Aihearkisto: Kilpailut

Nuorten Sm-hallit takana

Viikonloppuna Helsingissä kisattiin nuorten Sm-halleissa. Tällä kertaa kisaamassa olivat Peppi-Rosa ja Siiri.

Peppi juoksi lauantaina 17-vuotiaiden 60 metrillä ja sunnuntaina 60 metrin aidoissa. Siiri puolestaan hyppäsi lauantaina 17-vuotiaiden kolmiloikkaa.

Peppi juoksi 60 metrillä ajan 8,44 jääden ennätyksestään sadasosan. Ihan hyvä juoksu siis, mutta olisi saanut mennä vielä hieman kovempaakin, jotta Peppi olisi tyytyväinen voinut olla. Sunnuntain aitajuoksussa Peppi lähti matkaan hyvin, ehkä jopa parhaiten mitä ikinä. Mutta ensimmäiseen aitaan tullut reilu kopsautus pysäytti matkan jo toiselle aidalle.

Siirillä viimeinen kuukausi on ollut hyvin haastava pienen alaraajavamman takia. Lauantaina kaikki oli kuitenkin hyvin ensimmäiseen kisahyppyyn asti. Verryttely sekä askelmerkkijuoksut näyttivät vielä todella hyvältä. Kisan alkaessa tapahtui kuitenkin jotain. Ensimmäinen kisahyppy jäi kesken ja toisella tuli tulos 10,55. Kolmannella Siiri sitten hyppäsi hyvännäköisen hypyn, jonka tulos 10,94 jätti Siirin kuitenkin lopulta yhdeksänneksi ja sentin päähän viimeisiltä kierroksilta. 16-sarjalaisista Siiri oli kuitenkin kolmanneksi paras.

Vaikka tyttöjen tulokset ja sijoitukset jäivät siitä mihin mahdollisuuksia olisi ollut, on fiilis kisojen jälkeen yllättävän hyvä. Juuri nyt vaikuttaisi siltä, että suunnitelmat kesää kohden selventyivät viikonlopun aikana ja tytöillä asenne sekä motivaatio ovat sellaisia, että selkeät kehitysharppaukset kesäksi ovat hyvinkin mahdollisia.

Sunnuntaina kisattiin

Sunnuntaina Joensuussa kisattiin Kataja Indoor Gamesit. Tytöistä ainoana kisasi Peppi-Rosa. Aitajuoksu oli edellisviikonlopun jäljiltä suuri kysymysmerkki. Nyt juoksu oli pykälän parempaa kuin edellisessä kisassa mutta edelleenkään Peppi ei kisaan saanut normaalia juoksua aikaiseksi. Joten tulossarakkeesseen tuli DNF.

Sileä 60 metrinen oli hieman parempaa. Lähtö ja kiihdytys oli siinä jo ihan hyvää, loppuunasti juoksu ei kuitenkaan tullut enää niin hyvin. Aika 8,52 oli aikalailla perustulos. Hyvällä juoksulla tuosta varmasti voisi noin parikymmenystä tippuakin.

Jyväskylässä kisoissa

Eilen käytiin Jyväskylässä Hipposhalleissa kisaamassa. Kisasta ei jäänyt lopulta paljonkaan kerrottavaa. Peppi-Rosalla aitakisassa tuli eteen sellaisia ongelmia, joista tämän hallikauden kisoissa ei aiemmin ole ollut tietoakaan. Eli ensimmäiselle aidalle Peppi ei nyt päässyt oikein mitenkään. Ja kisassa matka tyssäsikin siihen.

Siiri oli mukana kisareissulla ja oli ilmoittautunut aitoihin ja pituuteen. Kuitenkin viime viikolla tullut alaraajavamma toi sellaisia tuntemuksia, että varotoimenpiteenä kisat jätettiin kisaamatta.

Mukana kisoissa oli myös noin kerran viikossa meidän treeneissä käyvä Veera. Veera juoksi 300 metrillä oman eränsä voittoon ja kokonaiskilpailun kolmanneksi ajalla 43,12. Kisa oli Veeran ensimmäinen kallistetuilla kaarteilla ja aika jäi puolisen sekuntia viime viikolla juostusta Kuopion ajasta. Mutta ihan hyvä juoksu kuitenkin soolojuoksuna.

Vaikka kisoista ei älyttömän paljoa jäänyt valmennettavieni osalta muisteltavaa, oli reissu muuten taas hyvä reissu. 13 tunnin reissun aikana ehdittiin taas paljon kaikenlaista mietiskellä, jutustella ja kisoja seurata.

Peppi 9,49 Kuopion aitakisassa

Tänään käytiin Peppi-Rosan kanssa Kuopiossa avoimissa pm-halleissa. Alunperin tarkoitus oli käydä kisoissa jo eilenkin, mutta kun Siiri ei pystynyt lähtemään kisaamaan niin Peppikin jätti eilisen välistä ja osallistui vain tämän päiväiseen 17-sarjan 60 metrin aitakisaan.

Joensuussa, tai yleensä Pohjois-Karjalassa kisattaessa itselläni on yleensä aina niin paljon kaikkea toimitsija- ja järjestelytehtäviä, etten kovin hyvin ehdi omien urheilijoiden tekemisiä seurata. Tälläiset kisat, kuten nyt Kuopiossakin, ovat itselleni lähes luxus-tapahtumia, kun saan kaikessa rauhassa seurailla kisoja sekä omia ja muitakin urheilijoita. Ja kun kisat menevät näin kuin nytkin, eli oma urheilija tekee hyvän suorituksen ja on itsekin tyytyväinen tekemisiinsä, saa valmentajakin hyvin tyytyväisenä aikaansa hallilla viettää hienojen urheilijanuorukaisten kanssa. Tälläiset päivät ovat kyllä valmentajan parhaita päiviä.

Peppi juoksi kisassa ennätyksensä 9,49, eli viime viikonlopun Joensuun kisassa juostu edellinen ennätys kohentui 9 sadasosaa. Pikku hiljaa, kisa kisalta, ennätys hilaantuu siis alaspäin. Todennäköisesti tälle hallikaudelle on vielä kaksi aitakisaa jäljellä, joten jonkin verran tuosta pitäisi vielä tippua. Kisajuokseminen alkaa jo sen verran tasavahvaa olla, että jatkossa juoksuun pitää vaan pyrkiä lisää tehoa saamaan.

Tästä kautta jatketaan kisaamalla aina viikonloppuisin ja treenailemalla viikot. Seuraavana kisana vuorossa on ensi lauantain Jyväskylän kisat. Siellä toivottavasti on kisaamassa myös sopivan tasoisia uusia, sopivan tasoisia, kisakumppaneita.

Kisakausi aloitettiin pm-halleissa

Viikonloppuna avattiin varsinainen hallikisakausi Joensuussa avoimissa pm-halleissa. Kisaamassa olivat Siiri neljässä, Peppi-Rosa kahdessa ja Tuuli yhdessä lajissa.

Lauantaina Siiri ja Peppi-Rosa juoksivat 17-sarjan 60 metrin kisassa. Molemmat juoksivat omat ennätyksensä. Peppi paransi alkuerissä ennätystään 6 sadasosaa aikaan 8,43 ja pääsi mukaan loppukilpailuun. Siirin aika 8,50, jolla ennätys parantui 9 sadasosaa, ei riittänyt loppukilpailuun. Pepin aika loppukilpailussa oli 8,49.

Siiri hyppäsi lauantaina myös pituuskisan. Askelmerkin kanssa kisassa oli hieman haasteita ja kun hypytkään eivät olleet ihan parasta Siiriä tuli tulokseksi 504.

Sunnuntaina Siiri ja Peppi juoksivat 60 metrin aitakisan kahdestaan. Siiri otti kisassa niukan lajivoiton ajalla 9,52 kuusi sadasosaa Pepin edellä. Siirillä reilun viikon takainen ennätys parantui 6 sadasosaa. Pepillä kuukausikisojen aika kohentui 20 sadasosaa ja viime vuoden ennätys 10 sadasosaa.

Kolmiloikassa Siiri hyppäsi halliennätyksensä 11,16. Loikkaaminen oli selkeästi parempaa kuin lauantain pituus, mutta paljon jäi vielä parannettevaakin myöhempiin koitoksiin.

Tuulikin kävi availemassa kisakauttaan sunnuntain kuulakisassa. Etukäteen oli jo tiedossa, ettei kisasta tulisi kovin helppoa ja tarkoitus olikin saada pääasiassa samalla kuulan lajiharjoitus. Nyt pöytäkirjaan tulikin vain kuusi ruksia, kaikki työnnöt yliastuttuja.

Alla videot tyttöjen ennätysjuoksuista sekä Siirin kolmiloikan paras hyppy:

Kisakauden avaus sekä voimatreeniä

Eilen kuukausikisoissa Siiri ja Peppi-Rosa avasivat oman kisakautensa aitakisalla. Aitajuoksu on lajina sellainen, jossa hyvin usein ensimmäiset kisat eivät ole kauden parhaita vaan parhaan tuloksen tekeminen vaatii alle muutaman kisastartin. Siksi tytöt avasivat kisakautensa nyt tälläisissä pienissä kisoissa, jotta sitten isommissa kisoissa on paremmat mahdollisuudet juosta kovempaa.

Tyttöjen aitakisa menikin hyvin. Siirin voittoaika oli 9,58 ja Peppi-Rosan aika 9,78. Siirille kyseessä oli ensimmäinen 17-sarjan aidoilla juostu henkilökohtainen kisa ja tälle kisalle tärkeintä oli saada ehjä juoksu, jossa aitavälien kanssa ei ollut ongelmia. Pepillä avausaika oli 45 sadasosaa viime vuoden vastaavaa parempi. Molemmilla tästä on tarkoitus jatkaa kisaamalla noin kerran viikossa, joten eiköhän nämäkin ajat parane vielä reilustikin.

Kisojen aikaan Nea, Emilia ja Lumi olivat tekemässä omaa voimatreeniään. Emilialla treeni oli enemmän nopeusvoimatyyppinen kun Nea ja Lumi tekivät ihan perusvoimatreenin. Voimatreenejä en kisojen järjestelyhommien takia ehtinyt juurikaan seuraamaan.