Aihearkisto: Multimedia

Siiri TJIG-voittoon

Viikonloppu meni vaihteeksi taas kokonaan yleisurheilukisoissa. Tampereella kisailtiin 1730 kilpailijaa keränneet Tampere Junior Indoor Gamesit. Kilpailijoille kyseessä on vuoden isoimmat ja monissa lajeissa myös kovatasoisimmat kilpailut mutta lisäksi nämä ovat myös järjestäjille kova urakka. Kiitokset hienoista kisoista taas Tampereen Pyrinnön järjestelykoneistolle, näissä kisoissa on aina kiva olla mukana.

Meidän ryhmäläisistä tällä kertaa mukana oli kolme urheilijaa: Peppi-Rosa, Tuuli ja Siiri. Lähtökohdat kisoihin ei olleet ihan optimaaliset kun Peppi-Rosa tuli kisoihin hieman toipilaanta puolentoista viikon sairastelujen jäljiltä, Tuulilla kyseessä oli vasta kauden avauskisa ja Siiri tuli kisaan suoraan viikon mittaiselta rippikoulujaksolta.

Parhaiten kisoissa menestyi Siiri, joka voitti sunnuntai-iltana 15-sarjan kolmiloikkakisan tuloksella 11,00. Siirin hypyt olivat hyvin tasaisia, joista tuo pisin mitattu syntyi ensimmäisellä kierroksella. Siiri on edellisissä pituus- ja loikkakisoissa jäänyt kisan kakkoseksi sentin erolla voittajaan. Tällä kertaa osat kuitenkin kääntyivät kun kakkoseksi hypännyt Tampereen Pyrinnön Sanni Lento hävisi tuon samaisen sentin.

Lauantain pituuskisassaan Siiri hyppäsi kauden parhaansa 509, jolla irtosi kuudes tila. Loikkakisan tapaan tässäkin hypyt olivat hyvin tasaisia Siirin kolmen pisimmän hypyn ollessa 2 sentin sisällä.

Sunnuntaiaamun aitakisassa Siiri juoksi kahdeksanneksi ajalla 9,50. Ennätyksestään Siiri jäi tässäkin vain 4 sadasosaa. Tässä lähtö, kiihdytys ja ensimmäinen aita eivät menneet ihan niin hyvin kuin olisi voinut, juoksun loppu kuitenkin tuli hyvin. Vähän niinkuin noissa muissakin lajeissa, tämä oli sellainen perushyväsuoritus. Kunnon ”piikki” jäi oikeastaan kaikissa lajeissa uupumaan.

Tuuli työnsi 17-sarjan kuulakisassa perjantaina. Tulokseksi tuli uran toiseksi paras tulos 11,11, joka on kuitenkin oma halliennätys. Ihan hyvä kauden avaus siis. Kuula on sellainen laji, jossa välillä työntö lähtee selkeästi paremmin kuin yleensä. Tällaisessa kisassa missä työntöjä tulee vain kolme, on tuollaisen nappityönnön osuminen kisaan vähän onnenkauppaa. Nyt sellaista ei mukaan osunut, mutta ihan hyvä tulos siis kuitenkin. Sijoitukseksi kisassa tuli 9.

Peppi-Rosa oli siis ollut sairaana puolitoista viikkoa ennen kisoja ja eikä edelleen perjantainakaan ollut vielä täydessä iskussa. Aidoissa tuli vähän huono lähtö/kiihdytys ja kun vire ei muutenkaan ollut hyvä, jäi pöytäkirjoihin merkintä DNF, eli keskeytys toisen aidan jälkeen. 60 metrilläkään Peppi-Rosa ei pystynyt juoksemaan ihan parastaan vaan ajaksi tuli 8,80, joka jää kahden viikon takaisesta ennätysjuoksusta 31 sadasosaa.

Tanhuvaarassa kisaamassa

Sunnuntaina käytiin Siirin ja Peppi-Rosan kanssa kisaamassa Tanhuvaarassa Etelä-Savon avoimissa pm-halleissa.

Peppi-Rosa voitti 17-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun ajalla 9,92 ja oli kolmas 60 metrillä ajalla 8,67. Siiri puolestaan oli 15-vuotiaiden tyttöjen 60 metrillä neljäs ajalla 8,60 ja pituuden toinen 495:llään. Tulokset ei kummallakaan ollut ihan parasta mahdollista, mutta kuitenkin kisoja on aina hyvä saada alle ja nyt molemmille oli juuri sopivan tasoisia vastustajiakin. Tärkeämmissä kisoissa voi sitten taas ennätyksiä lähteä tavoittelemaan.

Kuopion kisat

Eilen käytiin Kuopiossa kisaamassa Peppi-Rosan, Siirin ja Oonan kanssa. Talvikaudella tarkoituksena on kisailla suunnilleen joka viikonloppu, ainoastaan näillä näkymin yksi viikonloppu jää kokonaan ilman kisoja viime viikonlopusta maaliskuun puoliväliin asti.

Eilen ensimmäisenä kisaamaan pääsi Siiri 15-vuotiaiden tyttöjen aitajuoksussa. Siirin aika 9,57 on sama kuin viime viikonloppuna, nyt kuitenkin alku oli vähän heikompi mutta vastaavasti loppu tuli paremmin kuin viimeksi. Ensi kerralla sitten yhdistetään viime kerran alku ja tämän kerran loppu, jolloin ajasta lähtee taas jonkin verran pois.

Peppi-Rosallakin alku oli vähän varovainen. Juoksu ei muutenkaan ollut ihan niin hyvä kuin viikon takainen Joensuussa. Selkeästi parempaa tämä kuitenkin oli kuin kaksi viikkoa sitten. Aika 9,92 on kuitenkin ihan kohtalainen, ei varsinainen hyvä onnistuminen muttei missään nimessä huonokaan juoksu.

Oona oli mukana naisten kolmiloikassa. Tämä kisa otettiin ohjelmaan melko nopealla päätöksellä kun nyt oli oikeastaan ainoa mahdollisuus hypätä loikkakisa ennen nuorten Sm-halleja. Kahdessa edellisessä treenissä loikkaaminen on näyttänyt sopivan kimmoisalta. Nyt kisassa ainoaksi mitatuksi jäi ensimmäisen kierroksen 10,12, mitä paremmin on harjoituksissakin nyt hypitty. Ja yleensä kisassa pitäisi pystyä hyppäämään selkeästi harjoituksia pidemmälle, nyt ei vaan niin käynyt.

Siirin pituuskisa oli pykälää parempaa tekemistä kuin viikko sitten Joensuussa. Nyt kahdesti meni yli viisi metriä pisimmän ollessa 506. Vauhti jatkuu hypyssä ihan kivasti, mutta pientä teknistä säätöä pitää vielä tehdä, jotta hypyt saadaan kimmahtamaan selkeästi paremmin korkeammalle.

Pm-hallien toisena päivänä juoksuenkkoja

Pm-hallien toisena päivänä meikäläisistä kisasivat vain Siiri ja Peppi-Rosa. Nämä pm-hallit olivat kuukauden päästä Joensuussa kisattavien nuorten Sm-hallien esikisat, joissa testattiin paljon kaikenlaisia juttuja päätapahtumaa varten. Osa näistä testailuista näkyi ulospäin selkeästi mutta moni juttu ei varmaankaan näkynyt normikilpailijalle juuri mitenkään. Kun itselläni on melko iso rooli noiden kisojen valmistelussa ja sitten itse kisatapahtumassakin, meni nämäkin kisat käytännössä järjestäjän hommissa. Juuri ja juuri tänään kuitenkin ehdin tyttöjen kisojakin seurata, ainakin osittain.

Siirin ensimmäinen laji, pituushyppy, alkoi heti 9.45. Aamukilpailu ja talven ensimmäinen pituuskisa ei ole ihan optimi yhdistelmä. Mutta silti Siiri hyppäsi parempia hyppyjä kuin harjoituksissa kertaakaan tällä kaudella. Tulos 498 on 14 senttiä enemmän kuin viime vuonna vastaavassa tilanteessa. Mutta eihän tämä silti ihan niin hyvä tulos ole, kuin mihin rahkeita olisi. No, ensi viikolla sitten tulee jo seuraava kisa ja tulosta pyritään vaihtamaan seuraavalle metriluvulle.

Pituuskisan jälkeen Siiri juoksi 60 metrin aidat. Aitakisa oli jo hyvää juoksemista ja Siiri juoksikin ennätyksensä 9,57. Kokonaisuutena juoksu oli ehjä alusta loppuun ja kun vauhtikin oli hyvää, voi tähän olla helposti tyytyväinen. Aitajuoksu on yleensä vielä sellainen laji, jossa tekeminen paranee kisa kisalta. Joten eiköhän tuostakin lähde useita kymmenyksiä talvikauden aikana.

Peppi-Rosa pääsi juoksemaan oman aitakisansa todella kovassa seurassa. Juoksun kärkityttö on Suomen ykkösjuoksija ja toiseksi tullut on hänkin aivan kärkityttöjä. Viikko sitten Peppi-Rosa juoksi ajan 10,23, jota nyt oli tarkoitus parantaa. Peppi-Rosa juoksikin tänään todella paljon paremmin, jopa tähän astisen uransa parhaan juoksun. 9,63 aikana tarkoittaa sitä, että viikossa ajasta tippui 60 sadasosaa. Seuraavissa kisoissa sitten hyvillä juoksuilla pyritään tiputtelemaan aikaa alle 9,50:n.

Päivän päätteeksi Peppi-Rosa juoksi vielä 200 metriä. Tässäkin tuli oma ennätys, ja erävoittokin, ajalla 28,40. Kaikenmittaisten matkojen juokseminen on etenkin tässä vaiheessa kautta hyvästä ja eri matkat kyllä auttavat päämatkojen kulkuunkin. Kolme matkaa ja kolme ennätystä viikonlopulta, riittävän hyvät kisat Pepiltä siis.