Aihearkisto: Kilpailut

Viikonloppuna käytiin Sm-moniotteluissa

Viime viikonloppu meni Sm-moniotteluissa Lapualla ja Kauhavalla. Emilia kisasi 17-vuotiaiden ottelussa Kauhavalla ja Lumi 19-vuotiaissa Lapualla. Välimatkaa kisapaikoilla oli vain noin 15 minuutin automatkan verran joten itse ajelin paikkojen välillä niin, että ehdin näkemään Emilialta kaikki lajit ja Lumiltakin aitajuoksua ja kuulaa lukuunottamatta muut.

Emilialla ottelu oli lähes täydellinen tämän hetken tasoon. Ottelu alkoi 2,6 sekuntimetrin myötäiseen juostulla 100 metrin aitakisalla. Juoksu oli tosi hyvä, aika peräti 13,95. Aamulla kymmeneltä juostuna tuo oli oikeastaan jopa todella kova. Iltapäivällä lämpimämmässä kelissä juostuna tuosta olisi varmasti vielä pari kymmenystä voinut tippua. Korkeushyppy oli pienoinen arvoitus kun ottelua varten tehty ainut treeni ei kovin hyvin mennyt. Kesän ainoa korkeuskisa oli tuonut tuloksen 149. Nyt kisassa hyppy oli kuitenkin todella hyvällä mallilla ja Emilia hyppäsikin 4 senttiä viime vuotista ennätystään ylemmäksi ylittämällä 159. Kuulassakin Emilia työnsi reilun metrin pidemmälle kuin aiemmin kesällä työntämässään ensimmäisessä kuulakisassaan. Nyt pisin työntö oli 9,50. Aivan työnnöt eivät olleen niin hyviä kuin harjoituksissa mutta kisatyönnöksi tämäkin oli hyvä. 200 metrillä oli odotettavissakin reilu ennätysparannut. Kun kisan aikaan puhalteli vielä 2,5 metrin myötätuuli oli mahdollista juostakin kovaa. Tosin juuri juoksijoiden mennessä telineisiin alkoi melko reipas vesisade mutta se ei varmaankaan kovin paljoa tulosta heikentänyt. Emilialla juoksu oli hyvä, aloitus reipas ja juoksu kulki myös loppuun asti. Myötätuuliajallaan 25,47 Emilia alitti entisen ennätyksensä reilulla sekunnilla. Ensimmäinen päivä meni siis kokonaisuudessaan todella hyvin.

Lumi aloitti oman urakkansa juoksemalla 100 metrin aidat 2,1 metrin myötätuulessa aikaan 17,25. Aika on 67 sadasosaa nopeampi kuin edellisessä (ja uran ekassa) ottelussa. Hyvä avaus siis Lumiltakin. Korkeudessa Lumi hyppäsi 141 ja 144 oli hyvin lähellä ylittyä. Korkeudessa olisi ollut hyvin mahdollisuuksia vielä pariin ylitykseen mutta tällä kertaa tulos oli tuo 141 joka kuitenkin on sentin enemmän kuin edellisessä ottelussa. Kuulan tulokseksi jäi 8,94. Se jäi vähän normituloksesta mutta oli kuitenkin ottelutulokseksi siedettävä. Ihan hyvin tulos olisi voinut olla kuitenkin puolimetriäkin parempi. Avauspäivän päätöslaji 200 metriä kulki aikaan 29,51. Se on tasan sekunnin edellisottelua parempi. Juoksu oli ensimmäisen 150 metrin osalta hyvää juoksemista, mutta ihan loppuun asti juoksu ei kuitenkaan tullut niin hyvin. Ensimmäinen päivä kokonaisuudessaan oli selkeästi entistä ennätyssarjaa parempi.

Emilialla toinen päivä oli etukäteen hyvin suuri kysymysmerkki kun pituudesta uralla oli yksi kisa takana ja keihäästä sekä 800 metriltä ei yhtään. Pituudessa Emilia hyppäsi kolme hyvää hyppyä ja tulokseksi tuli myötätuulitulos 518. Ihan ennätystä tässä ei tullut, mutta lähelle kuitenkin päästiin. Keihäs oli jo etukäteen ottelun heikon laji, mutta Emilia sai kuitenkin heitettyä parhaallaan 20,62. Päätöslajissa 800 metrillä tarkoituksena oli lähteä mahdollisimman tasaista noin 2.35:n vauhtia ja jos voimia on jäljellä niin lopussa kiristää. Emilia juoksikin hyvän kisan ja vaikka vauhti vähän välillä 200-600 metriä hieman tippuikin tuli loppu taas sen verran hyvin, että aika oli 2.35,95. Kokonaispisteiksi loistavaksi menneestä ottelusta muodostui 4579. Pisteet riittivät todella hyvä tasoisessa ottelussa kymmenenteen sijaan. Aivan täydellisillä lajionnistumisilla pisteitä olisi ollut mahdollista saada ehkä 100 lisää, mutta todellisuudessa jo nämä pisteet olivat enemmän kuin etukäteen olin laskemissanakaan miettinyt.

Lumilla ottelun kakkospäivä oli ennakolta huomattavasti varmemmalla pohjalla kuin Emilialla. Tosin jo ensimmäisenä päivänä pahasti kipeänä ollut jalka sekä koko vuoden kipeänä ollut kyynärpää toivat omat mausteensa kisapäivään. Pituudessa Lumi hyppäsi kolme tasaista hyppyä, joista pisin 458 oli pari senttiä edellistä ottelua parempi. Keihäs on perinteisesti Lumin vahvin laji ja niin oli nytkin. Kaksi ensimmäistä heittoa olivat hyviä, 35 ja 36 metrisiä, mutta niissä vastatuuli kuitenkin kippautti keihään maahan ilman mitään loppuliitoa. Viimeisessä heitossa sitten eri keihäällä ja hieman paremmalla heitolla keihäs lensi ennätyslukemiin 40,51. 800 metrillä tarkoitus oli juosta tasaista noin 2.40 vauhtia. Suunnitelma menikin melko hyvin 600 metriin asti, mutta vielä juoksu ei kantanut loppuun asti. Loppuaika 2.48,41 oli kuitenkin viitisen sekuntia aiempaa ennätyssarjaa parempi. Loppupisteiksi Lumi kokosi 3674 eli noin 300 pistettä enemmän kuin aiempi ennätys. Sijoitukseksi kisassa tuli seitsemäs. Nykykunnossa hyvillä onnistumisilla pisteitä olisi voinut tulla kokonaisuudessaan ehkä reilut 3800 pistettä. Mutta nämäkin pisteet olivat kyllä hyvät ottaen huomioon lähtötilanne ja kisan aikaiset jalan kipuilut.

Kokonaisuudessaan ottelut menivät siis tytöillä hyvin, yhteensä viikonlopun ajalta kerättiin 11 omaa ennätystä. Alla videot niistä lajeista, jotka kameralle sain. Lumin aitajuoksu sekä kuula puuttuvat ja molempien 800 metriset. Lisäksi Lumin pisintä keihäänheittoa en nauhalle saanut.

Siiri kolmiloikan kuudes

Siirin kanssa tämä kesä on ollut hyvin haastava. Treenaamaan ei ole pystytty läheskään niin kuin olisi haluttu. Sm-kisoihin kuitenkin päätettiin lähteä, mutta pelkästään kolmiloikkaan. Kesän aiemmat kisat kesäkuussa olivat menneet vielä melkolailla suunnitellusti, mutta nyt ennen Sm-kisoja edellinen kunnollinen loikkatreeni oli hypätty 7 viikkoa sitten. Muutamia kertoja kuitenkin oli vähän loikittu ja ennen kisaa tiedettiin aikalailla kuinka pitkiä hyppyjä Siiri pystyy hyppäämään.

Nyt kisassa tuli neljä suoritusta, joista pisin lensi 10,85. Kisassa se riitti kuudenteen sijaan. Toiset hyppäsivät sen verran hyvin, että tänään ei vaan ollut mahdollisuuksia kuudetta sijaa parempaan. Kesäkuun kunnossaan Siiri olisi taistellut hopeamitalista ja jos paikat olisivat olleet toukokuusta eteenpäin olleet kunnossa, olisi mestaruustaistossakin oltu mukana.

Mutta tämän päivän kunnossa ei tuosta parempaan ollut mahdollisuuksia. Ensi vuonna sitten…

Emilia aidoissa SM-vitonen

Eilen SM-kisoissa vuorossa oli aitajuoksua. Mukana kisaamassa olivat Peppi-Rosa ja Emilia.

Peppi-Rosalla jostain syystä alkusileällä oli ongelmia ja juoksu loppui ensimmäisen aidan jälkeen. Harmi homma, olisi ollut mukava nähdä kuinka kovaa Peppi olisi kisan lopulta pystynyt juoksemaan. Aiemmin kisoissa ei tälläistä ole Pepille sattunut.

Emilia juoksi alkueräjuoksunsa todella hyvin. Vastatuuleen (-1,0 m/s) juostussa kisassa Emilia juoksi oman virallisen ennätyksensä 14,32 ja oli eränsä toinen ja koko alkuerien kolmanneksi nopein. Joten loppukilpailuun oltiin lähdössä hyvistä taisteluasemista.

Loppukilpailussa lähtö ja alkusileä eivät kuitenkaan olleet parasta Emiliaa ja heti ensimmäiseltä aidalta lähtien Emilia joutui takaa-ajajan asemaan. Juoksu oli kuitenkin perushyvää ja aikakin olisi ollut todennäköisesti alkuerän ajan tuntumassa ilman viimeiseen aitaan tullutta kovaa kolahdusta. Aika oli lopulta 14,65 melko reippaassa vastatuulessa (-1,4 m/s). Väliä pronssimitaliin jäi 46 sadasosaa. Ei siis kovin paljoa. Tänä kesänä Emilia on myötätuulessa juossut kerran voittajan aikaa kovemmin ja kerran kakkosen aikaa paremmin. Melko lähellä kärkeä siis ollaan. Ja kun huomioidaan vielä, että tänä vuonna 17-vuotiaiden aitajuoksun taso on kaikkien aikojen kovin, on Emiliakin hyvässä vauhdissa mukana.

Emilia 100 metrillä Sm-kisojen neljäs

Nuorten Sm-kisaviikonloppu aloitettiin eilen Kankaanpäässä. Ensimmäisenä kisaamassa oli Emilia, joka juoksi 17-vuotiaiden 100 metrillä. Tilastojen perusteella Emilia oli neljäntenä 20 sadasosaa kolmannen takana.

Aamun alkueristä Emilia pääsi jatkoon melko helponlaisesti eränsä kakkosena. Ajalla 12,56 oma ennätys parani 15 sadasosaa, joten loppukilpailuun päästiin hyvin luottavaisin mielin.

Loppukilpailussa Emilia juoksi alkuerän tapaan hyvän juoksun, nyt jopa hieman kovempaa kuin aamulla. Aika 12,50 oli taas oma ennätys ja sillä irtosi odotettu neljäs sija. Kuitenkin matkaa mitaliin jäi enää 5 sadasosaa, eikä mestaruuskaan ollut kuin 15 sadasosan päässä. Viime vuonna Emilia pääsi SM-kisoissa välieriin ja silloin tämän kertaiseen mitalikolmikkoon eroa oli 66-45 sadasosaa. Vuodessa ero on siis kaventunut noin puoli sekuntia.

Tästä on hyvä jatkaa kohti päivän päiväistä näiden kisojen päämatkaa, 100 metrin aitoja.

Emilia aidoissa myötätuuleen 14,01

Emilia kävi eilen Kouvolassa juoksemassa aitakisan. Olosuhteet kovaan juoksemiseen olivat hyvinkin otolliset kun helteen lisäksi juoksu juostiin kovaan myötätuuleen ja juoksussa oli sopivan tasoisia kilpakumppaneitakin.

17-sarjan aitajuoksuun sattui päivän kovin myötätuuli kun mittari näytti +4,0 sekuntimetrin myötätuulta. Emilia juoksi kisan toiseksi ajalla 14,01. Juoksuna kisa ei ollut ollut ihan täydellisen tuntuinen, joten hyvällä juoksulla sallituissa olosuhteissakin pitäisi olla mahdollisuuksia alle 14 sekuntin alitukseen.

Nea Joensuu Junior Gameseissa

Nea oli ainoa meidän porukasta joka kisaili keskiviikon Motonet GP:n esikisana kisatuissa Joensuu Junior Gameseissa. Neallakin tosin aitakisa jäi kesken ensimmäisen aidan jälkeen.

Nyt kuitenkin päästiin pykälää pidemmälle kuin edellisessä kisassa. Nyt tarvittaisiin kuitenkin taas yksi onnistunut suoritus, jotta pieni lukko saataisiin auki ja tulokset sitä kautta omalle tasolle.