Aihearkisto: Harjoittelu

Tytöillä kisaan valmistautumista

Tyttöjen treenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa, Emilia, Elina ja Oona. Alkuun hölkkäiltiin yksi kierros, jonka jälkeen pelattiin jalkapalloa parikymmentä minuuttia. Verryttelyn loppuun vähän venyteltiin. Näiden jälkeen porukka jakaantui useaan eri ryhmään.

Peppi-Rosa hyppi seivästä noin 15 hyppyä. Näiden perusteella huomenna voi kyllä tulla hyvinkin ennätyshyppyjä. Nea ja Elina tekivät muutaman juoksukoordinaation sekä ottivat telinelähtöjä noin 4×20 metriä. Emilia ja Oona puolestaan tekivät pikkuaitojen yli ponnistuksia nurmella noin 9×6-aitaa. Emilia jatkoi noiden jälkeen vielä samojen aitojen yli tehdyillä lyhyen välin aitarytmiharjoittelilla, joita tuli ehkä noin 8×5-aitaa. Oona puolestaan otti kolmiloikan askelmerkkiä ja hyppi muutamia kolmiloikkia.

Loppuun tehtiin vielä muutamia keskivartalon voima-/hallintaliikkeitä. Treeni kesti puolisentoista tuntia.

Tuulin heittotreeni

Tänään aamupäivällä Tuulilla oli ohjelmassa heittotreeni. Yhden verryttelyhölkkäkierroksen jälkeen tehtiin korkeuspatjalla voimistelujuttuja ja venyttelyt, joiden jälkeen siirryttiinkin jo kuulapaikalle.

Kuulapaikalla heitettiin kuulaa alhaalta eteen ja pään yli taakse, kumpaakin noin 6 heittoa. Kuula työnnettiin paikaltaan ja vauhdilla yhteensä reilut 15 työntöä. Tänään ei työnnöt kyllä olleet ihan niin hyviä kuin harjoitellessa yleensä. Jotenkin etenkin jalat olivat vähän tahmeita.

Toisena lajina heiteltiin keihästä. Ilman vauhtia ja hyvin lyhyellä vauhdilla heittoja tuli yhteensä reilut kaksikymmentä. Nämäkin jatkuivat kuulan tapaan ”ei niin hyvinä” heittoina. Etenkin keihäskontrollin kanssa oli tekemistä.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Maanantain juoksutreeni

Viikko aloitettiin taas juoksutreenillä, jossa mukana oli tällä kertaa kuusikko Nea, Peppi-Rosa, Elina, Emilia, Tuuli ja Sofia. Iltapäivän ajan Joensuussa satoi vettä ja ukostikin melko kovasti mutta sopivasti noin 10 minuuttia ennen treeniä sade kuitenkin loppui. Etukäteen oli siis pelko siitä, ettei treeniä oikein saataisi edes tehtyä mutta lopulta päästiinkin treenaamaan jopa kuuman kosteaan ja aurinkoiseen keliin.

Verryttelyksi hölkkäiltiin 2-3 kierrosta ja tehtiin verryttelykoordinaatioita 10×10-20 metriä (sivulaukat, lantionpyöritysjuoksut, vuorohyppelyt käsiä pyörittäen, jalanheilautuskävelyt, etureisivenytykset + ylöskurkotukset, nokkimiset, askelkyykkykävelyt), vähän tasapainoilua kentän aidalla ja venyttelyt.

Aitakävelyitä käveltiin noin 14×7-aitaa (suoraan, takaperin, sivuttain, jaana-liikkeellä, hypähdellen, väliaskeleella) ja nopeampia juoksukoordinaatiota 6×20 metriä. Verryttelyosion loppuun juostiin vielä yksi 60 metrin avausveto.

Nea ja Peppi-Rosa juoksivat aitatreeniä. 4-aitaa (76cm, 8m) juostiin pari kertaa viiden askeleen rytmillä ja noin 6 kertaa 3 askeleen rytmillä. Molemmilla välijuoksut olivat tällä kertaa selkeästi edellisiä aitatreenejä parempia, eikä välit tuottaneet nyt mitään ongelmia. Molemmilla juoksut olivatkin selkeästi tämän kesäkauden parhaita.

Toiset juoksivat normaalia nopeustreeniä. Emilia otti telinelähtöjä noin 4×10 metriä, 3×20 metriä ja 2×40 metriä. Toiset puolestaan juoksivat 3×40 metriä kiihdytysjuoksuja, 2×60 metriä kiihdytysjuoksuja ja 2×40 metriä täysillä.

Loppuverryttelyn jokainen teki vähän eritavalla. Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.

Keskiviikon Lieksatreeni

Lieksassakin siirryttiin harjoituksissa kesäaikaan ja eilinen treeni käytiin tekemässä keskellä päivää. Tällä kertaa treenaamassa oli pelkästään Aino.

Kahden hölkkäilykierroksen jälkeen verryttelynä heiteltiin keihästä. Nurmella paikaltaan ja yhdellä hypähdyksellä heittoja heiteltiin parikymmentä kertaa. Kovalta alustalta ja hieman reilummalla vauhdilla heittoja heitettiin näiden jälkeen reilut kymmenkunta kertaa.

Verryttelyosion jälkeen juostiin tikapuilla reilut kaksikymmentä kertaa ja tehtiin juoksukoordinaatioina pelkästään pakara- ja suorinjaloin juoksua. Lisäksi juostiin yksi avausveto.

Juoksuosion teemana oli tässä treenissä telinelähdöt. Niitä otettiin yhteensä ehkä noin 12 ja juoksumatkoina 10-20 metriä. Telinelähtöjä ei Ainon kanssa ole otettu koko harjoituskaudella yhtään, eikä viime kesänäkään kovin montaa kertaa. Joten tässäkin harjoituksen aikana saatiin jo monia juttuja tehtyä aiempaa paremmin, mutta tekemistä jäi vielä seuraaviin harjoituksiinkin.

Loppuun tehtiin vielä nurmella vähän nilkkakävelyitä. Treeni kesti hieman reilun tunnin.

Tyttöjen vaihto- ja seivästreeni

Tyttöjen treenissä olivat mukana Nea, Peppi-Rosa, Elina ja 45 minuuttia toisten jälkeen mukaan liittynyt Venla.

Verryttelyksi hölkkäiltiin noin 800 metriä ja pelattiin jalkapalloa parikymmentä minuuttia. Verryttely päätettiin normitapaan pikaisiin venyttelyihin.

Juoksukoordinaatiota tehtiin 4×20 metriä (pakarajuoksut, kuopaisuhyppely ja suorinjaloin juoksu). Reaktiolähtöjä otettiin noin 8×10 metriä ja lähdöt olivat pääasiassa pikaviestin lähtötyylillä. Näiden jälkeen juostiin pikaviestin vaihtoja huomisia kisoja varten niin, että Elina, Peppi ja Nea saivat juosta neljä juoksua. Venla ei näitä juossut vaan teki koordinaatioita ja muutaman oman juoksuvetonsa.

Juoksujen jälkeen Peppi ja Venla hyppäsivät seivästä noin 35 minuuttia ja Nea jumppaili jalkaansa jonkin aikaa.

Treeni kesti Pepillä kaksi tuntia, Nealla vähän vähemmän, Elinalla puolitoista tuntia ja Venlalla noin tunnin ja vartin.

Tuulin lajiharjoitus

Tuulin päivän harjoitus alkoi parilla hölkkäkierroksella sekä korkeuspaikalla tehdyillä perusvoimisteluilla ja venyttelyillä. Ennen korkeushyppyjen aloitusta tehtiin myös muutamia hyppelykoordinaatioita ja ponnistustapailuja.

Korkeuspatjalle hypittiin saksihyppyjä noin 8 kertaa ja normihyppyjä ehkä noin 10-15 kertaa. Hypyn perustasoja on saatu kevään aikana nostettua hieman ja nyt tavoitteena olisi saada oikeaan suuntaan lähteviä hyppyjä silloin kun rima on korkeimmillaan. Välillä hieman matalempaa hypyt jo lähtevät kunnolla ylöspäin, mutta riman noustessa hypyt hieman kaatuvat läpi.

Hyppyjen jälkeen siirryttiin kuulapaikalle. Vauhdittomia työntöjä työnnettiin hieman vajaat kymmenen kertaa ja vauhdillisia hieman reilut kymmenen. Ihan työnnöt ei olleet niin hyviä kuin parhaissa treeneissä, mutta kisassa voi tulla silti hyviäkin työntöjä. Nyt kuitenkin on olemassa ajatus siitä millaisia työntöjä haluttaisiin ja osioita siitä tuleekin vuoronperään työntöihin.

Treeni kesti reilut puolitoista tuntia.