Aihearkisto: OonaM

Aamulla pelailuja ja punttitreeni

Akatemian aamutreenissä pelattiin jalkapalloa tänään koko tunnin treenin ajan. Mukana oli kuusi urheilijaa, joiden joukossa Iida, Oona ja Sanna. Tuommoinen tunnin pelisessio on kyllä jo kunnollinen kestävyystreeni, ja semmoisia tässä vaiheessa vuotta pitääkin saada tehtyä.

Sannan kanssa jatkettiin tuon yhteisen peliosion jälkeen vielä punttitreenillä. Parin verryttely rinnalleveto sarjan jälkeen nostettiin rinnalle 4×40/50 kiloa + 3×55/60 kiloa. Yhden jalan maastavetoa tehtiin 5+5×30/40 kilolla ja ylöstyöntöä 3x4x30 kilolla. Penkkikyykkyä tehtiin 6×60/80/90 kilolla ja hauista+ylöstyöntöä 3x10x6 kilon käsipainoilla. Loppuun tehtiin vielä lihaskuntoa normaalisti.

Sannalla treeni kesti kokonaisuudessaan reilut kaksi tuntia.

Akatemiatreenit käyntiin

Tänään pyörähtivät käyntiin urheiluakatemian aamutreenit. Syyskuun loppuun asti aamutreenit ovat enemmän tai vähemmän puuhastelua kun osalla porukasta kisakausi on jo loppunut ja osalla vastaavasti on vielä kauden pääkisat jäljellä.

Tänään ohjelmassa oli vain kevyttä pelailua noin 50 minuuttia. Peleinä olivat ultimate ja jalkapallo. Meikäläisistä mukana olivat Iida, Oona ja Sanna.

Oonan juoksutreeni

Oonalla oli tänään ohjelmassa vajaan puolentoista tunnin treeni. Kolmen kilometrin alkuhölkän jälkeen tehtiin nurmikolla verryttelykoordinaatioita 8×20 metriä sekä vähän venyttelyjä.

Päivän vetotreeninä tehtiin yhden avausvedon jälkeen 5×200 metriä koko ajan hieman kiihtyvillä vauhdeilla. Ensimmäinen veto oli noin 40 sekuntiin ja viimeinen hieman yli 35:een.

Loppuverryttelyksi Oona vielä juoksi pari rentoa juoksua avojaloin nurmella ja hölkkäili vähän.

Viikko alkuun pituustreenillä

Kalevan Kisa-viikonlopusta palattiin tänään normirytmiin. Päivän ensimmäisessä treenissä olivat Niina, Iida ja Oona. Verryttely oli kaikilla samanlainen, eli vähän nurmella hölkkäilyä, aitakävelyitä, tikapuilla nopean rytmin juttuja, pari koordinaatioita ja liikkuvuusjutut päälle.

Niinan jatkoi tuosta noin seitsemällä pituusponnistuksella 3 aidan yli 3 askeleen rytmillä. Ja sitten hypättiin lyhyen vauhdin pituushyppyjä reilut puolenkymmentä ja täydellä vauhdilla kymmenkunta kertaa. Tänään hypyt olivat parhaita mitä Niinan olen tämän kesän treeneissä nähnyt hyppäävän. Joten toivottavasti viikonlopun Sm-kisoissa nähdään toivotunlainen tason korotus.

Iida juoksi ensin puolenkymmentä askelmerkkijuoksua (osan ihan kunnon ponnistuksen kanssa). Aitojen yli ponnisteltiin Iidankin kanssa pari kertaa. Täysivauhtisia hyppyjä Iida hyppäsi vajaat kymmenen kertaa. Iidalla oikeastaan kaikki hypyt olivat vähintään viiden metrin luokkaa.

Niina ja Iida höntsäilivät vähän loppuverryttelyksi.

Oonan treeninä oli katsomon portaissa juoksuja ja ponnistuksia lähes ylös asti noin kymmenkunta kertaa. Noiden jälkeen Oona kävi vielä hölkkäilemässä muutaman kilometrin.

Oonalla treeni kesti puolisentoista tuntia ja toisilla noin kaksi tuntia.

Loikkaa ja nopeutta aamun treenissä

Niinan ja Oonan kanssa hölkkäiltiin pari kierrosta nurmikolla aamupäivän treenin verryttelyksi. Lisäksi tehtiin verryttely- ja liikkuvuuskoordinaatioita noin 10×20 metriä ja venyteltiin normaalisti ja keskivartalolle tehtiin pari aktivointiliikettä.

Niina jatkoi tuosta tekemällä hyppelykoordinaatioita 5×20 metriä. Ja sitten siirryttiinkin pituuskasalle. 5-vuoroloikkaa hypittiin noin 7 kertaa. Nämä eivät tänään lentäneet oikein mihinkään. 3-loikkaa noin 7 askeleen vauhdilla Niina pomppi lähes 20 kertaa. Vauhdista tehtävät loikat kulkevat tällä hetkellä huomattavasti vauhdittomia paremmin. Tänäänkin useilla kerroilla kaikki loikat olivat kimmoisan näköisiä. Useilla kerroilla lensi yli 10 metriä.

Oona teki juoksukoordinaatioita 6×20 metriä ja juoksi 7×100 metriä reipasta vauhtia (16-18 sekuntiin). Viimeinen oli sitten hieman nopeampi tasan 15 sekuntiin.

Treeni kesti vähän alle kaksi tuntia.