Aihearkisto: Emilia

Viikon ensimmäinen treeni

Eilisessä ensimmäisessä treenissä treenaamassa olivat Emilia, Tuuli ja Lumi. Harvoin kesäkuussa on noin viileää keli kuin mitä eilisessä treenissä. Lämpömittari näytti 11 astetta ja lisäksi pohjoistuuli puhalteli reippaasti. Keli käytännössä jo määräsi sen, ettei kovin tehokasta treeniä tultaisi pitämään.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät muutaman kierroksen, hyppivät katsomon pikkuportaissa noin 12 kierrosta, tekivät verryttelyliikkeitä nurmikolla noin 12×16 metriä sekä askelkyykyt ja mittarimadot. Verryttelyosion loppuun tehtiin normaalit liikkuvuusjutut sekä muutama keskivartaloliike.

Jotta jalkoihin saataisiin vähän terävyyttä, tehtiin juoksukoordinaatioita noin 4×20 metriä. Tämän jälkeen heiteltiin kuulaa noin 10 heittoa alhaalta eteen heittoina.

Emilialla lopputreeni sisälsi oikeastaan vain 5×60 metriä helppoja juoksuja ja lihaskuntoa melko reilusti. Tuuli työnsi kuulaa noin kymmenkunta työntöä ja loikki noin 12×6-vuoroloikkaa. Lumi työnsi kuulaa ja loikkia hieman Tuulia vähemmän.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin puolitoista tuntia.

Emilian nopeustreeni

Kesän aikana suurin osa kaikkien nopeustreeneistä on juostu aitojen kanssa. Lauantaina iltapäivän treenissä Emilialla nopeustreeni kuitenkin tehtiin ilman aitoja. Verryttely sisälsi hölkkäilyä, aitakävelyitä noin 15×6-aitaa ja aitapyörittelyjä seinää vasten 4×10-toistoa sekä liikkuvuusjuttuja ja pari keskivartalon aktivointiliikettä.

Juoksukoordinaatioita juostiin vielä ennen nopeusvetoja noin 6×20 metriä.

Juoksuosio sisälsi tällä kertaa 2×80 metriä vauhtia kiihdyttäen 20m välein, 2×60 metriä vauhtia kiihdyttäen niin, että viimeinen 20m oli ihan täysillä ja yhdesti 60 metriä alusta lähtien täysillä. Palautukset juoksujen välissä oli reilun 5 minuutin mittaisia. Nopein 60 metrinen oli omasta lähdöstä käsiajalla 7,75.

Loppuun Emilia juoksi vielä nurmella 3×100 metriä rennompia rullailuja avojaloin.

Perjantain lähtötreeni

Eilen päivällä oli normaaliin tapaan tyttöjen treeni. Tällä kertaa mukana olivat Peppi-Rosa ja Emilia sekä yksi vieraileva 15 sarjalainen tyttö etelä-Suomesta.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät pari kierrosta, jonka päälle tehtiin verryttelyliikkeitä noin 12×20 metriä + askelkyykyt ja mittarimadot. Lisäksi katsomon pikkuportaita juostiin ja hypittiin noin 13 kertaa. Verryttelyn loppuun tehtiin omatoimiset liikkuvuusjutut sekä lihaskuntoa noin 12×10-toistoa.

Juoksukoordinaatioita tehtiin noin 5×20 metriä, joiden jälkeen juostiin yksi avausveto piikkareissa. Tämän jälkeen aloitettiin aitajuoksuosio. Ensin juostiin pari juoksua viiden askeleen rytmillä noin 4 aitaa. Harjoituksen pääteemana oli telinelähdöt 2 aidan yli. Startteja tuli yhteensä ehkä noin kymmenkunta ja noissa aidat oli kisaväleillä. Peppi-Rosa juoksi muutaman juoksuistaan 8 aidan yli, näissä juoksuissa välit olivat noin 8 metrin luokkaa.

Loppuverryttelyn kanssa treeni kesti vähän vajaat kaksi tuntia.

Keskiviikon voimaharjoitus

Eilen päivällä käytiin Emilian ja Tuulin kanssa tekemässä voimapainotteinen treeni. Verryttely sisälsi hölkkäilyjä, liikkuvuutta, lihaskuntoa ja kuminauhakävelyitä.

Jäähallin punttisalilla Emilia teki rinnallevetoa 4x4x40-45 kilolla ja Tuuli samoilla painoilla rinnallevetoa ilman lopun kääntöä. Takakyykkyä Emilia teki 4x4x40-60 kiloilla ja Tuuli etukyykkyä 4x4x40 kilolla. Näiden jälkeen tehtiin pakarapotkuja voimistelupalloon 3 x noin 30 kertaa.

Seuraavina liikkeinä Emilia teki terävää ylöstyöntöä 3x6x25 kilolla ja alataljaa 3x10x noin 30 kilolla. Tuuli puolestaan teki alataljaa 3x10x noin 35 kilolla ja vatsakiertoja 3x noin 20x 10 kilolla.

Treeni kesti kokonaisuudessaan noin tunnin ja 45 minuuttia.

Moniottelujen avauspäivä

Tiistaina Outokummussa alkoivat moniottelujen piirin- ja aluemestaruuskilpailut. Lumilla tarkoitus oli otella koko 7-ottelu, Emilialla 7-ottelun avauspäivä ja Nealla sekä Peppi-Rosalla oli tarkoitus juosta vain avauslaji aitajuoksu.

Aitajuoksussa Emilia sai tällä kertaa sellaisen perussuorituksen ajan ollessa 14,37. Lumilla aika naisten aidoilla oli 17,92. Pepillä matka tyssäsi viime viikon tapaan yhdeksänteen aitaan. Nealla oli jo verryttelyssä haasteita ensimmäiselle aidalle tulon kanssa, eikä hän sitten kisassakaan sille asti päässyt.

Aitakisan aikana alkoi kisapaikalla satamaan vettä ja sadetta jatkui lähes koko kisapäivän ajan. Kostea keli ei yleensä paranna korkeustuloksia. Emilia hyppäsi tuloksen 149 ja Lumi 140.

Kuulantyönnössä Lumi työnsi 9,01 ja Emilia 8,24.


200 metriä juostiin nollatuuliin. Emilian aika siinä oli 26,91 ja Lumin 30,51. Ensimmäisen päivän yhteispisteet Emilialla oli 2671 ja Lumilla 1921.

Emilialla ottelutreeni

Emilian kanssa käytiin eilen harjoittelemassa vähän ottelulajeja. Perusverryttelyn jälkeen tehtiin yhdet sarjat askelkyykkyjä ja sivukyykkyjä sekä noin 10×10-toistoa lihaskuntoa.

Kuulaa heiteltiin alhaalta eteen ja pään yli taakse yhteensä hieman reilut 10 heittoa. Kuulaa työnneltiin ilman vauhtia reilut puolenkymmentä kertaa ja vauhdin kanssa reilut kymmenen kertaa.

Kuulantyöntöjen jälkeen siirryttiin huomattavasti tutumpaan osioon eli aitajuoksuun. Ennen aitajuoksuja tehtiin kuitenkin juoksukoordinaatioita noin 5×20 metriä. Torstain karnevaalikisassa oli lähdön kanssa hieman teknisiä ongelmia, joten nyt juostiin noin 3×2-aitaa (väli noin 8,2m). Tällä kertaa lähdöt olivat parempia kuin koskaan aiemmin, joten nyt on tuo ”lähtöongelma” saatu taas poistettua. Lähtöjen jälkeen juostiin pari kertaa viiden askeleen rytmillä 84 sentin aitoja. Nämä korkean aidan ylitykset olivat ensikokeiluja, jotta myöhemmin kesällä päästään noidenkin kanssa vielä kisaamaan.

Aitajuoksun jälkeen siirryttiin vielä pituusosioon. Ensin ponnisteltiin muutaman kerran muutaman hypyn sarja 3 askeleen rytmillä. Pituuskasaan hypättiin sitten puolenkymmentä hyppyä 10 metrin vauhdilla ja vajaat kymmenen hyppyä täydellä vauhdilla. Mitään täydellisen tekniikan hyppyjä ei tavoiteltukaan, tärkeämpää oli saada jonkinlainen hyppy tehtyä ja askelmerkki tietoon jos vaikka keskiviikkona ottelu jatkuisi toiseen kisapäivään asti.

Loppuverryttelyn kanssa treeni kesti kaksi tuntia.