Aihearkisto: Emilia

Lauantain huoltavatreeni

Tämän päivän treenin teemana oli huoltava harjoitus ja mukana oli nelikko Siiri, Emilia, Tuuli ja Venla. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kilometrin ja lisäksi viskottiin koripalloa ja pelattiinkin vähän.

Kuminauhakävelyitä 6×15 metriä ja paikallaan kuminauhalla tehtiin polvennostoja 15+15-toistoa. Liikkeiden välissä tehtiin lihaskuntoa, lähinnä pito-/hallintaliikkeinä. Näiden jälkeen tehtiin nilkkakävelyitä noin 10×8 metriä.

Liikkuvuusliikkeitä tehtiin reilut parikymmentä minuuttia ja korkeuspatjalla voimistelujuttuja vähän.

Aikaa treeniin meni noin tunti ja 40 minuuttia.

Perjantain treeni

Tänään aamupäivällä käytiin treenaamassa Emilian, Tuulin ja Venlan kanssa. Tuulilla verryttelynä oli kuntopyöräilyä vajaat 10 minuuttia ja moukarinpyörittelyjä. Toiset hölkkäilivät pari kierrosta, tekivät aitojen alituksia 8×6-aitaa ja ajoivat kuntopyörillä 6×1 minuutin vetoja.

Noiden jälkeen pari sarjaa takareisiliikkeitä ja heiteltiin kuntopalloa noin 15×10-15-heittoa.

Treenin loppuun tehtiin vielä kaksi noin 12 minuutin kierrosta kuntopiiriä.

Loppuverryttelyjen kanssa treeniin meni hieman vajaat kaksi tuntia.

Torstain aitajuoksutreeni

Eilisillan tyttöjen treenissä mukana olivat Emilia ja Venla. Treeninä tehtiin sama aitajuoksutreeni, jonka Peppi teki edellispäivänä.

Kahden hölkkäkierroksen jälkeen verryttelyä jatkettiin pikkuaitojen (9x30cm) yli tehdyillä polvennostojuoksulla, yhden jalan polvennostojuoksulla, polvennostohyppelyllä saksaten ja yhden jalan juoksuloikalla. Yhteensä ylityksiä tuli noin 14×9-aitaa. Näiden jälkeen tehtiin vähän liikkuvuus-/venyttelyjuttuja.

Aitakävelyitä käveltiin 13×10-aitaa (suoraan, käsien välistä, väliaskeleella ja sivuttain). Lisäksi yksittäisen aidan yli seinää vasten tehtiin noin 8×10-toistoa (pyöritykset, liu’utukset ja ylitys + ryhdikäs asento).

Nopeampia aitadrilleja (taempi jalka laukkarytmillä ja keskeltä laukkarytmillä) tehtiin noin 8×6-aitaa 60 sentin aidoilla.

Varsinaisia aitajuoksuja juostiin noin 8×8-aitaa. Ensimmäiset neljä kierrosta juostiin 68 sentin aidoilla ja noin 7,1 metrin väleillä. Toiset neljä kierrosta juostiin pääasiassa 76 sentin aidoilla niin, että aitaväli kasvoi joka välissä 10 sentillä (7,1-7,8m).

Venla ei aitajuoksuja juossut vaan juoksi 4×60 metriä ilman aitoja sekä teki mm. jonkin verran keskivartaloliikkeitä kuntopalloa heittäen.

Loppuverryttelyn kanssa treeniin aikaa meni noin tunti ja 45 minuuttia.

Lauantain treeni

Eilisessä päivän treenissä mukana olivat Emilia ja Peppi-Rosa. Verryttelyksi viskottiin kuntopalloa noin 12×10-heittoa ja tehtiin lihaskuntoa vähän painon kanssa. Hyppynaruhyppyjä hypittiin paikallaan ja liikkuen noin 10 sarjaa hyppymäärien vaihdellessa 30 ja noin 60 välillä.

Näiden jälkeen Emilia teki voimaa ja Peppi kimmoisuutta sekä vähän voimaa. Emilian voimaosio sisälsi schnelliä 3×10+10x noin 35 kilolla, lantion nostoa 3x10x60-70 kilolla, takareisipenkkiä 3×10+10-toistoa ja muutama sarja liikkeitä ylävartalolle.

Peppi puolestaan teki 3×30 metriä isovuorohyppelyä, 3×30 metriä juoksuloikkaa ja 5×30 metriä yhden jalan juoksuloikkaa. Näiden jälkeen Peppi teki vielä lantionnostoliikettä 3x10x60-70 kilolla.

Treenin loppuun tehtiin vielä lihaskuntoa noin 13×25-toistoa.

Treeni kesti suunnilleen tunnin ja 45 minuuttia.

Huoltava treeni

Tälle viikolle on tullut nyt neljään päivään kuusi treeniä, joten tänään oli taas huoltavan treenin vuoro. Mukana olivat Emilia ja Siiri.

Verryttelyksi tytöt pallottelivat lentopallolla kymmenisen minuuttia. Varsinaisena huoltavana treeninä tehtiin aiemmilta vuosilta tuttu liikkuvuus-/hallintatreeni, joka koostuu noin kymmenestä liikkuen tehtävästä verryttelyliikkeistä, muutamasta keppiliikkuvuusliikkestä ja noin 30:sta eri liikkuvuusliikkestä. Treenin loppuun tehtiin vielä vähän nilkkajumppailuja.

Treeniin aikaa meni vähän alle puolitoista tuntia.

Torstai-illan juoksutreeni

Tyttöjen torstai-illan oikeaa treeniä en ehtinyt kuin osittain seuraamaan. Treenaamassa oli sama nelikko kuin aamulla eli Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri. Nea ja Peppi-Rosa kävivät ulkona verryttelemässä 2,5 kilometriä, toiset verryttelivät sisällä.

Emilian ja Peppi-Rosan treeninä oli:

Liikkuvuuskoordinaatioita 2x60m sekä omat venyttely-/liikkuvuusjutut

Juoksukoordinaatioita 10x40m + 3x20m

Juoksuina 3x4x60m 80% vauhdeilla ja kävelypalautuksilla

Emilia teki loppuverryttelyyn nilkkakävelyitä ja Peppi heitteli vähän kuntopalloa.

Nea ja Siiri korvasivat juoksut kuntopyöräosiolla:

4x4x20-30 sekuntia kovasti, 1-1,5 minuutin palautuksilla

Siiri heitti näiden jälkeen vielä muutaman terävän sarjan kuntopalloa ja teki muutaman leuanvetosarjan. Nea teki vähän lihaskuntoa.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.