Kirjoittajan arkistot:Anssi

Lauantain treeni

Lauantaina käytiin päivällä ”kesän ensimmäisenä lämpimänä päivänä” treenaamassa Siirin ja Peppi-Rosan kanssa. Tällä kertaa ohjelmassa oli hyvin kevyt harjoitus muutaman tehokkaamman päivän jälkeen. Verryttelyn jälkeen tehtiin ensin normilihaskuntoa ja sen jälkeen terävämpiä lihaskuntosarjoja. Vauhditon pituutta hypittiin kymmenkunta hyppyä, kirppuhyppyjä taempi jalka korokkeella noin 3×6+6-hyppyä ja saksaushyppyjä suunnilleen saman verran.

Näiden jälkeen Siiri heitteli kiekonheittoja ja Peppi harjoitteli käsillä seisontaa. Loppuverryttelyksi tytöt hölkkäilivät vähän enemmän. Aikaa treeniin meni jälleen puolisentoista tuntia.

Perjantain lajitreenit

Tänään käytiin treenaamassa kaksi treeniä, jotka menivät osittain päälleikkäin. Treenaamassa olivat Lumi, Tuuli, Siiri ja Peppi-Rosa. Kaikki tekivät treeneissään eri juttuja. Kaikilla treeni alkoi kuitenkin perusverryttelyllä

Ensimmäisenä treenaamaan tuli Lumi. Lumin kanssa ensin tehtiin juoksukoordinaatioita noin 8×20 metriä ja helppoja hyppelyitä sekä pituusponnistuksia noin 8×20 metriä. Kuntopalloa heiteltiin noin 13×10-heittoa. Lisäksi vielä keihäällä heiteltiin helppoja kävelyvauhtisia heittoja noin 20 heittoa.

40 minuuttia Lumin jälkeen kentälle tuli Tuuli. Tuuli teki verryttelyn normaaliin tapaan melko pitkänä kaikkien kuminauha- ja lämmittävien liikkeiden kanssa. Kuulaa heiteltiin 4 ja 3 kiloisilla noin 3 molemmilla eteen ja taaksepäin. Kuulantyöntöjä työnnettiin noin 30 kertaa.

Siiri ja Peppi tulivat Tuulin treenin loppupuolella omaan treeniinsä. Siiri teki verryttelyn lopussa muutamia juoksu- ja hyppelykoordinaatioita. Lajitreenin Siiri hyppäsi poikien kanssa samassa. Hiekkakasahypyistä ensimmäisinä tuli 5-loikkia muutaman askeleen vauhdilla yhteensä lähes 10 kertaa. 3-loikkia noin 6 askeleen vauhdilla Siiri hyppi kymmenkunta kertaa.

Pepillä treeni puolestaan oli teemalla ”huoltava”. Valtaosa liikkeistä oli kuminauhalla tehtyjä erilaisia liikkeitä.

Aikaa treeneihin meni hieman urheilijasta riippuen noin puolitoista tuntia.

Torstain aitatreeni

Eilisessä tyttöjen treenissä mukana olivat Peppi, Siiri ja Emilia. Pienen verryttelyhölkän jälkeen Peppi ja Emilia tekivät vähän aitakävelyitä ja aidan alituksia sekä venyttelyjä. Siiri puolestaan verryttely vain vähän ja hyppi 5-loikkaa noin 8 kertaa.

Juoksukoordinaatioita tehtiin noin 4x2x20 metriä (tripplingistä polvennostojuoksuun, pakara-/polvennostojuoksu, ranskalainen polvennostohyppely, 1 jalan polvennostohyppely).

Näiden jälkeen Pepin ja Siirin kanssa jatkettiin aitajuoksujutuilla. 1-, 2-, 2- ja 3 askeleen rytmirataa aitojen yli juosstiin noin 3 kertaa ja 5 aidan yli nopeahkolla 3 askeleen rytmillä (väli noin 6,5m) juostiin myös noin 3 kertaa. 5 aidan (väli 10,5-10,8m) yli 5 askelen rytmillä juostiin 2 kertaa, 8 aidan (7,5m) yli kolmen rytmillä 2 kertaa, 8 aidan (7,8m) yli 2 kertaa ja 4 aidan (8,2m) yli 2 kertaa. Siiri juoksi kaikki juoksut ja Peppi ei enää viimeisiä.

Emilia puolestaan jatkoi koordinaatioliikkeitä vielä noin 12×20 metriä (pakarajuoksu, polvennostojuoksu, yhden jalan pyöräytysjuoksu, kuopaisuhyppely ja aitapotkut). Näiden jälkeen Emilia juoksi nurmikolla noin 4×40 metriä rentoja juoksuja ja portaissa suunnilleen 12×6 sekunnin spurtin.

Loppuverryttelyjen kanssa aikaa treeniin meni suunnilleen tunti ja 45 minuuttia.

Tiistain juoksutreeni

Eilisillan tyttöjen treenissä mukana oli kolmikko Peppi, Siiri ja Venla. Verryttelyhölkkäilyn jälkeen tehtiin perusverryttelyliikkeitä noin 12×20 metriä ja venyteltiin vähän sekä tehtiin muutamia keskivartaloliikkeitä.

Juoksukoordinaatiot juostiin tällä kertaa nurmikolla, pääasiassa tötsien yli, noin 8×20 metriä ja lisäksi juostiin tötsien yli noin 4 juoksuvetoa.

Varsinaisena juoksuosiona juostiin 3×60 metriä 90% vauhdeilla ja 3×30/20/20 metrin ins-outs vetoja (Venla juoksi tosin nämäkin normi 60 metrisinä). Vauhdit päivän juoksuissa olivat ehkä kevätkauden kovimpia.

Loppuverryttelyjen kanssa aikaa treeniin meni reilut puolitoista tuntia.

Tuulin kuulatreeni

Eilen käytiin päivällä Tuulin kanssa työntämässä taas kuulatreeni. Hyvän verryttelyn jälkeen heiteltiin kuulaa noin 15 kertaa. Kuulantyöntöjä työnnettiin yhteensä reilut parikymmentä kertaa.

Työntämisessä alkaa pikku hiljaa pikkupalaset asettua kohdalleen. Tai ainakin jo oikeita palasia on löydetty, ja ne osassa työnnöistä asettuvat oikeille kohdilleen. Työntötekniikassa on puolenkymmentä asiaa, joita on yritetty saada toimimaan ”normaalia” paremmin. Näistä oikeastaan kaikki toimivat erikseen, mutta samassa työnnössä ei vielä kovin moni kerralla onnistu. Mutta suunta on edelleen hyvä ja melko hyvin onnistuneita työntöjä tulee joka harjoituksessa.

Aikaa treeniin meni reilut puolitoista tuntia.

Sunnuntain voimatreeni

Tänään aamulla käytiin Pepin, Siirin ja Venlan kanssa tekemässä voimatreeni kentällä ja ulkokuntosalilla. Samalla saatiin viikonlopulle neljä hyvää treeniä tehtyä.

Parin verryttelyhölkkäkierroksen jälkeen tehtiin katsomon portaissa juoksuja ja kävelyjä noin 7×60 askelmaa, hallinta- ja pitoliikkeitä noin kahdeksaa erilaista suunnilleen puoli minuuttia per liike. Lisäksi venyteltiin vähän. Ja hyppynaruhyppyjä hypittiin 6×60 hyppyä eri tyyleillä.

Ulkokuntosalilla tehtiin rintalihaslaitetta 3×10-toistoa, kyykkyä 4×6-toistoa, pohkeita 3×10-toistoa, ”hyppääjän maastavetoa” 3×6+6-toistoa, etureisilaitetta 3×10+10-toistoa, takareisilaitetta 3×10+10-toistoa ja jalkojen nostoja 3×10-toistoa.

Treenin loppuun tehtiin vielä nordic hamstringiä ja reverse nordicia molempia noin 3×6-toistoa, vatsoja 5-10 kilon painojen kanssa 6×10-20-toistoa, selkiä 3×20-toistoa ja borzoveja 3×7-toistoa.

Aikaa treeniin meni reilut puolitoista tuntia.