia sekä venyteltiin vähän. Lihaskuntoa tehtiin 7×15-toistoa ja kuntopalloa heiteltiin 6×10-toistoa. Puolapuuvatsoja ja leuanvetoja tehtiin kahdet sarjat ja yhden jalan syväkyykkyjä korokkeella 6+6-toistoa.

Rinnallevetoa toiset veti 5x4x4-toistoa (Siiri 40-50 kilolla ja Emilia sekä Tuuli 40-45 kilolla) ja Peppi-Rosa 5x8x30 kilolla. Kyykkyä tehtiin 4x6x30-45 kilolla ja yhden jalan kyykkyä 3×5+5x noin 30 kilolla. Tuuli teki yhden jalan kyykyn tilalla rintalihaslaitetta 3×10-toistoa.

Emilia ja Tuuli tekivät lantionnostoa 3x8x70/90 kilolla ja Siiri penkkiä 1×30/37/40/42,5 kilolla ja 2x10x30 kilolla sekä lantionnostoa 3x8x60 kilolla.

Peppi-Rosan loppuverryttely sisälsi kuntopyöräilyä 10 minuuttia ja vähän nilkkakävelyitä. Toisilla mm. hölkkäilyä yms.

Treeni kesti vähän vajaasta kahdesta tunnista reiluun kahteen tuntiin ja Tuulilla aikaa meni noin kaksi tuntia ja 40 minuuttia.

Tiistain aamutreeni

Tänään aamutreenissä yleisurheilijoille oli fysioterapeutin vetämänä lonkan ja selän alueen liikkuvuus-/jumppaharjoittelita. Mukana olivat Emilia, Tuuli ja Lumi. Lumin kanssa puolessa välissä treeniä siirryttiin kuitenkin tekemään nopeustreeniä. Nopeusosio alkoi noin 5×30 metrin koordinaatioliikkeillä. Varsinaisena juoksuosiona oli 3x4x60 metriä noin 90% vauhdeilla. Kahdeksan juoksuista oli ”normaaleita” ja 4 ins-outseja.

Treeni kesti vajaat puolitoista tuntia.