Aihearkisto: Kilpailut

Tuulin kauden viimeinen kisa

Tuuli kävi launtaina Maaningalla heittokisoissa. Lajeina olivat kuula ja moukari. Kuulassa paras tulos oli 9,79 ja moukarissa 38,39. Moukarissa siis ihan nappiheitto jäi tältä kesältä heittämättä, mutta tiedetäänpä nyt ainakin, että perustaso on aikalailla tuolla tasolla.

Tuuli moukarissa 37,76

Tuulilla tämän päivän moukarikisa Polvijärvellä oli samantyyppinen kuin lauantaina Pyhäselässä. Tulos 37,76 oli noin metrin vähemmän kuin lauantaina mutta kuitenkin toiseksi paras kisatulos.

Sm-viestit Mikkelissä

Viikonloppuna Mikkelissä juostaan Sm-viestit, joissa meikäläisistä juoksemassa olivat eilen Elina, Peppi-Rosa, Emilia ja Siiri.

Ensimmäisenä tytöistä kisaamassa oli Siiri, joka juoksi Savonlinnan Riennon 15-sarjan aitaviestin aloittajana. Siirille oli lähdössä tuomittu varaslähtö vaikkei hän varaslähtöä ollut ottanutkaan. Protestin jälkeen tytöt saivat kuitenkin juosta, omana eränään muiden juostua eränsä normaalisti. Ekaa ”juoksua” en vielä nähnyt ollenkaan, toisen juoksun ehdin näkemään ja se Siirillä meni aikalailla normaaliin tapaan. Joukkueen aika oli 53,42.

19-sarjan pikaviestissä Emilia oli Katajan kolmososuudella. Tytöt juoksivat ajan 51,05 ja olivat alunperin alkuerien yhdeksänsiä. Edeltä kuitenkin hylättiin yksi joukkue ja tytöt pääsivät iltapäivän finaaliin.

15-sarjan pikaviestissä Kataja juoksi joukkueella Aada, Elina, Peppi-Rosa ja Aava. Vaihdot tytöillä onnistuivat riittävän hyvin ja vauhtikin oli hyvää. Ajaksi tytöille saatiin muistaakseni 52,80. Tyttöjen kohtaloksi koitui kuitenkin hylkäys ratarikon takia kun Aada juoksi osuudellaan kaksi askelta rataviivaa pitkin. Savonlinnan joukkueen juoksua ja siinä Siirin ankkuriosuutta en nähnyt. Heillä ajaksi tuli 53,65.

19-sarjan pikaviestin finaalissa Katajan nelikko juoksi hieman alkuerää paremmin ja vaihdotkin onnistuivat hyvin. Aika siinä 50,61 ja loppusijoituksena kahdeksas.

 

Tuuli moukariennätykseen

Tuuli kävi eilen heittämässä moukari Pyhäselän heittohyppypäivillä. Kisa oli Tuulin paras moukarikisa ennätyksen parantuessa lukemiin 38,78 eli pari metriä tuli entiseen ennätykseen lisää. Kolme muutakin heittoa lensi yli 36 metriä eli melko varmaa tekemistäkin oli. Maanantaina on vielä vuorossa kauden päätöskisa ja siellä moukari saisi lentää vaikka uudelle kymmenmetriluvullekin.

Koululaisten pm-kisat Lieksassa

Koululaisten yleisurheilun piirinmestaruuskisoja heräteltiin tänään henkiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Kisapaikkana oli Lieksan Keskuskenttä, ja järjestelyistä vastasi Lieksan Urheilijat, kun kukaan muu ei oikein ole viime vuosina ollut halukas noita kisoja järjestämään.

Kisoissa Peppi-Rosa oli hopealla 16-vuotiaiden pituudessa (439) ja 100 metrillä (14,02). Lisäksi LU:laisista Eero voitti 14-sarjan 100 metriä (12,43) ja Aino oli toinen 100 metrillä (14,69)

Seuracup-finaalit ja Ruotsi-ottelu eilen

Seuracupissa menestyminen kuvastaa hyvin seurojen nuorisotoiminnan tasoa ja laajuutta. Kesän kahden piirikisan perusteella parhaat seurat pääsevät valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kisataan Ruotsi-ottelun kanssa samana viikonloppuna. Ja aina kun Ruotsi-ottelu järjestetään Suomessa, kisataan Seuracup-finaalit niin lähellä Ruotsi-ottelua, että joukkueet pääsevät katsomaan Ruotsi-ottelua ja kiertämään ottelun aikana kunniakierroksen kentällä.

Seuracupissa seurat on jaettu neljään sarjaan seuran kotikunnan asukasluvun mukaan. Sarjajaot on hyvin tökerösti jaettu vuoden 2008 asukaslukujen mukaan, minkä takia esimerkiksi vuoden 2009 alussa Joensuuhun liittyneen entisen Pyhäselän alueella toimiva Pyhäselän Urheilijat kilpailee eri sarjassa kuin Joensuun Kataja.

Joensuun Kataja ja Siirin edustama Savonlinnan Riento kisasivat suurten kuntien seurojen finaalissa Nokialla ja Sofia Pyhäselän Urheilijoiden kanssa 5000-10000 asukkaan kuntien finaalissa Urjalassa.

Nokialla Oona hyppäsi pituudessa 490, mikä on myös virallinen ennätys sallituissa tuulissa hypättynä. Ihan ei hyppääminen yltänyt samalle tasolle kuin tiistain treeneissä mutta ihan hyvä tämä pisin hyppy kuitenkin oli.

Siiri hyppäsi seipäässä ennätyksensä 280. Hypyissä vauhdin (ja askelmerkin) kanssa riitti tekemistä, mutta kisaan saatiin kuitenkin useita hyviäkin hyppyjä. 265:n (videolla) ja 280:n ylityksillä kisassa ennätys kohentui kahdesti, mutta vielä kolmaskin oli melko lähellä.

Peppi-Rosa oli lähes viikon ajan sairaana ja ilmeisesti se vei kisajuoksemisesta vauhdin lähes kokonaan. Aika 13,59 ei ole oikeastaan lähelläkään sitä mitä se normioloissa olisi.

Emilia juoksi 200 metriä aikaan 26,88. Tuollainen perusjuoksu ja perusaika, ei siis varsinaisesti mitenkään hyvä mutta ei todellakaan huonokaan. Hyvällä juoksutuntumalla olisi voinut tippua puolikin sekuntia tuosta.

Sofian ei oikeastaan pitänyt viikonloppuna kisata ollenkaan. Kauden piti loppua viime viikkoon mutta Sofia kuitenkin oli mukana Urjalassa ja kisasi 80 metrin aidoissa ja sukkulaviestissä. 80 metrin aidoissa syntyikin oma ennätys 11,91. Kun Pyhäselän Urheilijat voitti Mega-sarjan pääsivät he myös mukaan Tampereella Ruotsi-ottelun aikaan juostuun 8×200 metrin viestiin ja Sofia juoksi tuolla 17-vuotiaiden tyttöjen osuuden, josta viimeinen video onkin.