Aihearkisto: Nea

Torstain juoksutreeni

Eilisessä treenissä oli mukana seitsemän tyttöä kun treenaamassa olivat Nea, Peppi-Rosa, Elina, Oona, Emilia, Siiri ja Sofia. Verryttelyn alkuun hölkkäiltiin pari kierrosta ja pelattiin jalkapalloa 15 minuuttia. Lisäksi venyteltiin ja tehtiin lihaskuntoa 9×10-toistoa. Verryttelyn loppuun tehtiin vielä 10 kertaa yhdistelmä 3 aidan ylitys/alitusta ja tikapuujuoksut.

Verryttelyosion jälkeen siirryttiin nopeustreeniin, joka aloitettiin 6×10-20 metrin juoksukoordinaatioilla (tripplinki, polvennostojuoksu, yhden jalan pyöräytysjuoksu) ja yhdellä 60 metrin avausvedolla.

Peppi-Rosa, Siiri ja Sofia juoksivat aitatreeniä. 4-aitaa (76cm, 8m) juostiin 5 askeleella kahdesti ja pystylähdöllä kolmen askeleen rytmillä noin 6-10 kertaa. Lisäksi Siiri juoksi kerran 60 metriä kovasti.

Elina, Oona ja Emilia puolestaan juoksivat sileän juoksun treeniä. 4×60 metriä reippaan kovasti ja 3×30 metriä täysillä oli ohjelmassa.

Nea oli mukana jalkapalloilemassa ja kävi sen jälkeen vähän punttisalilla kuntoilemassa.

Loppuhöntsäilyjen kanssa treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Tiistain voimaharjoitus

Eilen palailtiin normaaliin treenirytmiin Sm-kisaviikonlopun jäljiltä. Kuitenkin vielä tämäkin treeni oli hermostolle hyvin kevyt, eikä siis mitään nopeutta kehittäviä tai muita kovin teräviä suorituksia tehty. Mukana treenissä olivat Nea, Elina, Emilia ja Siiri.

Verryttelyksi hölkkäiltiin pari kierrosta ja pelattiin jalkapalloa 15 minuuttia sekä venyteltiin vähän. Tavallaan verryttelyyn kuului myös keihäänheitto-osio, kun ilman vauhtia heitettiin 10 heittoa, pienellä vauhdilla noin 13 heittoa.

Näiden jälkeen siirryttiin punttisalille. Nea tosin ei keihäänheittoja tehnyt vaan meni heti punttisalille ja teki ylä- ja keskivartalon liikkeitä koko lopputreenin ajan. Muiden kanssa tehtiin askelkyykkykävelyitä 3×10 askelta 10-20 kilon tangolila, yleisliikettä 3×4-toistoa 15-20 kilon tangoilla ja ylöstyöntöä saksauksella 3×8 toistoa 15-20 kilon tangoilla. Erilaisia vatsaliikkeitä tehtiin 3×10 toistoa 5 kilon painolla ja selkäliikettä normaalisti 20 toistoa sekä punneruksia 20. Lisäksi tehtiin vielä hauista 3×10-toistoa 5-8 kilon painoilla ja pikajuoksun käsityötä 3×15 sekuntia 1,25 kilon painoilla.

Treenin loppuun juostiin vielä 3×60 metriä rentoja juoksuja.

Harjoitus kesti puolitoista tuntia.

Sm-kisoihin viimeistelytreeni

Torstai-iltana treenailtiin Joensuussa. Siirillä ja Oonalla treeni oli Sm-kisojen viimeisteletreeni, Elinalla kevyehkö nopeustreeni ja Nea sekä Venla tekivät vähän voimaa. Siiri, Oona ja Elina hölkkäilivät pari kierrosta kentällä, jonka jälkeen juostiin ja hypittiin pikkuportaita noin 15 kertaa ja venyteltiin. Koordinaatioita tehtiin noin 6×20 metriä ja hyppelyitä (isovuoro ja laukkaponnistuseteenpäin ja kinkka-loikka-yhdistelmiä (Elinalla tämän tilalla juoksuloikkaa)) suunnilleen 8×20 metriä.

Oona hyppi noiden jälkeen vuoroloikkaa vauhditta ja parin askeleen vauhdilla ja Siiri pituusponnistuksia kolmen askeleen rytmillä, molemmilla noita tuli noin 6×15-30 metriä. Lisäksi Siiri hyppi pituusponnistuksia ja -hyppyjä yhteensä noin 10 kertaa ja Oona kolmiloikkaa noin 10 metrin vauhdilla suunnilleen yhtä monesti.

Elina juoksi nurmella 4+5x noin 40 metriä rennon kovasti.

Nea ja Venla tekivät sisällä omatoimisesti voimatreeniä, lähinnä ylävartalolle ja keskivartalolle.

Treenit kestivät noin puolitoista tuntia.

Tyttöjen tiistaitreeni

Eilisessä tyttöjen päivätreenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Venla ja Siiri. Neakin siis pikkuhiljaa palailee treeneihin mukaan, edellisestä harjoituksesta on tasan 7 viikkoa. Nytkin tosin Nea vain pelaili verryttelyä toisten kanssa ja kävi tekemässä voimaharjoitusta, lähinnä ylävartalolle, Areenassa.

Toisten verryttely sisälsi hölkkäilyä pari kierrosta ja jalkapallon pelailua kymmenisen minuuttia sekä verryttelykoordinaatioita noin 10 x 20 metriä ja muutamia muita verryttelyliikkeitä sekä venyttelyt/liikkuvuusjutut.

Emilia juoksi pari 60 metrin avausvetoa, 3×40 metriä täysillä ja 1×60 metriä kovasti (8,05). Näiden jälkeen Emilia juoksi vielä pari kertaa muutaman aidan (76cm, 8,3m).

Peppi, Venla ja Siiri tekivät aitadrillailuja noin 20×5-aitaa (väliaskeleella, hypähdellen, sivuttain yhdellä jalalla hypähdellen, taempi jalka, etumpi jalka) sekä juoksivat nurmella 4×80 metriä reippaan kovasti.

Emilia, Peppi, Venla ja Siiri viskoivat loppuverryttelyksi vähän keihästä.

Treeni kesti puolisentoista tuntia.

Seuracup Joensuussa

Eilen kisattiin Joensuussa Seuracupin 1. osakilpailu. Mukana minun urheilijoista Peppi-Rosa T15 seipäässä, Oona N17 3-loikassa, Elina T15 kuulassa, Nea ja Sofia T15 100 metrillä, Tuuli N17 kuulassa, Emilia N17 200 metrillä ja Elina, Peppi-Rosa, Nea ja Sofia T15 pikaviestissä. Lisäksi lieksalaisista Eero kilpaili P13 60 metrillä ja P15 seipäässä sekä Aino T15 seipäässä.

Heti kisojen alussa liikkelle lähti kolme meikäläisten lajia. Peppi-Rosa hyppäsi seipäässä perustuloksensa 210. Pepin hypyt oikeastaan vaan odottavat sitä, milloin ennätys kerralla kohentuu reilusti, varaa kyllä olisi vaikka kuinka. Oonalla 3-loikkakisa ei oikein sujunut suunnitellusti. Kaksi ensimmäistä hyppyä olivat yliastuttuja ja kahdessa viimeisessäkään ei askel ihan kohdilleen. Ja kun hypytkään eivät sitten ihan täydellisiä olleet, jäi tulokseksi 9,63 pieneen vastatuuleen hypättynä. Elina oli itselleen hyvin epätyypillisessä kuulassa ja siinä tulokseksi tuli 5,76.

Sadalla metrillä Nea ja Sofia juoksivat tiukan kisan, Nealla aika 13,29 ja Sofialla 13,33. Juoksussa oli pientä vastatuulta. Ainakin Nealla olisi normaalilla hyvällä juoksulla ollut mahdollista selkeästi kovempaan aikaan, mutta nyt ei sattunut hyvä päivä kohdalle. Tuulilla kuulakisa oli samantyyppinen kuin perjantaina Espoossa ja tiistaina harjoituksissa. Kuulavire ja -tekniikka ei siis ole ihan sillä tasolla kuin vielä loppukeväällä oli. Tulokseksi jäi 10,43.

Päivän selkeä onnistuja tytöistä oli Emilia. 200 metriä saatiin juosta myötäiseen koko matkan osalta. Emilia lähti räväkästi liikkeelle ja juoksu pysyi hyvänä loppuun asti. Aika 26,82 oli aikalailla lähellä Emilian optimia tällä hetkellä.

4×100 metrin viestissä Elinan, Peppi-Rosan ja Nean joukkueessa aloittaja juoksi tällä kertaa Häkkisen Venla. Ensimmäinen ja viimeinen vaihto otettiin vähän varmemmin kuin viime viikon pm-viesteissä ja keskimmäisessä vaihdossa pidettiin sama ennakkomerkki. Nyt sitten kävi niin, että juurikin tuo keskimmäinen vaihto meni vähän plörinäksi kahden muun onnistuessa riittävän hyvin. Ajaksi tuli 53,10 eli vähän viime viikkoista parempi.

Lieksalaisetkin olivat siis kisaamassa. Lieksalaisille olen talven aikana pitänyt juoksutreenejä, mutta seiväsharjoituksiin en muuten ole ollenkaan osallistunut. Eero tykitti nyt 13-sarjan 60 metrillä hyvä ajan 7,90. Samalla syntyi uusi piirinennätys tuohon sarjaan. Eero teki piirinennätyksen myös seipäässä ylittämällä 340. Aino puolestaan hyppäsi seivästä ennätystään sivuten 250.

Tytöillä kisaan valmistautumista

Tyttöjen treenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Elina ja Oona. Alkuun hölkkäiltiin yksi kierros, jonka jälkeen pelattiin jalkapalloa parikymmentä minuuttia. Verryttelyn loppuun vähän venyteltiin. Näiden jälkeen porukka jakaantui useaan eri ryhmään.

Peppi-Rosa hyppi seivästä noin 15 hyppyä. Näiden perusteella huomenna voi kyllä tulla hyvinkin ennätyshyppyjä. Nea ja Elina tekivät muutaman juoksukoordinaation sekä ottivat telinelähtöjä noin 4×20 metriä. Emilia ja Oona puolestaan tekivät pikkuaitojen yli ponnistuksia nurmella noin 9×6-aitaa. Emilia jatkoi noiden jälkeen vielä samojen aitojen yli tehdyillä lyhyen välin aitarytmiharjoittelilla, joita tuli ehkä noin 8×5-aitaa. Oona puolestaan otti kolmiloikan askelmerkkiä ja hyppi muutamia kolmiloikkia.

Loppuun tehtiin vielä muutamia keskivartalon voima-/hallintaliikkeitä. Treeni kesti puolisentoista tuntia.