Aihearkisto: Anssi

Suunnistuskauden avaus

Keskiviikkona kävin avaamassa myös suunnistuskauden Lieksan Rastin kuntosuunnistuksissa. Suunnistus oli Sittalammen ympäristössä, joten maasto oli hyvinkin helppoa. A-rata oli 4,4 kilometrin mittainen. Aikaa tuohon meni hieman vajaat 34 minuuttia.

Tänä keväänä en ole vielä juoksulenkeilläkään käynyt, joten juokseminen ei varsinaisesti kovin helppoa ollut. Mutta tulipahan kausi aloitettua. Reilu kuukausi on aikaa Jukolan Viestiin.

1002 kilometriä kasassa – hiihtourakka valmi

Perjantaina sain talven hiihtotavoitteen täyteen kun 31 kilometrin lenkin ansiosta täyteen tuli 1002 kilometriä. Toissa talvena hiihdin tasan tuhat kilometriä ja viime talvena kilometrin enemmän. Tänä vuonna tavoitteena oli jälleen lisätä tuohon yksi kilometri. Alkutalvena kilometrejä tulikin ihan kivasti mutta helmikuussa hiihtopäiviä tuli sen verran vähän, että jopa itseltäni meinasi hieman uskoa loppua tavoitteeseen pääsystä.

Onneksi kuitenkin kelit pysyivät hyvinä ja lunta oli niin paljon, että vuoden parhaat kelit tulivat nyt huhtikuun puolella. Tällä viimeisellä viikolla kävin maanantaista perjantaihin joka aamu hiihtämässä 20-37 kilometrin lenkkejä ja näin tavoite lopulta tuli täyteen. Tarvittaessa vielä tulevallakin viikolla olisi ollut mahdollista kasata lisäkilometrejä mutta nyt siis perjantain jälkeen ei enää suksille tarvitse nousta.

Tällä kertaa talven hiihtokilometrit tulivat sillä tavalla ”erikoisesti”, ettei mukana ollut yhtään laturetkeä eikä aiempina talvina pidettyä ”mummolan 12 tai 24 tunnin hiihtoa”. Enkä käynyt kilometrejä kasaamassa jäähiihtoinakaan kertaakaan. Lisäksi kaikki hiihdot olivat aamupäivien tai päivien aikana niin, etten suksilla ollut kertaakaan klo 15:n jälkeen eli kaikki hiihdot tulivat valoisen aikaan.

Tiistaiaamun hiihtolenkki

Tänään pistäydyin aamulla taas hiihtämässä. Hiihtokelit ovat tällä viikolla aamuisin aivan loistavat. Nytkin ladut olivat lähes täydellisessä kunnossa ja luisto oli kokonaisuudessaan vuoden tähän mennessä paras. Loisto-olosuhteiden ansiosta myös vauhti oli reipasta.

Yhteensä hiihtelin 33 kilometriä ja aikaa meni tasan 2 tuntia. Nyt kasassa on 898 kilometriä eli jäljellä näille lumille olisi vielä 104 kilometriä. Tavoitteena olisi päästä tavoitteeseen vielä tämän viikon aikana. Saa nähdä kuinka käy.

30 kilometriä hiihtoa

Tälle viikolle on aamuille säätiedotuksen mukaan luvassa loistavia hiihtokelejä. Tänäänkin aamulla sellainen oli kun lämpötila oli noin asteen pakkasella. Ja kun Joensuussa ei vielä aamulla oltu latuja ajettu, oli ladut todella liukkaassa kunnossa.

Kävinkin hiihtämässä 30 kilometrin lenkin vapaalla, aikaa siihen meni 1.59. Ensimmäinen puolikas lenkistä oli selkeästi toista vauhdikkaampaa. Osaltaan siihen vaikutti se, että loppupätkän ajan alkoi hieman satelemaan lunta, minkä takia luisto alkoi pikku hiljaa heiketä. Eikä itseasiassa perinteisen ladulla enää edes alamäissä luistanut sukset kovinkaan kaksisesti vaan nekin oli mentävä vapaan uraa pitkin. Jos keli olisi pysynyt yhtä hyvänä kuin mitä se oli alussa, olisi loppuajasta tippunut varmaan viisi minuuttia pois.

Nyt kasassa on 795 kilometriä, eli vielä hiihdettävää riittää.

705 kilometriä kasassa

Pitääpä välillä taas päivittää omia hiihtoja, jotta omatkin laskut pysyvät oikeina. Tänään kävin hiihtelemässä 25 kilometriä vapaalla tyylillä. Tänäkin talvena on tullut hiihdettyä perinteisellä selkeästi enemmän kilometriä kuin vapaalla. Ja kun vieläkään ei mitään poikkeuksellisen luistavia kelejä ole vapaalle ollut, on hiihtovauhti käytännössä samaa molemmilla tyyleillä. Nyt tuo 25 kilometrin lenkki meni juuri alle 2 tuntiin.

Yhteiskilometrimäärä on nyt 705 kilometrissä. Matkaa tuhanteen kilometriin olisi siis vielä reilun kymmenen hiihtokerran verran.

24 kilometriä hiihtoa

Tänään kävin Lieksassa hiihtelemässä 24 kilometrin lenkin. Nyt kasassa on 582 kilometriä. Viimeisen 6 päivän aikana kilometrejä on 112 kilometriä. Jos tätä tahtia kilometrit karttuvat niin, 1000 kilometrin ylitys on tällekin talvelle mahdollista. Kovin paljoa suunnittelemattomia huilipäiviä ei kuitenkaan saisi enää tulla.