Aihearkisto: Harjoittelu

Siirin loikkatreeni

Siirin kanssa on tänä kesänä pyritty melko säästeliäästi hyppäämään pituus- ja loikkatreenejä. Ja samalla tavalla on tarkoitus jatkaa myös kesää eteenpäinkin. Mutta vastaavasti kun lajitreenejä tehdään vähän, on ne tarkoitus tehdä entistä laadukkaammin.

Tämän päivän treeni alkoi normaaleilla hölkkäilyillä, noin 10×6-aidan aitakävelyillä sekä jatkui huolella tehdyillä liikkuvuus- ja huoltavien liikkeiden osuudella.

Nurmikolla hyppelyrytmisiä koordinaatioliikkeitä tehtiin noin 8×20 metriä. Pikkuaitojen (30cm, 4kpl) hypeltiin erilaisia loikkasarjoja noin 12×4-hyppyä. Näissä tehot olivat ihan reippaan kovia.

Näiden jälkeen siirryttiin hiekkakasalle piikkareissa. 5-loikkaa parin askeleen vauhdilla hypättiin noin 5 kertaa, 3-loikkaa 8 askeleen vauhdilla pari kertaa, 2-loikkaa muutaman askeleen vauhdilla reilut puolenkymmentä kertaa ja loppuun vielä 3-loikka noin 8 askeleen vauhdilla kaksi kertaa. Näistä etenkin viimeinen kolmiloikka oli taas sitä ”hyvää Siiriä”. Tämän tyyppinen loikkakokonaisuus kun saadaan kisaan onnistumaan, voidaan olla hyvinkin tyytyväisiä.

Aikaa treeniin meni kokonaisuudessaan pari tuntia.

Tuulin ja Lumin maanantaitreeni

Tänään aamupäivällä käytiin Tuulin ja Lumin kanssa treenaamassa lajitreenejä. Tuulilla ohjelmassa oli kuulan lajitreeni ja Lumilla pituushyppyjä ja vähän pidempiä vetoja.

Verryttelyksi hölkkäiltiin sekä tehtiin melko huolellisesti liikkuvuusjuttuja sekä vähän keskivartaloa. Lisäksi juoksukoordinaatioita juostiin 4×20 metriä ja vauhditonta pituutta hypättiin 6 hyppyä.

Tämän jälkeen Tuulin lopputreeni olikin kuulantyöntöjä. Vauhditta työntöjä tuli kymmenkunta, joista osa nelikiloisella. Ja vauhdillisia ehkä kymmenkunta. Ensimmäinen kunnollinen vauhdillinen meni hieman yliastuttuna noin 12,30:een eli suunnilleen metrin ennätystä pidemmälle. Muut työnnöt ei ihan noin pitkiä olleet ja kovin moni hyvä työntö ei vieläkään ringissä pysynyt. Mutta eteenpäin on taas menty ja karnevaaleilla torstaina toivottavasti ennätyslukemat virallisestikin muuttuvat uusille lukemille.

Lumi hyppi ensin nurmella muutamia ponnistuksia sekä loikkia. Sitten pituuskasassa lyhytvauhtisia hyppyjä vajaat kymmenen kertaa ja pidemmällä vauhdilla myös vajaat kymmenen hyppyä. Hyppyjen jälkeen Lumi vielä juoksi 1×60 metriä + 2×150 metriä kovasti noin 10 minuutin palautuksella. Nyt Lumin kanssa on saatu kaikki 7-ottelun lajit käytyä jollain tavalla läpi. Ensi viikolla on tarkoitus otella sitten ottelu läpi ja ennen sitä vielä yritetään kuntoa ja lajitekniikoita viimeistellä kisakuntoon, jotta ottelusta riittävän ehjästi läpi päästään.

Treeni kesti Tuulilla puolisentoista tuntia ja Lumilla noin kaksi.

Juhannusaaton aitajuoksutreeni

Eilisessä treenissä mukana olivat Nea, Peppi-Rosa ja Emilia. Keli tässä juhannusaaton treenissä oli aitajuoksua ajatellen täydellinen, hellettä ja sopivasti myötäistä tuulta takasuoralla.

Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät pari kierrosta ja lisäksi pelailtiin käsi-/jalkapalloa reilut 10 minuuttia. Verryttelyn loppuun tehtiin vielä liikkuvuutta, aitapyörittelyjä seinää vasten ja pari aitadrilliä.

Ennen aitajuoksuja tytöt tekivät vielä muutamia juoksukoordinaatioita ja juoksivat yhden avausvedon.

Varsinainen aitajuoksuosio oli sitten hyvin yksinkertainen, ensin pari kertaa 7-aitaa viiden askeleen rytmillä. Ja sen jälkeen juostiin 7 aitaa (väli 8,25-8,5m) 3 askeleen rytmillä noin 3 kertaa ja lisäksi muutama aita pari kertaa. Osa juoksuista lähdettiin telineistä.

Nyt sitten huilaillaan juhannus ja maanantaina kuukausikisoissa tarjolla on aitajuoksukisa missä on tarkoitus juosta.

Treeni kesti vajaat pari tuntia.

Helppoa juoksemista ja voimaa tyttöjen treenissä

Tyttöjen treenissä tänään oli mukana kolmikko Peppi-Rosa, Siiri ja Emilia. Verryttelyhölkkäilyn päälle heiteltiin vähän frisbeetä, tehtiin verryttelyliikkeitä noin 12×20 metriä sekä normaaleja liikkuvuusjuttuja ja vähän lihaskuntoa.

Treenin ensimmäinen pääosio oli juoksuosio, joka tehtiin tällä kertaa kokonaisuudessaan avojaloin nurmikolla. Osion alkuun tehtiin tikapuita noin 10 kertaa. Pikkuaitojen (9kpl) juostiin polvennostojuoksuilla ja normijuoksuilla noin 15 kertaa. Lisäksi juostiin 2×80 metriä helppoja juoksuvetoja.

Toinen osio oli sitten voimaosio, joka tällä kertaa tehtiin ulkokuntosalilla. Kahdet 10 toiston sarjat tehtiin rintaprässiä ja jalkojen nosto-vatsoja. Maastavetoa tehtiin 3×6-toistoa ja pohjenousua 3×10-toistoa. Etureisi-, takareisi- ja pakaralaitetta tehtiin kaikia 2×10+10-toistoa. Painot kaikissa liikkeissä olivat vähän epämääräisiä, osassa oli lisäpainoa ja osa tehtiin pelkällä laitteen omalla painolla.

Treenin loppuun tehtiin vauhdittomia pituushyppyjä kuusi kertaa ja normihöntsäilyä.

Harjoitus kesti noin tunnin ja 45 minuuttia.

Korkeutta ja aitoja Lumin treenissä

Lumin kanssa käytiin tänään päivällä tekemässä taas lajitreeniä, tällä kertaa korkeutta ja aitajuoksua. Verryttelyksi hölkkäiltiin vähän, , juoksenneltiin/hypittiin katsomon pikkuportaita noin 15 kertaa sekä tehtiin venyttely-/liikkuvuusjutut.

Hyppelykoordinaatioita tehtiin noin 8×20 metriä, joiden jälkeen alettiin hyppiä korkeutta. Hyppyjä tuli yhteensä noin 15 ja viimeiset hypyistä näyttivät jo hyviltä. Vajaan parin viikon päästä on tarkoitus avata ottelukausi ja tämän treenin perusteella korkeuskin saadaan tuohon kisaan mennessä riittävään kisakuntoon.

Aitajuoksuosion alkuun tehtiin seinää vasten muutamia pyörittelyjä sekä juostiin muutaman kerran 4 aitaa 5 askeleen rytmillä. 4 aitaa (84cm, väli 8m-8,3m) juostiin kolmen askeleen rytmillä noin 6 kertaa. Nyt kun muutamia aitoja päästiin jo näillä väleillä, saadaan aitajuoksukin toivottavasti kisakuntoon ensi viikon aikana yhdellä-kahdella lajitreenillä.

Loppuverryttelyjen kanssa treeniin aikaa meni hieman reilut kaksi tuntia.

Tiistain tyttöjen treeni

Tyttöjen normitreenissä olivat tänään mukana Siiri ja Peppi-Rosa. Verryttelyksi tytöt hölkkäilivät vähän, jonka jälkeen nurmella tehtiin erilaisia verryttelyliikkeitä. Tässä vaiheessa Siirillä olo muuttui sen verran sairaaksi, että katsottiin järkevämmäksi lopettaa treeni pelkkään osittaiseen verryttelyyn. Joten Peppi-Rosan kanssa jatkettiin sitten treeni loppuun kahdestaan.

Peppi jatkoi verryttelyn loppuun muutamilla liikkuvuusjutuilla.

Aitakävelyitä ja -drillejä tehtiin noin 11×6-aitaa ja helposti juostiin matalien aitojen yli noin 3×4-aitaa. Päivän varsinaisena pääosiona oli telineistä juostut 3-aidan (76cm, väli noin 8m) juoksut. Noissa keskityttiin erityisesti ensimmäiselle aidalle tuloon. Juoksuja juostiin ehkä noin 10 kertaa.

Aikaa treeniin meni vajaat kaksi tuntia.