Kirjoittajan arkistot:Anssi

Keskiviikon voimatreeni

Tänäänkin aamulla käytiin Tuulin kanssa treenaamassa. Treenin alkuun tuli vajaan puolentoista tunnin fysioterapeutin vetämä treeni. Päivän voimatreeni päätettiin yhdistää tuohon aamutreeniin, jotta ilta saatiin jätettyä kokonaan huilaamiselle.

Voimaosiossa tehtiin trap-tangolla maastavetoa 4x6x noin 70 kilolla, penkkiä 4x6x40/42,5 kilolla, lantion nostoa 4x8x70 kilolla ja pohkeita istuen 3x20x50 kilolla.

Aikaa koko treeniin meni reilut pari tuntia.

Tiistain kuulatreeni

Eilen illalla käytiin Tuulin kanssa työntämässä Karhumäessä kuulatreeni. Aamulta alla oli kuntopallotreeni, joten verryttely oli hieman normaalia nopeampi. Kuitenkin lämmittelyt, verryttelyt ja aktivoinnit tehtiin riittävän hyvin.

Kuulaa työnnettiin ilman vauhtia noin 8 kertaa ja vauhdilla reilut kymmenen kertaa. Edellisistä työnnöistä oli aikaa pari viikkoa, kovin paljoa tuona aikana työntäminen ei kuitenkaan ollut ehtinyt muuttua.

Ai

Tiistain kuntopallotreeni

Eilen aamulla käytiin Akatemian aamutreenin aikaan Tuulin kanssa tekemässä kuntopallotreeni. Verryttelyksi Tuuli pelaili toisten kanssa parikymmentä minuuttia sekä teki omatoimiset venyttelyt/lämmittelyt. Kuntopalloa heiteltiin noin 20×10 heittoa. Treeni toimi samalla valmistavana treeninä illan työntötreeniä varten.

Aikaa treeniin meni puolisentoista tuntia. Omatoimisia aamutreenejä olivat samaan aikaan tekemässä myös Siiri, Peppi ja Nea.

Lumi ennätyksellään Sm-seiskaksi

Viikonloppuna Kemissä kisattiin 19- ja 22-vuotiaiden Sm-kisoissa. Tällä kertaa ainoana meidän porukasta mukana oli Lumi, 19-vuotiaiden keihäässä.

Kausi on ollut alusta asti melko haastava, kun syksyllä kyynärpää leikattiin ja sitä on pikku hiljaa kuntoutettu heittokuntoon. Keväällä voitiin jo vähän heitellä ja heinäkuussa pystyttiin kisakausikin aloittamaan. Mutta ennen Sm-kisoja saatiin vain yksi kisa alle, eikä täyden vauhdin harjoituksiakaan kuin noin kaksi. Tiedossa oli, että itse heittäminen olisi hyvällä mallilla mutta vauhdin ja heiton yhdistäminen ei olisi kovin varmalla pohjalla.

Kisan Lumi avasi tarkoituksella hieman normaalia rauhallisemmalla heitolla, joka lensi 38 metriä. Toisella kierroksella heitto kantoi 37 metriä. Tuossa vaiheessa kävi selväksi, ettei nuo aivan riitä kolmelle viimeiselle kierrokselle, joten kolmas heitto oli pakko heittää vähän kovemmin. Sillä tulikin ennätystä lähentelevä tulos 40,27 ja paikka viimeisille kierroksille. Neljäs heitto oli sitten päivän paras ja sillä tuli ennätys 41,28. Kaksi viimeistä heittoa lensivät 39,99 ja 40,38. Loppusijoitukseksi tuli seitsemäs sija. Pari sijaa tuosta olisi ollut hyvällä tuurilla (tai siis paremmilla heitoilla) mahdollista parantaa mutta onneksi kaikki mitalistit heittivät yli 50 metriä.

Kokonaisuudessaan siis ihan tasainen ja hyvä tasoinen sarja. Sekä ilman isompia kipuja. Toivottavasti nyt syksylle saadaan vielä kisa tai kisoja, jotta ennätystä voidaan vielä vähän petrailla tuosta ylöspäin kohti 45 metriä.

Lumin viimeistelytreeni Sm-kisoja varten

Tänään käytiin aamupäivällä tekemässä Lumin kanssa viimeinen treeni ennen Sm-kisoja. Verryttely oli tällä kertaa hyvin pikainen sisältäen vähän hölkkää, keskivartalon aktivointia ja venyttelyjä.

Kuntopalloa heiteltiin noin 10×10 terävää heittoa. Ja keihään kanssa juostiin pari keihäsjuoksua sekä mallailtiin pari kertaa täydestä vauhdista heittoa.

Aikaa treeniin meni tasan tunti.

Nean juoksutreeni

Tänään käytiin Nean kanssa treenailemassa. Treeni alkoi perusverryttelyllä (vähän hölkkää, verryttelyliikkeet, liikkuvuusliikkeet ja fyssariliikkeet).

Juoksukoordinaatioita juostiin noin 8×20 metriä ja helppoja juoksuvetoja 4×80 metriä noin 80% vauhdeilla. Juoksuissa tavoitteena oli saada jälleen ajatus siitä, millaista juoksutekniikkaa tulevaisuudessa haluttaisiin myös kovempiin juoksuihin.

Loppuverryttelyksi käytiin vetämässä kaksi leuanvetosarjaa kuminauha-avusteisesti. Aikaa treeniin meni noin tunti ja 15 minuuttia.