Aihearkisto: Ella

Tiistain kaksi harjoitusta

Tiistaina käytiin tekemässä kaksi harjoitusta. Ensin Siirin kanssa seivästreeni ja sitten Emilian, Elinan ja Oonan kanssa vielä normaaliin aikaan juoksu- ja pituustreeni.

Siirin treeni alkoi perusverryttelyllä jota jatkettiin seiväspatjalla tehdyillä ”helpoilla” voimistelujutuilla sekä muutamilla seiväsjuoksuilla. Seiväshyppyjä hypittiin pikku hiljaa lyhemmästä vauhdista pidempään siirtyen. Lyhytvauhtisia, lähinnä selälleen heilahduksia, tuli ehkä reilut kymmenen ja täysivauhtisia kuminauharimalla hypättyjä hieman reilut kymmenen. Hypyt lähtivät kyllä maasta hyvän näköisesti ja nousivat ylös, mutteivät jatkuneet loppuun asti kunnolla. Ehkä kuukauden tauko hyppäämisestä näkyi juuri tuon verran suorituksessa.

Toinen treeni alkoi frisbeen heittelyllä, aitakävelyillä, venyttelyillä sekä muutamilla juoksukoordinaatioilla. Oona jatkoi treeniä tekemällä vajaat kymmenen parin kymmenen metrin sarjaa pituusponnistuksia. Noiden jälkeen siirryttiin pituuspaikalle, jossa hypättiin muutama 10 metrin vauhdin ponnistus sekä vajaat kymmenen täysivauhtista pituushyppyä. Hypyistä parhaat olivat Oonan kaikkien aikojen pisimpiä hyppyjä, joten hyvinkin luottavaisena voidaan lauantain seuracup-finaaliin lähteä. Emilia ja Elina tekivät aitadrillejä noin 15×5-aitaa, juoksivat muutaman kerran helppoja 3 askeleen aitarytmijuoksuja sekä tekivät kuntopallon kanssa noin 10×10 heittoa (tai muuta toistoa).

Molemmat treenit olivat noin puolitoista tuntia kestäviä.

Joensuu Junior Games

Keskiviikkona ennen Motonet GP:tä kisattiin nuorten kisat, Joensuu Junior Gamesit. Meidän ryhmäläisillä oli kisoissa hyvä osanotto kun kaikki kilpailukuntoiset kisasivat omissa lajeissaan.

15-sarjan tyttöjen aitajuoksussa Sofia juoksi ensimmäisen 80 metrin aitakisansa ja Peppi-Rosalle kisa oli tämän kesän ensimmäinen. Kisoissa sattui sellainen erikoisuus, että keli oli lämmin ja pikajuoksut saatiin silti juosta etusuoralla myötätuuleen. Tytöillä tosin vain 0,2 m/s mutta kuitenkin. Tytöt juoksivatkin hyvin, kaikki neljä kisaan osallistunutta juoksivat omat ennätyksensä. Sofia voitti juoksun ajalla 12,49 ja Peppi-Rosa oli kolmas 12,74:llä. Sofialla ensimmäiset viisi aitaa tulivat todella hyvin, sitten matka rupesi hieman painamaan ja seitsemänteen aitaan tuli pieni kosketus joka jätti vähän parannettavaa seuravalle kerralle. Pepillä juoksu oli tällä kertaa hyvin tasapainoinen koko matkan ajan ja etenkin lähtö ja kiihdytys olivat parempia kuin kisoissa normaalisti. Tyttöjen väliin juoksi Sofian tavoin 14-sarjalainen Savonlinnan Riennon Siiri Nyyssönen ajalla 12,70. Siiri on juuri muuttanut Joensuuhun ja tulee maanantaina ensimmäistä kertaa meidän treeneihin.

17-sarjan 100 metrillä meidän ryhmäläisistä olivat Emilia, Elina ja Sofia. Emilia juoksi kolmanneksi ennätyksellään 13,09, Sofia oli viides 13,50:llä ja Elina kuudes ajalla 13,64. Emilialla juoksu ei ollut ihan niin hyvää mitä se harjoitellessa parhaimmillaan on. Pientä kisapuristamista oli havaittavissa mutta se häviää vain kisoja juoksemalla. Sofialla painoi kymmenkunta minuuttia aiemmin juostu aitakisa vielä jaloissa, eikä aika ollut sen takia tuon parempi. Elina jäi viime kesän ennätyksestään 7 sadasosaa mutta paransi avauskisastaan 38 sadasosaa, eli juoksu on menossa selkeästi parempaan suuntaan. Juoksussa myötätuulta oli 0,9 m/s.

15-sarjan kolmiloikassa Oona hyppäsi neljänneksi tuloksella 9,90. Viime viikolla treenissä saatiin jo tehtyä hyviä hyppyjä, mutta nyt kisassa ensimmäiset kolme kierrosta olivat vielä teknisesti melko kaukana niistä hypyistä. Neljännellä tuli jo kohtalaisen hyviä loikkia, viides kierros hieman epäonnistui ja kuudennella tuli varmaankin kesän parhaat hypyt mutta yliastuttuna. Tulokseksi jäi siis 9,90. Mutta jo keväällä mietittiin niin, että ennen Sm-kisoja täytyy saada enemmän kuin 1-2 kisaa hypättyä, jotta kisaankin saadaan onnistuneita hyppyjä aikaiseksi. Tämänkertainen tulos on kuitenkin 27 enemmän kuin edellisessä kisassa, mutta ei siis todellakaan vielä sellainen kuin pitäisi/voisi olla. Kisan voittoon hyppäsi muuten Savonlinnan Siiri tuloksella 10,83.

Sanna ja Ella tyttöjen treenissä

Tyttöjen normaalissa treenissä olivat tänään paikalla vain Sanna ja Ella. Tytöt hölkkäilivät yhden kierroksen ja sen jälkeen tehtiin korkeus- ja seiväspatjoilla erilaisia hyppelyitä ja muita verryttelyliikkeitä yhteensä reilut kymmenen kertaa patjan ympäri. Lihaskuntoa tehtiin noin 12 x 15-toistoa ja liikkuvuutta kaikille tärkeimmille lihaksille. Koordinaatioita tehtiin 12×20-30 metriä. 5-vuoroloikkaa hypättiin reilut 10 kertaa. Lopuksi vielä tehtiin hiekalla nilkkakävelyitä.

Aikaa treeniin meni tunti ja 45 minuuttia.

Päivän toisessa treenissä vähän kaikkea

Oona ja Ella olivat tänään tyttöjen treenissä kahdestaan paikalla. Oona kävi hölkkäilemässä ulkona verryttelyksi reilut neljä kilometriä. Sisällä tehtiin sitten seiväspatjalla muutamia verryttelyliikkeitä (hyppimisiä yms.) sekä liikkuvuutta. Kuntopalloa viskottiin noin 10×10-heittoa ja 10-vuoroloikkaa hypittiin noin 6 kertaa.

Juoksukoordinaatioita tehtiin4x2x20 metriä ja normaaleita juoksuja juostiin 5×60 metriä. Oonalla kovin aika oli 9,28 ja Ellalla 9,10. Juoksujen jälkeen tytöt hölkkäilivät kilometrin. Ja loppuverryttelyn loppuverryttelyksi tehtiin kuminauhakävelyitä 10×10 metriä sekä hierottiin lihaksia pesäpallolla sekä terapiarullalla.

Oonalla treeni kesti reilut kaksi tuntia ja Ellalla vajaat puolitoista.

Tyttöjen torstaitreeni

Iida, Oona ja Ella olivat tyttöjen normitreenissä tänään. Oona verrytteli ulkona kuutisen kilometriä. Toiset hölkkäilivät sisällä pari kilometriä ja tekivät aitakävelyitä suunnilleen 20×6-aitaa ja tekivät vähän venyttelyjä. Lopputreeniä en ehtinyt juurikaan seuraamaan mutta tytöt tekivät helppoa puuhastelua, mm. lihaskuntoa.

Ihan loppuun tehtiin vielä kahdet sarjat kinnerjänneliikettä. Treenin kesto oli vähän alle kaksi tuntia.

Voimaa ja juoksemista

Tyttöjen treenissä olivat tänään mukana Niina, Iida, Sanna ja Ella. Niina ja Ella hölkkäilivät kolme kierrosta ja juoksivat kaksi rentoa 150 metristä. Iida ja Sanna hölkkäsivät vain yhden ja tekivät pari sarjaa puolapuuvatsoja.Verryttely sisälsi myös 2×6 tasajalkahyppyä 60- ja 90 sentin arkuille. Niina ja Ella hyppäsivät lisäksi noin 6×5-vuoroloikkaa. Lihaskunto-osiossa tehtiin 12×10-toistoa erilaisia liikkeitä. Ja pikaisesti verryttelyssä venyteltiinkin.

Iidalla oli tänään hieronta jo alla, joten päivän treeni oli lähinnä ylävartalon voimaa. Liikkeinä olivat ylätalja, pystypunnerrus, penkki ja hauis. Kaikkia tehtiin 3-4 sarjaa ja toistoja oli 6-10. Loppuun Iida teki vielä lihaskuntoa painojen kanssa 6×10-toistoa.

Niina ja Ella tekivät normaalin punttitreenin, joka sisälsi seuraavat liikkeet: penkille nousu 3x10x20kg, rinnalleveto 6×4-toistoa (Niina 40-52,5kg, Ella noin 25kg), kyykky 4×6-toistoa (Niina syvästä 50-55kg ja Ella puolikkaana 40 kilolla), etureisipenkki 2×10-toistoa ja pakaraliike 3×10-toistoa. Lisäksi tytöt juoksivat 2×100 metriä rentoja juoksuja. Niina teki lopuksi vielä normaalin lihaskuntosettinsä eli reilut 600 toistoa.

Sannan päivän treeninä oli helppo nopeusharjoitus. Verryttelyjen jälkeen tehtiin koordinaatioita noin 15×30 metriä. Juoksuina Sanna juoksi sitten 2x4x100 metriä rennon kovia juoksuja tavoitteena juosta rennon väljiä juoksuja. Ja siltä ne näyttivätkin. Loppuverryttelyksi Sanna veti 3+4 leukaa ja hölkkäili vielä joitain kierroksia.

Sannalla ja Niinalla treeni kesti reilut pari tuntia, toisilla reilut puolitoista.