Aihearkisto: Nea

Nean juoksutreeni

Tänään käytiin Nean kanssa treenailemassa. Treeni alkoi perusverryttelyllä (vähän hölkkää, verryttelyliikkeet, liikkuvuusliikkeet ja fyssariliikkeet).

Juoksukoordinaatioita juostiin noin 8×20 metriä ja helppoja juoksuvetoja 4×80 metriä noin 80% vauhdeilla. Juoksuissa tavoitteena oli saada jälleen ajatus siitä, millaista juoksutekniikkaa tulevaisuudessa haluttaisiin myös kovempiin juoksuihin.

Loppuverryttelyksi käytiin vetämässä kaksi leuanvetosarjaa kuminauha-avusteisesti. Aikaa treeniin meni noin tunti ja 15 minuuttia.

Nean maanantain aitajuoksutreeni

Nean kanssa käytiin tänään treenailemassa Areenalla. Verryttely sisälsi tällä kertaa vähän hölkkää, muutamia voimisteluliikkeitä korkeuspatjalla, muutamia liikkuvuuskoordinaatiota, vähän venyttelyjä, fyssariliikkeitä ja vähän keskivartalon aktivointia.

Aitakävelyitä käveltiin noin 15×6-aitaa (suoraan, takaperin, väliaskeleella, väliaskeleella hypähdellen). Juoksukoordinaatioita puolestaan juostiin noin 3x2x20 metriä (pakarajuoksu, kuopaisujuoksu, suorinjaloin juoksu).

Aitoja juostiin noin 3x2x5-aitaa (68cm, 7-8m). Meillä on ollut nyt tarkoituksena joka viikko juosta pykälää haastavampaa aitajuoksua joko väliä tai aidan korkeutta lisäten. Tänään jo juostiin vauhdikasta juoksua 7,8 metrin väleillä ja muutama kokeilu 8 metrin väleillä. Aitomisten jälkeen juostiin 3×100 metriä noin 80-85 prosentin vauhdeilla juoksutekniikkaan keskittyen.

Loppuverryttelyksi vedettiin kolme sarjaa leukoja kuminauha-avustuksella.

Aikaa treeniin meni reilut kaksi tuntia.

Nean keskiviikkotreeni

Tänään käytiin loppuiltapäivällä Nean kanssa treenailemassa. Verryttelyyn kuului aikalailla perusjutut eli hölkkä, verryttelykoordinaatiot, liikkuvuuskoordinaatiot, liikkuvuusliikkeet, aitajuoksijan liikkuvuusliikkeet ja fyssariliikkeet.

Juoksukoordinaatioita juostiin 4×25 metriä ja pikkuaitojen yli rytmijuttuja tehtiin noin 8×5-aitaa. Lisäksi aitalaukkaa pikkuaitojen yli juostiin 3×5-aitaa.

Aitajuoksuina juostiin noin 7×4-aitaa (68cm, 6,5-7,8m) ja juoksut olivat taas pykälää parempia ja kovempivauhtisia kuin aiemmissa treeneissä. Nealla aitominen näyttää ulospäin hyvin luonnolliselta ja aitomisessa ja välijuoksussa on elementtejä joita pelkästään harjoittelemalla on hankala oppia ellei niitä luonnostaan osaa.

Aitomisten jälkeen Nea juoksi vielä 2×60 metriä, ensin rennosti tekniikkaan keskittyen ja toisella juoksulla taas pari pykälää reippaammin. Loppuverryttelyssä vedettiin kolme leuanvetosarjaa kuminauha-avustuksella.

Aikaa treeniin meni hieman vajaat kaksi tuntia.

Torstain juoksutreeni

Tänään käytiin treenailemassa Emilian ja Nean kanssa. Tytöt hölkkäilivät alkuun ja tekivät verryttelyliikkeitä noin 8×15 metriä, askelkyykkyjä ja mittarimatoja sekä omatoimista liikkuvuutta.

Juoksukoordinaatioita tehtiin 6×20 metriä sekä nopeita tikapuujuttuja juostiin kymmenesti.

Emilia juoksi 4×60 metriä reippaita juoksuja niin, että välissä juostiin 20 metriä tötsien yli sopivaa askelpituutta hakien. Lisäksi juostiin piikkareissa noin 3×60 metriä normijuoksuja 90-95% vauhdeilla. Ja loppuun juostiin vielä 2×150 metriä noin 85% vauhdeilla.

Nea puolestaan juoksi aitajuoksuja noin 6×4-aitaa (68cm, noin 7m) reippaalla vauhdilla. Ja lisäksi noin 3×60 metriä sileän juoksemista myös reipasta vauhtia. Treenin loppuun tehtiin vielä 2 sarjaa leukoja pienellä kuminauhakevennyksellä. Päivän juoksut olivat vauhdillisisesti Nean kovimpia tämän vuoden juoksuja. Joten oikeaan suuntaan on juoksut koko ajan menossa.

Aikaa treeniin meni hieman vajaat pari tuntia.

Nean perjantaitreeni

Neankin kanssa käytiin tänään treenaamassa. Perusverryttelyn jälkeen juoksukoordinaatioita tehtiin noin 8×20 metriä (pakarajuoksu, yhden jalan polvennostojuoksu, yhden jalan pyöritysjuoksu, suorin jaloin juoksut). Näiden jälkeen juostiin 3×35 metrin reippaita juoksukiihdytyksiä.

Aitajuoksuina juostiin noin 7×5-aitaa helppoja (60-68cm, 5,5-6,5m) 3 askeleen juoksuja lähinnä aitarytmiä hakien. 7 metrin välillä juostiin noin 3×4-aitaa hieman vauhdikkaampaa juoksua. Käytännössähän Nean kanssa ei aitajuoksuja, kuten ei oikein muitakaan juoksuja, ole noin 10 kuukauteen juostu. Välillä on pari vetoa kokeiltu mutta ei oikeastaan juurikaan kokonaisia harjoituksia. Nyt viimeisen kuukauden aikana on muutama tälläinen juoksukokeilu nyt juostu ja tilanteeseen nähden juokseminen vaikuttaa ihan hyvältä, ja aitominen hyvältä kuten Nealla yleensäkin.

Loppuverryttelyksi Nea veti kaksi sarjaa leukoja. Aikaa treeniin meni reilut kaksi tuntia.

Nean perjantaitreeni

Neankin kanssa käytiin tänään treenaamassa. Verryttely tehtiin tällä kertaa melko nopeasti (vähän hölkkää, verryttely-/liikkuvuukoordinaatioliikkeet, venyttelyt ja keskivartalon aktivoinnit).

Aitakävelyitä käveltiin noin 18×6-aitaa ja aitoja juostiin noin 4×4 matalaa aitaa kolmen askeleen rytmillä. Lisäksi juostiin 3×60 metriä helppoja juoksuja. Loppuverryttelyksi tehtiin neljä sarjaa leuanvetoja ja vähän liikkuvuusjuttuja.

Aikaa treeniin meni vajaat kaksi tuntia.