Aihearkisto: Heidi

Heidi pituudessa 489

Lauantaina oli todennäköisesti kesän viimeinen kisa minun urheilijoiden osalta kun Heidi hyppäsi pituutta Pyhäselän Heitto-Hyppypäivillä. Hypyissä oli askelmerkin kanssa ongelmia ja tulokseksi siksi jäi 489. Askeleet osuivat vähän minne sattuu, osa meni yliastutuksi ja suurin osa jäi selkeästi lankusta. Pisin hyppy oli noin 530:n luokkaa mutta yliastuttujahan ei virallisesti mitata.

Heidin pituustreeni

Viikonloppuna Heidin on tarkoitus mennä kokeilemaan pituushyppykuntoaan kisoihin, joten nämä viimeiset pari viikkoa on vähän reenailtu sitä varten. Tämän päivän treenissä verryttelyhölkän ja venyttelyjen jälkeen tehtiin tikapuujuttuja kymmenkunta kertaa. Koordinaatioita, lähinnä hypähdellen, tehtiin noin 10×20 metriä. Verryttelyn loppuun juostiin yksi avausveto.

Pituustreenissä itsessään oli tällä kertaa kaksi tavoitetta: hypyt sellaiseksi että vauhti jatkuisi hyvin eteenpäin ja askelmerkki kisaa varten kuntoon. Jatkuvia pituusponnistuksia kolmen ponnistuksen sarjana tehtiin muutamia kertoja ja pituuslankulta ponnistuksia pari kertaa. Reilun 13 metrin vauhdilla pompittiin puolenkymmentä hyppyä ja siitä pidennettiin kaksi askelta kerrallaan aina muutaman hypyn jälkeen niin, että lopulta hypättiin nin 25 metrin vauhdilla. Yhteensä treenissä hyppyjä tuli ehkä noin 15. Molemmissa treenin tavoitteessa onnistuttiinkin riittävän hyvin, kehitystä viime viikon treenistä oli huomattavasti. Joten kyllä viikonlopun kisa voi tämän treenin perusteella mennä hyvin. Hyppyjen pitäisi kaiken järjen mukaan olla Heidin kaikkien aikojen parhaita pituushyppyjä.

Loppuverryttelyn kanssa treeni kesti tunnin ja 40 minuuttia.

Heidillä treenissä vaihteeksi pituutta

Heidin kesän korkeuskisat on hypätty mutta mahdollisesti loppukaudelle tulee vielä ainakin pituuskisa ensi viikolla. Tänään sitten treenailtiin sitä varten.

Normiverryttelyn jälkeen tehtiin hyppelyliikkeitä 9×20-30 metriä liikkeiden ollessa isovuorohyppely, pituusponnistuksia laukkarytmillä ja polvennostohyppelyä saksauksilla. Avausvetoja juostiin pari kertaa 50 metriä parilla lankulle tuloa mallaavalla tihennyksellä.

Pituuskasalla hypittiin 12 metrin vauhdilla noin 6 ponnistusta, 16 metrin vauhdilla noin 5 kokonaista hyppyä ja 20 metrin vauhdilla noin 4 hyppyä. Hypyissä näkyi hieman tällä viikolla alkanut koulu, joka on vienyt paikkoja hieman jumiin. Mutta hypyt kyllä parantuivat treenin edetessä ja kun hyppyihin otetaan lisää vauhtia niin hypyt kyllä alkavat lentääkin vieläkin pidemmälle.

Loppuverryttelyksi tehtiin nilkkakävelyitä nurmella. Treeni kesti tunnin ja 40 minuuttia.

Kesän Sm-kisat takanapäin

Eipä menneet tämän vuoden Sm-kisat urheilijoillani ihan nappiin. Oikeastaan ei lähellekään. Nyt viikonloppuna Iida oli 19-vuotiaiden Sm-kisoissa Savonlinnassa hyppäämässä 3-loikkaa ja pituutta ja Heidi 22-vuotiaiden Sm-kisoissa hyppämässä korkeutta.

Iidan eilisessä 3-loikkakisassa pisin mitattu hyppy oli 10,72. Viikko sitten meni reilut 40 senttiä pidemmälle ja eilen olisi ihan hyvin voinut mennä vieläkin pidemmälle. Mutta ei vaan mennyt. Tälläinen kolmen hypyn kisa vaan tuntuu Iidalle olevan aina vaikea.

Tänään pituuskisassa oli erinomainen mahdollisuus päästä loppukilpailuun. Siihen olisi vaaditty vain 514 mutta ainoa hyvä hyppy oli yliastuttu. Sillä hypyllä jatkopaikka olisi ollut mahdollinen mutta yliastuttujahan ei pituudessa mittailla. Varmasti muillakin oli toki hyviä yliastuttuja. Joka tapauksessa päivän tulos 491 ei ole sitä mitä Iidalle päivän kisasta olisin toivonut.

Heidi kävi Lahdessa hyppäämässä kisan, josta muistona on vain kolme ruksia aloituskorkeudesta 158. Joten eipä siitä kisasta sitten muuta.

Heidin punttitreeni

Heidin viimeistely treeni Sm-kisoja varten tehtiin tänään punttisalilla. Perusverryttelyn jälkeen tehtiin yhden jalan maastavetoa ja yhden jalan rinnallevetoja yhdet noin 5 toiston sarjat. Rinnallevetoa vedettiin 6x40kg + 3×50/50/55/60 kilolla ja ylöstyöntöä terävällä saksauksella 4+3+3×40 kilolla. Pakaraliikettä vaparin nostolla smith-laitteessa tehtiin 3×5+5×30 kilolla ja noiden jälkeen hypättiin kyykkyhyppyjä 3x4x8 kilon tangolla.

Treenin loppuun heitettiin vielä 4×10 kuntopallon heittoa räjähtävästi (vatsa, kierrot seisten ja alaspäin heitto) ja juostiin 3×60 metriä rennon kovia vetoja.

Treeni kesti tunnin ja 45 minuuttia.

Heidin hyppytreeni

Heidin päivän treeni alkoi jalkapalloverryttelyllä Katajan junnujen kanssa joiden jälkeen tehtiin vielä normaaleja verryttelyjuttuja. Tämän päivän treenin teemana oli hypätä viimeinen hyppytreeni ennen sunnuntain 22-vuotiaiden Sm-kisoja. Hypyt vaikuttivat helpon ja hyvän oloisilta kaikista ”alakorkeuksista” eli noin 157:ään asti. Tuon ylityksen jälkeen ylityksiä ei sitten enää tullutkaan. Hypyt olivat kuitenkin parempia kuin edellisessä hyppytreenissä mutta hyppäämisen laatu vaihteli turhan paljon hyppyjen välillä. Toisaalta eilispäivän juoksutkin painoivat jonkin verran vielä jaloissa.

Treeniin meni aikaa pari tuntia.