Aihearkisto: Tuuli

Iltatreenissä pituutta ja juoksuja

Tyttöjen iltatreenissä mukana olivat Peppi-Rosa, Siiri ja Tuuli. Verryttelyksi taas vähän hölkkäiltiin, jonka jälkeen tehtiin verryttelyliikkeiksi sivukyykkyjä, mittarimatoja, mittarimatoja sivuttain, kylkiliikkeitä tähtiasennoissa sekä paria selkäliikettä. Lisäksi tehtiin liikkuvuusjuttuja omatoimisesti. Lisäksi Peppi ja Tuuli tekivät siksak-juoksuja tötsiä kiertäen, naruhyppelyitä ja tikapuujuoksuja. Siiri keskittyi jälleen huoltavien ja keskivartaloa vahvistavien liikkeiden tekemiseen sekä tennispalloilla heittelyyn/jonglööraukseen.

Peppi hyppi pituusponnistuksia pikkuaitojen yli noin 10×3-aitaa. Näiden jälkeen hypittiin pituuskasaan yksittäisiä ponnistuksia 10 metrin vauhdilla vajaat kymmenen kertaa ja täydellä vauhdilla kokonaissuorituksia reilut puolenkymmentä hyppyä. Ensi viikolla tarkoitus olisi hypätä Seuracup-finaalissa ja tämä ensimmäinen treeni meni sitä varten ainakin varsin hyvin.

Tuuli teki juoksukoordinaatioita 6×40 metriä (polvennostojuoksu ja yhden jalan pyöräytysjuoksu). Lisäksi 100 metrin juoksuja Tuuli juoksi neljästi. Näiden jälkeen Tuuli vielä hyppäsi muutaman vauhdittoman pituushypyn ja teki Siirin kanssa muutamia tennispallon heittely-/koordinaatiojuttuja.

Treeni kesti noin puolitoista tuntia.

Aamutreenissä voimailua

Joensuun Urheiluakatemian aamutreenit alkoivat tällä viikolla. Kun akatemiassa on nyt suuri osa valmennettavistani, kävin tänään vetämässä tytöille treeninkin Areenassa. Kaikkien kanssa tehtiin samanlainen voimatreeni. Mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Tuuli ja Lumi.

Verryttelyhölkän tai kuntopyöräilyn jälkeen ihan vähän venyteltiin. Verryttelyosiossa tehtiin kuminauhakävelyitä 6×10 metriä, kurki+ylösnostoliikettä 2×10-toistoa 5 kilon painolla, vatsaliikettä 5 kilon painolla 2×10-toistoa, selkäpenkkiä 2×10-toistoa 1,25 kilon painoilla ja vatsakiertoja 2×20-toistoa 10 kilon painolla.

Askelkyykkyjä käveltiin 3×10-askelta 20 kilon tangolla ja ylöstyöntöä tehtiin 3-4×25-30 kilolla. Peppi, Tuuli ja Nea tekivät lisäksi polvennostohyppelyä käsiä nostaen 3×10-toistoa kepillä/voimatangolla. Smithissä kyykkyä tehtiin 3-4×6-toistoa 40-50 kilolla ja penkkiä 4×4-toistoa sopivalla painolla.

Lisäksi urheilijasta riippuen tehtiin lähentäjiä/loitontajia, reisipenkkiä, schnelliä ja/tai lantionnostoliikettä 2-4 sarjaa per liike.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin puolitoista tuntia.

Torstain treenissä aitajuoksua ja voimaa

Tyttöjen iltatreenissä mukana oli vaihteeksi melko paljon porukkaa kun mukana oli kuusikko Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Tuuli, Siiri ja Sofia. Treeni tehtiin tällä kertaa kokonaan Areenassa.

Kilometrin verryttelyhölkän jälkeen tehtiin erilaisia pito-/hallintaliikkeitä 6 x 1 minuuttia. Liikkeinä olivat kylkipito, lankkupito ja tasapainolaudalla tasapainoilu. Näiden jälkeen tehtiin vielä lihaskuntoa 11×10-toistoa ja omatoimiset liikkuvuusjutut.

Juoksukoordinaatioita juostiin noin 7×20 metriä ja yksittäisen aidan yli pyörittelyjä seinää vasten noin 4×10-toistoa. Näiden jälkeen juostiin aitoja. Tarkoituksena oli juosta verryttelyjuoksujen jälkeen noin 6-8 juoksua. Emilialla aidat olivat lähes kisaväleillä (76cm, 8,25m), Nealla ja Pepillä aidat oli normaalia paljon alempana (8,5m, 60cm) ja Sofialla normaalia lyhyemmällä (76cm, 7,2m).

Siiri teki ihan erilaisen juoksuosion kuin toiset. Koordinaatiot tehtiin kävellen ja juoksuosio juostiin seiväspatjalla (vedot 10-15 metriä) ja niitä tuli ehkä viitisentoista.

Tuuli ei juoksuosioita tehnyt ollenkaan vaan teki voimatreenin. Se sisälsi mm. kuntopallonheittoja, askelkyykkyjä, ylöstyöntöjä ja normikyykkyjä.

Aikaa treenin meni reilut puolitoista tuntia.

Keskiviikkona viestivaihtoja ja kuulaa

Tyttöjen treenissä keskiviikkona mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Tuuli ja Siiri. Verryttelyksi hölkkäiltiin pari kierrosta ja pelailtiin jalka-/käsipalloa reilut kymmenen minuuttia. Lisäksi Siiri teki hallintaliikkeitä sekä käveli kuminauhakävelyitä. Toiset juoksivat/hyppivät tikapuujuttuja reilut parikymmentä kertaa. Verryttelyjen jälkeen siirryttiin sateen alta Areenaan.

Nea ja Peppi juoksivat ensin muutamia juoksukoordinaatioita ja sen jälkeen juoksivat noin 6 viestivaihtoa reippaalla vauhdilla ja noin 40 metrin juoksupätkillä.

Tuuli heitteli muutamia kuulanheittoja, joiden jälkeen työnsi kuulaa noin 15 työntöä.

Siiri puolestaan teki mm. punttisalilla noin 4×10-toistoa pohkeita ja penkkiä.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.

Tyttöjen treenissä pituutta ja lähtöjä

Tyttöjen eilisessä treenissä mukana tällä kertaa oli kolmikko Emilia, Tuuli ja Sofia. Verryttely hölkkäiltiin ulkona ja treeni sitten tehtiin sisällä. Verryttelyyn tehtiin verryttelyliikkeiden ja liikkuvuusjuttujen lisäksi myös erilaisia hyppelyitä noin 10×20 metriä (pikkuvuorohyppely, isovuorohyppely, pohjehyppelyt, pituushypyn laukkaponnistukset).

Emilia ja Tuuli hyppivät pituustreeniä, jossa lyhyellä vauhdilla ponnistuksia tehtiin reilut puolenkymmentä ja vähän pidemmällä vauhdilla kokonaisia hyppyjä vajaat kymmenen kertaa. Pituuttakin on hypitty hyvin vähän, joten pääasiassa hypyissä keskityttiin ihan perusjuttuihin. Emilia työnsi lisäksi pituuden jälkeen kuulaa parikymmentä työntöä. Kuulassa saatiin tällä kertaa melkein metrin pidempiä työntöjä kuin parissa vuoden aiemmassa treenissä.

Sofia puolestaan juoksi telinelähtötreeniä. 20-40 metrin kiihdytyksiä tuli yhteensä ehkä noin 7. Ja noiden jälkeen vielä 2×150 metriä reipasta vauhtia.

Treeni kesti Tuulilla puolitoista tuntia ja toisilla vähän vajaat kaksi tuntia.

Kuulaa ja aitoja

Eilisen ekassa treenissä mukana olivat Nea, Tuuli ja Lumi. Verryttely sisälsi tällä kertaa hölkkäilyn lisäksi kuminauhakävelyitä 8×10 metriä, lihaskuntoa 4×20-30 toistoa ja liikkuvuusjuttuja.

Nealla treeni jatkui muutamilla aitakävelyillä, yksittäisen aidan yli pyörityksillä sekä noin 8×20 metrin juoksukoordinaatioilla. Näiden jälkeen juostiin telinelähdöillä 1-2 aitaa noin 7 kertaa.

Tuuli teki verryttelyn jälkeen vähän kuminauhajumppailuja käsille, heitti kuulaa alhaalta eteen ja pään yli taakse noin 8 kertaa molempia ja työnsi kuulaa kymmenkunta työntöä.

Lumi puolestaan heitteli verryttelyn jälkeen kuulaa alhaalta eteen ja pään yli taakse muutamia kertoja sekä työnsi kuulaa parikymmentä työntöä. Lisäksi treenin loppuu juostiin 3×400 metriä, niin että ensimmäinen juoksu oli vähän 800 metrin vauhtia rauhallisempi ja kaksi muuta 800 metrin kisavauhtisia.

Treeni kesti Nealla puolisentoista tuntia, Tuulilla vähän enemmän ja Lumilla pari tuntia.