Aihearkisto: Emilia

Lauantain aitatreeni

Eilinen tyttöjen treeni oli oikeastaan ensimmäinen tälle vuodelle, joka tuntui aivan kesäharjoitukselta. Lämpötila oli parinkymmenen asteen luokkaa ja lisäksi kentällä puhalteli vielä poikkeuksellinen etusuoran myötätuuli. Treenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät pari kierrosta, jonka jälkeen pelailtiin jalka- ja käsipalloa reilut kymmenen minuuttia. Liikkuvuus- ja venyttelyliikkeitä tehtiin tärkeimmille lihaksille sekä erityisesti takareisien alueelle. Juoksukoordinaatioita juostiin/hypähdeltiin noin 7×20 metriä

Aitakävelyitä käveltiin noin 5×8-aitaa. Yksittäisen aidan yli pyörityksiä ja liu’utuksia seinää vasten tehtiin noin 8×10-toistoa. Aitadrillejä juostiin noin 7×5-aitaa. Näiden jälkeen juostiin piikkareissa yksi noin 40 metrin avausveto.

Varsinaisen aitatreenin alkuun juostiin 3 aitaa (kisavälit ja -korkeus) pari kertaa viiden askeleen rytmillä. Kolme aitaa (Siiri 76cm, 8m väli, toisilla 76cm, 8-8,2m väli) juostiin noin 6 kertaa kolmen askeleen rytmillä. Siiri juoksi lähes kaikki juoksut telinelähdöllä, Peppi muutaman kerran telineistä ja muut juoksut kaikilla pystylähdöillä. Emilia juoksi pari kertaa aitoja ja teki sen jälkeen lopputreenin huoltojuttuja.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Perjantain kuulatreeni

Eilen päivällä käytiin tekemässä Emilian ja Tuulin kanssa kuulatreeni, Emilia heittämällä ja Tuuli työntämällä. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät kolmisen kierrosta, heittelivät kuntopalloa noin 10×10-heittoa, tekivät lihaskuntoa noin 15×10-toistoa sekä normaalit liikkuvuus-/venyttelyjutut.

Kuulapaikalla Emilia heitteli kuulaa alhaalta eteen noin 10 kertaa (3kg, hieman yli 14m) ja pään yli taakse suunnilleen yhtä monesti (noin 15m). Lisäksi Emilia teki nurmella nilkkakävelyitä ja liikkuvuus-/huoltoliikkeitä.

Tuuli puolestaan työnsi kuulatreenin. Ilman vauhtia työntöjä tuli vajaat 10 ja vauhdilla varmaankin reilut 15. Tämä oli nyt ensimmäinen lajiharjoitus tälle kaudelle ulkona, ja työntäminen oli varmaankin sen takia enemmän tai vähemmän hakemista. Yksikään työntö ei lähtenyt oikein niin hyvin kuin normaalit hyvät työnnöt on sisällä lähtenyt. Mutta eiköhän tekeminen jo seuraavassa treenissä normalisoidu normaalille tasolle.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Torstain aamutreeni

Torstaina akatemian aamutreenissä mukana olivat Emilia, Tuuli ja kolme muuta yleisurheilijaa. Tällä kertaa verryttely alkoi parilla hölkkäkierroksella ja jatkui frisbeen kopittelulla sekä frisbeeviesteillä ja venyttelyillä.

Tälläkin kertaa aamutreenissä oli kaksi pääosiota. Ensimmäisessä tehtiin tikapuilla rytmi- ja nopeusjuttuja reilut 20 kertaa.

Toinen osio oli 2-4 pisteestä koostunut rata, jota tehtiin kolmen kisaajan viestinä. Osioina olivat 2 aidan alitus tai ylitys, 3 pikku aidan yli tasajalkahyppyjä, hulavanteen pyöritys tai läpimeno ja tikapuujuoksu. Viestejä juostiin noin kymmenkunta kertaa.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin tunnin ja 15 minuuttia.

Tiistain aamutreeni

Tiistaina aamulla akatemian aamutreeneissä mukana olivat Emilia, Lumi ja kaksi muuta yleisurheilijaa.

Verryttelynä hölkkäiltiin muutama kierros ja juostiin/hypittiin katsomon portaita noin 8 kertaa sekä vähän venyteltiin hieman.

Treenin ensimmäisenä pääosiona käveltiin aitakävelyitä eri tyyleillä noin 20×8-aitaa. Toinen osio oli sitten kuulanheittoja eri tyyleillä, yhteensä noin 16 heittoa.

Treeni kesti reilun tunnin.

Perjantain treeni

Perjantain treenissä mukana oli nelikko Nea, Siiri, Emilia ja Tuuli. Verryttelyhölkkäilyn jälkeen käveltiin aitoja noin 18×5-aitaa ja vähän venyteltiinkin.

Tämän jälkeen ryhmä jakaantui kahteen osaan. Emilia ja Tuuli heittelivät kuntopalloa pariliikkeinä. Toistoja tuli ehkä noin 20×10 heittoa 3 kilon pallolla. ”Kovia” isoja liikkeitä ei kovin montaa tehty vaan pääpaino oli helpommissa ja keskivartalon liikkeissä.

Siiri ja Nea tekivät kimmoisuus-/ponnistustreeniä. Isovuorohyppelyä hypittiin 3×30 metriä ja pituusponnistuksia 3 askeleen rytmillä noin 3×30 metriä. 5-loikkaa ilman vauhtia tai parin askeleen helpolla vauhdilla hypittiin noin 4-5 kertaa. Pituuskasaan 8-10 askeleen vauhdilla pituusponnistuksia tehtiin noin kymmenkunta kertaa.

Loppuun asti treeniä en ehtinyt seuraamaan mutta noin puolentoista tunnin kohdalla oli nuo tehty. Tämän jälkeen treeni jatkui vielä jonkin aikaa omatoimisella osuudella.

Torstain juoksuharjoitus

Torstaina tyttöjen harjoituksessa mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri. Verryttelyksi hölkkäiltiin pari kierrosta ja pelaitiin käsi- ja jalkapalloa kymmenisen minuuttia. Verryttely- ja juoksukoordinaatioliikkeitä tehtiin noin 9×20 metriä ja katsomon pikkuportaita juostiin/hypittiin noin 15 kertaa. Verryttelyn loppuun tehtiin vielä vähän venyttelyjä ja liikkuvuutta. Peppi-Rosalla allergiaoireet oli sen verran voimakkaat, että Peppi ei treenissä enää näiden jälkeen muuta tehnytkään.

Toiset juoksivat avausvedon, 2×20 metriä + 1×40 metriä kiihdytyksiä, 3×60 metriä ins-outseja ja 1×80 metriä vauhtia kiihdyttäen.

Loppuverryttelyjen kanssa treeni kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.