Aihearkisto: Kilpailut

Tuuli ja Sofia Hannes Junior Gameseissa

Tuuli ja Sofia olivat eilen ja tänään Kuopiossa kisatuissa Hannes Junior Gameseissa. Tuuli kisaili eilen kuulassa ja korkeudessa, Sofia eilen 100 metrillä ja pituudessa sekä tänään 80 metrin aidoissa.

Tuuli työnsi kuulassa kauden parhaansa 10,99 ja sivusi korkeudessa ennätystään 135. Molemmissa olisi ollut varaa hieman parempiinkin tuloksiin, mutta etenkin kuulatuloksen palaaminen ”normaalille” tasolle oli hyvä juttu.

Sofia juoksi eilen 100 metriä pienessä vastatuulessa aikaan 13,60 ja pituudessa jalat alkoivat vähän temppuilemaan ja tulokseksi tuli 473. Tänään sitten aidat olivat selkeästi viikonlopun parasta antia ja pienestä vastatuulesta huolimatta syntyi oma ennätys 12,25.

Moniottelut Kiihtelysvaarassa

Tiistai-iltana Kiihtelysvaarassa kisattiin moniottelujen piirinmestaruuksista. Mukana meidän ryhmästä olivat 15-sarjassa Peppi-Rosa ja Elina sekä 14-sarjassa Sofia. Aitajuoksussa 14- ja 15-vuotiaat juoksivat eri erissä, mutta muuten sarjat tekivät lajit samaan aikaan.

80 metrin aidoissa Sofia juoksi oman ennätyksensä 12,42 eli paransi viime viikkoisesta 7 sadasosaa. Juoksu on tällä hetkellä sellaista perusnättiä, josta varmasti muutamalla kisastartilla ja sopivalla vastuksella tulee tippumaan vielä aika paljonkin. Korkeutta Sofia ei tänä kesänä ole kovinkaan monesti hypännyt ja siten 145:n tulos on tällä hetkellä aikalailla perustulos. Talvikaudella meni kuitenkin 158 joten potentiaalia on paljon parempaankin. Pituudessa syntyi niinikään perustulos 482. Keihäässä puolestaan oma ennätys kohentui hieman, nyt meni 32,72. 800 metriä taittui ajassa 3.03,17. Yhteispisteitä kertyi 2109.

Peppi-Rosa teki itselleen hyvät perustulokset aidoissa (13,03), korkeudessa (120), keihäässä (18,38) ja 800 metrillä (2.55,82). Pituudessa tuli päivän paras onnistuminen kun pisin mitattu hyppy oli 461. Elinalla aitajuoksussa tuli pieni uskonpuute heti ensimmäisellä aitavälillä ja kaikki välit menivät sitten 5 askeleella (aika 15,26). Korkeudessa Elina ylitti Pepin tavoin 120 ja pituutta meni 442. Keihään tuloksen varmistusheitto kantoi 8,85 ja päätöslaji 800 metriä meni aikaan 3.13,71.

 

Joensuu Junior Games

Keskiviikkona ennen Motonet GP:tä kisattiin nuorten kisat, Joensuu Junior Gamesit. Meidän ryhmäläisillä oli kisoissa hyvä osanotto kun kaikki kilpailukuntoiset kisasivat omissa lajeissaan.

15-sarjan tyttöjen aitajuoksussa Sofia juoksi ensimmäisen 80 metrin aitakisansa ja Peppi-Rosalle kisa oli tämän kesän ensimmäinen. Kisoissa sattui sellainen erikoisuus, että keli oli lämmin ja pikajuoksut saatiin silti juosta etusuoralla myötätuuleen. Tytöillä tosin vain 0,2 m/s mutta kuitenkin. Tytöt juoksivatkin hyvin, kaikki neljä kisaan osallistunutta juoksivat omat ennätyksensä. Sofia voitti juoksun ajalla 12,49 ja Peppi-Rosa oli kolmas 12,74:llä. Sofialla ensimmäiset viisi aitaa tulivat todella hyvin, sitten matka rupesi hieman painamaan ja seitsemänteen aitaan tuli pieni kosketus joka jätti vähän parannettavaa seuravalle kerralle. Pepillä juoksu oli tällä kertaa hyvin tasapainoinen koko matkan ajan ja etenkin lähtö ja kiihdytys olivat parempia kuin kisoissa normaalisti. Tyttöjen väliin juoksi Sofian tavoin 14-sarjalainen Savonlinnan Riennon Siiri Nyyssönen ajalla 12,70. Siiri on juuri muuttanut Joensuuhun ja tulee maanantaina ensimmäistä kertaa meidän treeneihin.

17-sarjan 100 metrillä meidän ryhmäläisistä olivat Emilia, Elina ja Sofia. Emilia juoksi kolmanneksi ennätyksellään 13,09, Sofia oli viides 13,50:llä ja Elina kuudes ajalla 13,64. Emilialla juoksu ei ollut ihan niin hyvää mitä se harjoitellessa parhaimmillaan on. Pientä kisapuristamista oli havaittavissa mutta se häviää vain kisoja juoksemalla. Sofialla painoi kymmenkunta minuuttia aiemmin juostu aitakisa vielä jaloissa, eikä aika ollut sen takia tuon parempi. Elina jäi viime kesän ennätyksestään 7 sadasosaa mutta paransi avauskisastaan 38 sadasosaa, eli juoksu on menossa selkeästi parempaan suuntaan. Juoksussa myötätuulta oli 0,9 m/s.

15-sarjan kolmiloikassa Oona hyppäsi neljänneksi tuloksella 9,90. Viime viikolla treenissä saatiin jo tehtyä hyviä hyppyjä, mutta nyt kisassa ensimmäiset kolme kierrosta olivat vielä teknisesti melko kaukana niistä hypyistä. Neljännellä tuli jo kohtalaisen hyviä loikkia, viides kierros hieman epäonnistui ja kuudennella tuli varmaankin kesän parhaat hypyt mutta yliastuttuna. Tulokseksi jäi siis 9,90. Mutta jo keväällä mietittiin niin, että ennen Sm-kisoja täytyy saada enemmän kuin 1-2 kisaa hypättyä, jotta kisaankin saadaan onnistuneita hyppyjä aikaiseksi. Tämänkertainen tulos on kuitenkin 27 enemmän kuin edellisessä kisassa, mutta ei siis todellakaan vielä sellainen kuin pitäisi/voisi olla. Kisan voittoon hyppäsi muuten Savonlinnan Siiri tuloksella 10,83.

Tuuli Lieksassa kisaamassa

Keskiviikkona kisattiin Lieksassa Junnukisat, joihin Tuulikin tuli kisaamaan. Pituushypyssä Tuuli hyppäsi pisimmillä hypyillään 440 vaikka vastaista tuulta oli -1,7 m/s. Hypyt olivat nyt selkeästi parempia kuin mitä esimerkiksi tiistaina harjoituksissa.

Toisena lajina Tuuli heitti keihästä. Siinä tulokseksi jäi 28,38. Heittotekniikka on tällä hetkellä vähän sekaisin ja heittokontrolli enemmän ja vähemmän kateissa. Lisäksi viimeisellä heitolla käsi vielä kipeentyi melko ärsyttävästi.

Seuracup Joensuussa

Eilen kisattiin Joensuussa Seuracupin 1. osakilpailu. Mukana minun urheilijoista Peppi-Rosa T15 seipäässä, Oona N17 3-loikassa, Elina T15 kuulassa, Nea ja Sofia T15 100 metrillä, Tuuli N17 kuulassa, Emilia N17 200 metrillä ja Elina, Peppi-Rosa, Nea ja Sofia T15 pikaviestissä. Lisäksi lieksalaisista Eero kilpaili P13 60 metrillä ja P15 seipäässä sekä Aino T15 seipäässä.

Heti kisojen alussa liikkelle lähti kolme meikäläisten lajia. Peppi-Rosa hyppäsi seipäässä perustuloksensa 210. Pepin hypyt oikeastaan vaan odottavat sitä, milloin ennätys kerralla kohentuu reilusti, varaa kyllä olisi vaikka kuinka. Oonalla 3-loikkakisa ei oikein sujunut suunnitellusti. Kaksi ensimmäistä hyppyä olivat yliastuttuja ja kahdessa viimeisessäkään ei askel ihan kohdilleen. Ja kun hypytkään eivät sitten ihan täydellisiä olleet, jäi tulokseksi 9,63 pieneen vastatuuleen hypättynä. Elina oli itselleen hyvin epätyypillisessä kuulassa ja siinä tulokseksi tuli 5,76.

Sadalla metrillä Nea ja Sofia juoksivat tiukan kisan, Nealla aika 13,29 ja Sofialla 13,33. Juoksussa oli pientä vastatuulta. Ainakin Nealla olisi normaalilla hyvällä juoksulla ollut mahdollista selkeästi kovempaan aikaan, mutta nyt ei sattunut hyvä päivä kohdalle. Tuulilla kuulakisa oli samantyyppinen kuin perjantaina Espoossa ja tiistaina harjoituksissa. Kuulavire ja -tekniikka ei siis ole ihan sillä tasolla kuin vielä loppukeväällä oli. Tulokseksi jäi 10,43.

Päivän selkeä onnistuja tytöistä oli Emilia. 200 metriä saatiin juosta myötäiseen koko matkan osalta. Emilia lähti räväkästi liikkeelle ja juoksu pysyi hyvänä loppuun asti. Aika 26,82 oli aikalailla lähellä Emilian optimia tällä hetkellä.

4×100 metrin viestissä Elinan, Peppi-Rosan ja Nean joukkueessa aloittaja juoksi tällä kertaa Häkkisen Venla. Ensimmäinen ja viimeinen vaihto otettiin vähän varmemmin kuin viime viikon pm-viesteissä ja keskimmäisessä vaihdossa pidettiin sama ennakkomerkki. Nyt sitten kävi niin, että juurikin tuo keskimmäinen vaihto meni vähän plörinäksi kahden muun onnistuessa riittävän hyvin. Ajaksi tuli 53,10 eli vähän viime viikkoista parempi.

Lieksalaisetkin olivat siis kisaamassa. Lieksalaisille olen talven aikana pitänyt juoksutreenejä, mutta seiväsharjoituksiin en muuten ole ollenkaan osallistunut. Eero tykitti nyt 13-sarjan 60 metrillä hyvä ajan 7,90. Samalla syntyi uusi piirinennätys tuohon sarjaan. Eero teki piirinennätyksen myös seipäässä ylittämällä 340. Aino puolestaan hyppäsi seivästä ennätystään sivuten 250.

Tuuli YAG:ssä kisaamassa

Perjantain ja lauantain olin seuraamassa Espoossa Youth Athletics Gameseja. Kisat ovat kesän suurimmat yleisurheilukilpailut ja nytkin kisaamassa oli lähes 1700 lasta ja nuorta ikähaarukasta 9-17-vuotta. Tällä kertaa kilpailemassa minun urheilijoista oli vain Tuuli. Perjantaina Tuuli juoksi 100 metrillä ennätyksensä 14,38 ja työnsi kuulaa 10,42. Lauantaina vuorossa oli korkeus, jossa meni 135.

Lajivalikoima, ei nyt ollut Tuulille ihan paras mahdollinen mutta kolmen lajin kisa saatiin kuitenkin aikaiseksi. Sadan metrin ennätys on aina hyvä juttu, ja ennen kaikkea se, että kisan pystyi juoksemaan ilman sen suurempia ongelmia. Nopeus kyllä kesän aikana kehittyy kun hyviä treenejä saadaan tehtyä.

Kuulakisoissa on yleensä paljonkin vaihtelua ja niin nytkin. Oikein hyviä työntöjä ei näihin kolmeen työntöön nyt sattunut ja tulos jäi siten alle 10,50:een.

Korkeus oli etukäteen melko jännittävä kisa kun ennen kisaa ennätys oli 135 ja korotukset menivät melko reippaasti 125-135-145. Kisan tavoitteena oli hypätä kaksi ensimmäistä korkeutta yli helpohkosti ja 145:stä piti saada rohkeita ja hyviä hyppyjä. Tavoite onnistuikin ja eikä 145:kään lopulta kovin kaukana ollut. Kesälle se voikin olla ihan sopiva tavoite.